כללי למומחי זכויות היוצרים בפונטים

• הוסף לסימניות
אני צריך פונט שתומך בטעמים. (אני לא מתכונן לקנות חבילת משקלים- אחד מספיק לי).
האם זה חוקי לקחת את הפונט שיש על כל מחשב היום, גוטמן וילנא (או לא אכפת לי שיהיה אחד אחר ללא זכויות יוצרים), ולחבר אליו באמצעות תוכנת פונטים, את הטעמים של SBL שזה גם פונט חופשי- ואז נהיה לי פונט עם טעמים?

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מה המעמד החוקי של גוטמן וילנא, אבל בוא נגיד שיש לך פונט שמותר לך להשתמש בו חוקית, וכן שמצאת פונט שתומך בטעמי המקרא שמותר לשינוי במסגרות רישיון מסויימות כמו רשיון GPL שמותר לך לשנות את היצירה אך לציין על מה התבססת.
הבעיה היא ששום תוכנת פונטים לא תמקם לך את הטעמים במקום הרצוי.
אתה צריך בשביל זה ללמוד לתכנת OpenType באמצעות VOLT.
הזמן שתשקיע בבניית פונט כזה שווה הרבה יותר כסף מאשר משקל אחד של פונט תומך טעמים אצל פונטייפ/מסטרפונט/פונטביט. אני אומר זאת מנסיון.

• הוסף לסימניות
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;434740:
אני לא יודע מה המעמד החוקי של גוטמן וילנא, אבל בוא נגיד שיש לך פונט שמותר לך להשתמש בו חוקית, וכן שמצאת פונט שתומך בטעמי המקרא שמותר לשינוי במסגרות רישיון מסויימות כמו רשיון GPL שמותר לך לשנות את היצירה אך לציין על מה התבססת.
הבעיה היא ששום תוכנת פונטים לא תמקם לך את הטעמים במקום הרצוי.
אתה צריך בשביל זה ללמוד לתכנת OpenType באמצעות VOLT.
הזמן שתשקיע בבניית פונט כזה שווה הרבה יותר כסף מאשר משקל אחד של פונט תומך טעמים אצל פונטייפ/מסטרפונט/פונטביט. אני אומר זאת מנסיון.
למען האמת כבר עשיתי את הנסיון על כמה אותיות, והפונט עומד יחסית בסדר גמור.
אני מרכיב את האותיות על הפונט של הטעמים. ושני הפונטים הם TT.
ואם הייתי יכול לקנות משקל אחד במחיר שפוי באמת לא היה שוה לי את הזמן, אבל מאות שקלים למשקל? זה הזוי. בשעה עבודה אני מרכיב פונט עם טעמים, ואני לא מרויח מאות שקלים בשעה.

• הוסף לסימניות
אבל בשביל שהפונט יעבוד טוב עם טעמים אתה צריך שיהיו הגדרות שונות לכל טעם ביחס לכל ניקוד, וביחס לצירופי אותיות שונים.
אם לוקח לך שעה להרכיב פונט כזה, הייתי ממליץ לך לקחת טקסט של תנ"ך ולעבור על 5-6 פרקים עם טעמים, ולראות אם אין לך התנגשויות בין הטעמים, הניקוד והאותיות.
לבנות פונט שיעבוד טוב עם טעמים, אם אין לך תבנית מוכנה, להערכתי לוקח שבועיים לפחות. וזה אם יש לך ידע מוקדם ב VOLT.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה