דרוש מידע למידה על אורגנית

• הוסף לסימניות
הבת שלי לומדת נגינה בערך 3 שנים פלוס מינוס
היא בכיתה ז'
אין לה שמיעה מלידה איך שנקרא לזה
עכשיו מתחיל להתפתח אצלה נגינה לפי שמיעה אבל עדיין הדרך ארוכה
אולי תתנו לי טיפים איך ממשיכים להתפתח בכיוון השמיעה
כמה זמן לוקח ללמוד בצרה שתנגן בצורה זורמת ואיכותית כל שיר שתרצה
יכול להיות שצריכה לעבור לאורגנית יותר טובה שתעזור לה ?
יש לה של ימההה בסביובות ה1000 ש''ח

• הוסף לסימניות
חסרים פרטים בסיסיים..
מה הכוונה "מתחיל להתפתח נגינה לפי שמיעה" ?
היא מנגנת בשני ידיים ?

• הוסף לסימניות
חסרים פרטים בסיסיים..
מה הכוונה "מתחיל להתפתח נגינה לפי שמיעה" ?
היא מנגנת בשני ידיים ?
כמובן בשתי ידיים
מנגנת יצירות דיי מורכבות
עכששיו התחילה לנגן לפי שמיעה יותר את הפזמון
אבל לא בשנייה זה יוצא לה

• הוסף לסימניות
אני מנסה להבין את הבעיה, היא לומדת 3 שנים, היא כבר מנגנת
יצירות דיי מורכבות
והשמיעה שלה מתפתחת. אז היא עדין לא מוצאת ב'שניה' - שזה דבר שכמו שכתבת לוקח לזה זמן. (ממתי היא התחילה לעבוד ספציפית על שמיעה?) ואתם רואים שזה מתקדם.
אתם חושבים שהמורה לא מספיק מקצועית?
או שאתם מנסים לברר מהצד איך אפשר לקדם עוד?

אין לי מושג איך היא מלמדת אבל זה איך שכתבת מלמעלה זה נשמע טוב.
אנסה לענות לבנתיים על השאלות ששאלת
כמה זמן לוקח ללמוד בצרה שתנגן בצורה זורמת ואיכותית כל שיר שתרצה
תלוי בגיל ובכמות הזמן שהיא מתאמנת. קצת קשה לכמת את זה בזמן, אבל אם היא מתאמנת טוב והמורה טובה, אם תראו התקדמות יפה בחודשים הקרובים.
אולי תתנו לי טיפים איך ממשיכים להתפתח בכיוון השמיעה
להמשיך כל הזמן לנסות שירים, אפשר גם לנסות תוך כדי השמעת שיר ברקע - כדאי יותר עם שירים איטיים. ואם היא לומדת עם תרגילים לפיתוח השמיעה - להתאמן ולהתאמן ולהתאמן. בניגוד למיתוס הרווח השמיעה תבוא גם אם היא הייתה בלי חוש שמיעה לגמרי. (נכתב מניסיון.)
יכול להיות שצריכה לעבור לאורגנית יותר טובה שתעזור לה ?
יש לה של ימההה בסביובות ה1000 ש''ח
טכנית, תלוי איזה דגם יש לה ב 1000 זה באמת גבולי - אם אין טאצ' בקלידים אז ממש 'חובה' לשדרג את האורגן.
בכללי אם היא כל כך רצינית ממש מומלץ להתקדם. זה יתן לה הרבה יותר גיון והנאה ולקדם אותה הלאה
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כמובן בשתי ידיים
מנגנת יצירות דיי מורכבות
עכששיו התחילה לנגן לפי שמיעה יותר את הפזמון
אבל לא בשנייה זה יוצא לה
זאת שאלה מאוד ספציפית וקשה לענות עליה ללא שמיעה פיזית של הנגינה,
אבל כפי מה שהבנתי ממכם, וודאי שאורגנית מקצועית יותר תשפר את הנגינה,
אבל כפי שציינתי - זאת שאלה כללית מידי.

• הוסף לסימניות
שאלה מאוד כללית.
אבל אפשר לענות בכללי...
ילדה שלומדת 3 שנים אורגנית יש לה אפשרות לנגן מתוך שמיעה אבל זה תלוי בכמה דברים:
1. כשרון הילדה לתפוס את הנגינה לפי שמיעה (אפילו שמנגנת לפי תווים מצוין, לפי שמיעה זה לצאת מהקופסה וזה הקושי)
2. כישרון המורה להנגיש לה את הנגינה לפי שמיעה
3. אורגנית טובה עם מקצבים ודגימות שנותנים לילדה מצע נוח לנגינה הזו.
אפשר לומר שעיקר ההצלחה נמצאת אם הילדה כשרונית עם שמיעה טובה וזיהוי נכון של תווים.
תמיד מורה יכולה לקדם. אבל אם הכישרון לא נמצא, מאוד קשה לקדם אותה מהר.
ועוד דבר חשוב.
כמה הילדה מתאמנת?
יש בנות שמתאמנות בלי סוף וזה מקפיץ אותן!
אבל אם היא מתאמנת בשבוע בסה"כ 20 דקות היא לא תיראה התקדמות אפילו אם תילמד 10 שנים...
אורגנית חדשה וטובה יכולה למשוך את הילדה להתאמן יותר הרבה ולהוציא תוצרים יפים יותר.

• הוסף לסימניות
הבנתי שכדאי לקנות אורגנית יד 2 שיש שם סטים מוכנים של הזמרים משלנו?

• הוסף לסימניות
זה נכון שבאורגניות החדשות (המתקדמות ביותר, לא הזולות) צריך להשקיע בנוסף לכלי סט מקצבים.
לפעמים יותר קל לאנשים לקנות בגלל זה יד 2 אבל לא תמיד זה שווה מבחינת מצב הכלי האחריות וכו'

• הוסף לסימניות
הבנתי שכדאי לקנות אורגנית יד 2 שיש שם סטים מוכנים של הזמרים משלנו?
זו אפשרות אחת שכמובן צריך לבדוק טוב טוב את האורגן. ואפשר לקנות חדש ולשים מקצבים חינמיים, ויש כאלה באיכות טובה שמתאימה לילדה שלומדת נגינה ולא חייבת סט מקצועי לאירועים.
כך או כך זה יתן לה הרבה הנאה

• הוסף לסימניות
מי שמע על אורגן מדלי ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש כזה דבר. אני הכנסתי גם לסדרה מתחת. אנסה לבדוק איפה יש לי את זה.
רק חשוב לדעת שזה לא תמיד באותו ווליום של המקצבים הרגילים

• הוסף לסימניות
לא יודעת לגבי הבת שלך
אני למדתי בנערותי (14-17) גם כ3 שנים יצירות מורכבות ולא ניחנתי בחוש שמיעה מפותח, אני יכולה לנגן כל שיר שאני רוצה אבל לא מספיק מדויק, לא מספיק יפה, אני לא יודעת להוסיף עיבודים יפים אני מתקשה ללוות שירה.
בקיצור יש כאלה שאין להם את זה ולא יהיה.

• הוסף לסימניות
אני למדתי בצעירותי (מגיל 11-12) כ3-4 והתחלתי ללא חוש שמיעה כלל, אני יכול כיום לנגן משמיעה כל שיר שארצה מדויק, יפה, כולל ליווי שירה ,אלתור, פסנתר, גינה עם תזמורת, וזה נטו, אבל נטו למידה והשקעה בלהתאמן ולהתאמן בלי שום חוש וכשרון בכלל
אם אני יכול
ללא שום ספק כל אחד יכול!

מה שכן, ברור שלמי שאין לו את זה, זה יותר השקעה ומאמץ. ומי שיש לו שיעריך את מה שקיבל

• הוסף לסימניות
אני למדתי בצעירותי (מגיל 11-12) כ3-4 והתחלתי ללא חוש שמיעה כלל, אני יכול כיום לנגן משמיעה כל שיר שארצה מדויק, יפה, כולל ליווי שירה ,אלתור, פסנתר, גינה עם תזמורת, וזה נטו, אבל נטו למידה והשקעה בלהתאמן ולהתאמן בלי שום חוש וכשרון בכלל
אם אני יכול
ללא שום ספק כל אחד יכול!
מה שכן, ברור שלמי שאין לו את זה, זה יותר השקעה ומאמץ. ומי שיש לו שיעריך את מה שקיבל
מה האימון שצריך לעשות?
יש טיפים?

• הוסף לסימניות
מה האימון שצריך לעשות?
יש טיפים?
יש כ"כ הרבה שקשה לכתוב אותם על המקלדת...
צריך מורה טוב שילווה את התהליך בצורה מקצועית וחוויתית.

• הוסף לסימניות
יש כ"כ הרבה שקשה לכתוב אותם על המקלדת...
צריך מורה טוב שילווה את התהליך בצורה מקצועית וחוויתית.
ובכל אופן, טיפ אחד או שניים?
אם ההורה יודע כמה טיפים זה יכול לעזור לו לחזק את הילד/ה שבחוג ולא יודעים לשחזר לבד מה שלמדו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה