קורונה למידה תחת אש---

• הוסף לסימניות
אבל היא מתקשרת איתן דרך הטלפון שלך לא?
אני מחמיאה לה בכל שיחה אבל זו לא חכמה כי היא מתקשרת אלי כדי לדבר עם בתי.
ממש לא, אף מורה לא טרחה להתקשר לאף אחת מהבנות שלי.
הגננת כן התקשרה ודיברה עם הילדה, השבוע התקשרה שוב, הכינה ערכות ופתחה קו בו היא מלמדת אותן על ספירת העומר

• הוסף לסימניות
אבל באמת באמת, אנחנו לא נביאים, ואם מדייקים אותנו מהשטח ואומרים מה לשימור ומה לשיפור;), זה עוזר מאד. הלמידה הקולית היא כמו לגשש באפילה.
החברותא של גיסי הוא מגיד שיעור בשיעור א' ישיבה גדולה (של חסידות גדולה). הוא מעביר שיעורים מוקלטים הוא שיתף את גיסי שאין לו מושג אם התלמידים מבינים מה שהוא מלמד, או לא, ואז נפל לו הברקה, אחיין שלי לומד בשיעור א' ישיבה גדולה של אותה חסידות בעיר אחרת, הוא ביקש שאחייני יעשה איתו חסד וילמד איתו טלפונית את ההכנה, כך הוא יהיה בטוח יותר מה מובן ומה לא.
אחיין שלי עשה את זה בשמחה זו הכנה מצויינת בשבילו לשיעור שיקבל ממגיד השיעור שלו. :)

• הוסף לסימניות
החברותא של גיסי הוא מגיד שיעור בשיעור א' ישיבה גדולה (של חסידות גדולה). הוא מעביר שיעורים מוקלטים הוא שיתף את גיסי שאין לו מושג אם התלמידים מבינים מה שהוא מלמד, או לא, ואז נפל לו הברקה, אחיין שלי לומד בשיעור א' ישיבה גדולה של אותה חסידות בעיר אחרת, הוא ביקש שאחייני יעשה איתו חסד וילמד איתו טלפונית את ההכנה, כך הוא יהיה בטוח יותר מה מובן ומה לא.
אחיין שלי עשה את זה בשמחה זו הכנה מצויינת בשבילו לשיעור שיקבל ממגיד השיעור שלו. :)
יש אפשרות שבסיום השיעור התלמידים ישאירו תגובות.
שרק הרמ המוסר ישמע

• הוסף לסימניות
משום מה, רק עכשיו ראיתי את האשכול.
אם שירה היא מיטב המילים במיטב סדרן - אז הפוסט שלך הוא שירת הלב.

וזכות גדולה למערכת החינוך שאת נמנית בין שורתיה. זכות לה, לתלמידות ולהוריהן.

• הוסף לסימניות
אשכולית, כתבת יפה , בהיר, ספרותי, כנה, נכון, לא מתיימר, לא מצטדק.
הנחת עובדות כהויתם.
אני אישית, חושבת שעבודתם של המורים והמורות לא נמדדת כלל בכסף.
אי אפשר לכמת אותה בכלל.
יש כסף לאהבה שמורים מעניקים? לכבוד שהם נותנים?
לסיוע הרגשי? לתמיכה? לתקווה לעידוד ?
הרי הם השותפים הקרובים והמהותיים ביותר להורים בחינוך ובעיצוב הנשמות הרכות.
משהו יודע כמה לשלם על זה????
איזו אחריות מוטלת על כתפיהם, איזה מודל אישי הם צריכים להקרין... זו עבודת קודש! שאין לה מחיר בכלל.

את התפקיד הזה המורות והמורים ממשיכים.
גם בימים אלו .. בשיחות טלפון.. בשעורים (שעובדים עליהם שעות.. כדי שיותאמו למצב הנוכחי)
בהתענינות, בחשיבה האינדוידואלית, במילה הטובה... בהתיחסות המכבדת.
מגיע להם, גם אם החלק הטכני או הפיזי הוא לא כמו שהיינו רגילים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אשכולית, כתבת יפה , בהיר, ספרותי, כנה, נכון, לא מתיימר, לא מצטדק.
הנחת עובדות כהויתם.
אני אישית, חושבת שעבודתם של המורים והמורות לא נמדד כלל בכסף.
אי אפשר לכמת אותו בכלל.
יש כסף לאהבה שמורים מעניקים? לכבוד שהם נותנים?
לסיוע הרגשי? לתמיכה? לתקווה לעידוד ?
הרי הם השותפים הקרובים והמהותיים ביותר להורים בחינוך ובעיצוב הנשמות הרכות.
משהו יודע כמה לשלם על זה????
איזו אחריות מוטלת על כתפיהם, איזה מודל אישי הם צריכים להקרין... זו עבודת קודש! שאין לה מחיר בכלל.

את התפקיד הזה המורות והמורים ממשיכים.
גם בימים אלו .. בשיחות טלפון.. בשעורים (שעובדים עליהם שעות.. כדי שיותאמו למצב הנוכחי)
בהתענינות, בחשיבה האינדוידואלית, במילה הטובה... בהתיחסות המכבדת.
מגיע להם, גם אם החלק הטכני או הפיזי הוא לא כמו שהיינו רגילים.
תודה!!
האם אני המורה היחידה שמרגישה שהרוח הנושבת בפרוג היא לאו דוקא ידידותית מול המורות? האם רק אני נמנעת לעיתים להגיב שמא אחשד כמצדיקה את עולם המורות?
לא מתיימרת לייצג את המורות כולן אבל בטוחה שגם שגיאות שנעשות, וזה קשור לאו דווקא לעידן הקורונה, לא נובעות מאטימות ודומותיה, אין , ולא יהיה, מושג למי שלא עובד בהוראה עד כמה המלאכה הזו מדהימה , אהובה ומתישה.
תודה על הפידבק,@כוס קקאו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה