התייעצות למישהו יש הסבר לגבי התופעה הזאת בשידוכים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
@אליינה גילברט כתבת שהמשפחה של בעלך מעניינת,
ואם אני זוכרת נכון את זו שפתחת אשכול על איך להתמודד במפגשים עם משפחה פתוחה יותר וניכור מצד הסבא והסבתא
(אני זוכרת פשוט כי זה נגע גם לי...)
אזכ נראה שיש איזושהיא התמודדות עם משפחה "בעייתית" / הורים גרושים / יתומים וכדומה
נכון, לא התמודדות שהעולם מת ממנה, והיום יום הוא מאושר ושמח, ובטוח שבעלך הוא הכי בשבילך עם כל הבעייתיות
אבל 100% חלק זה לא.
אני יכולה להגיד, אמא שלי חיתנה 7 ילדים ומפעם לפעם היא אומרת שהיא מבינה למה חשוב כ"כ שהמשפחות יהיו דומות בסגנון למשפחה שלנו.
את חושבת שבמשפחות חלקות אין את הבן או הכלה המועדפת?
אמא שלך כמובן צודקת, אבל יש לקב"ה הרבה דרכים לצרף אותנו בכור הברזל האישי שלנו

• הוסף לסימניות
אני מבינה מה שאת אומרת, וגם שיש לך כנראה נגיעה להגיד את זה.
לכן לא רואה צורך להיכנס לדיון.
אצלנו לא בדקו  רק גרושים... (שאכן את צודקת סטטיסטית),
הדבר הראשון שלי ביררו בכל שידוך - איך ההורים חיים? איך השלום בית שלהם?
נראה לי שאולי לזה היא מתכוונת.

יש זוגות שבוחרים שלא להתגרש, והם גרועים מגרושים
(מחילה, בלי להעליב, אצלנו פסלו את שניהם: גרושים, וזוגיות לא "מושלמת" בין ההורים של הבחור/ה)

• הוסף לסימניות
איך להתמודד במפגשים עם משפחה פתוחה יותר וניכור מצד הסבא והסבתא
אם גם לך זה נוגע, אז
100% חלק זה לא.
איך זה מסתדר עם זה?
אמא שלי חיתנה 7 ילדים ומפעם לפעם היא אומרת שהיא מבינה למה חשוב כ"כ שהמשפחות יהיו דומות בסגנון למשפחה שלנו.
כנראה שבסוף כולם מתמודדים, מי יותר ומי פחות

• הוסף לסימניות
ואם אני זוכרת נכון את זו שפתחת אשכול על איך להתמודד במפגשים עם משפחה פתוחה יותר וניכור מצד הסבא והסבתא
אזכ נראה שיש איזושהיא התמודדות עם משפחה "בעייתית" / הורים גרושים / יתומים וכדומה
נכון, לא התמודדות שהעולם מת ממנה, והיום יום הוא מאושר ושמח, ובטוח שבעלך הוא הכי בשבילך עם כל הבעייתיות
אבל 100% חלק זה לא.
אני יכולה להגיד, אמא שלי חיתנה 7 ילדים ומפעם לפעם היא אומרת שהיא מבינה למה חשוב כ"כ שהמשפחות יהיו דומות בסגנון למשפחה שלנו.
מדובר על המשפחה מהצד השני. לא זאת שדיברתי עליה באשכול ההוא.

ואת מכירה מישהו שהוא 100% חלק? אני לא. ואין דבר כזה.

• הוסף לסימניות
אבל 100% חלק זה לא.
יצא לי לראות ולחוות התמודדויות כאלו גם במשפחות נורמטיביות שההורים נשואים באושר והבית חלק ובמהלך השנים ועם הצטרפות חתנים וכלות מכל מיני סגנונות ועם בואם של נכדים נוצרו מורכבויות שהובילו להתמודדויות לא פשוטות.
וגם ששואפים שהמשפחות של המחותנים יהיו 100% דומות אין לאף אחד שליטה מה יקרה עם הלאה.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה , אני אשמח לדעת מה אנשים באמת חושבים על התופעה הזאת - למה בחורים/ות להורים גרושים , אחד ההורים נפטר / חולה צריכים להיות סוג ב' ג'?? אני מכירה אישית בחורה מעולה שאמא שלה חולה באיזשהי מחלה ( לא גנטית! ולא תורשתית!) שמשפחות "רגילות" כמעט לא שמות עליהם.. , זה פשוט עצוב, מעל 60 אחוז מההצעות יורדות על העניין הזה בלי אפילו לברר עליה, ועוד כמה אחוזים מכובדים עושים בירור וחצי ומורידים על זה, ולמה?? לא יכול להיות שמתפספס פה משהו? , למה למשל בחור אשם בזה שההורים שלו התגרשו? לפעמים לפני שנים ע"ג שנים.. , ואין בעיה, זה מפחיד אתכם? זה מעורר שאלות? - תבררו!! תתנו הזדמנות , יכול להיות שהבחור/ה שווים את זה!!! . נ.ב - אני יודעת שהכל משמים.. והכל בעיתו ובזמנו.., אבל בכל זאת.. הנושא הזה ממש כואב
כל מילה שלך זהב !
את צודקת
אני מסכימה איתך ב 100 אחוז
חלקים גדולים בציבור החרדי נמצאים בגלות הדעת
וזו הסיבה העיקרית להימנעות המטופשת הזאת.
מה שבטוח שהקב"ה מנהל את העולם ונגד כל החוכמע'ס של הדור הזה הוא יודע להתאים לבחורים והבחורות הללו שידוכים כ"כ מוצלחים גם בלי ש'המשפחות הרגילות' יסכימו לשידוך.

אבא או אמא חושבים שהם 'דחו' הצעה או 'שמעו' הצעה והם לא מבינים שהם בובות על חוט ובסוף הרבש"ע יודע מי מתאים למי והוא זה שסוגר להם את העיניים ומעלים מהם דברים רק כי הוא החליט שזה מה שטוב.

מי שמשחרר ובוטח בו חי את החיים הכי מאושרים על מי מנוחות בידיעה ברורה שהכל בידיו.

חזקי ואמצי!!

• הוסף לסימניות
איך זה מסתדר עם זה?
זה נגע לי, בכלל לא באותה רמה. אין להשוות.
ואולי לכן ומזה אמא שלי למדה את מה שהיא למדה.....
כי היא רואה את ההתמודדות.

בטוחה שלכל זוג ובכל משפחה יש התמודדות. אין חיים קלים בעולם הזה. ועדיין, אם יש לי אפשרות לצמצם את ההתמודדות, אני אשתדל לעשות את זה ככל שביכולתי.

• הוסף לסימניות
מדובר על המשפחה מהצד השני. לא זאת שדיברתי עליה באשכול ההוא.

ואת מכירה מישהו שהוא 100% חלק? אני לא. ואין דבר כזה.
אין 100% חלק
באנו לכאן כדי לעבוד
ולכל משפחה יש את הפקאלה שלה
"הדשא של השכן תמיד ירוק יותר"-וזה כי יש לו זבל טוב לזבן אותו, אם תראה את הזבל שלו אתה תעדיף את הזבל שלך!!!!!!!
לכל בנאדם יש ניסיון והוא צריך להתמודד
לא לכולם זה אותו ניסיון באותו מקום אבל כולם מתמודדים
אל תאמינו לאלה שאומרים שהכל חלק!!!!!!

• הוסף לסימניות
שלום וברכה , אני אשמח לדעת מה אנשים באמת חושבים על התופעה הזאת - למה בחורים/ות להורים גרושים , אחד ההורים נפטר / חולה צריכים להיות סוג ב' ג'?? אני מכירה אישית בחורה מעולה שאמא שלה חולה באיזשהי מחלה ( לא גנטית! ולא תורשתית!) שמשפחות "רגילות" כמעט לא שמות עליהם.. , זה פשוט עצוב, מעל 60 אחוז מההצעות יורדות על העניין הזה בלי אפילו לברר עליה, ועוד כמה אחוזים מכובדים עושים בירור וחצי ומורידים על זה, ולמה?? לא יכול להיות שמתפספס פה משהו? , למה למשל בחור אשם בזה שההורים שלו התגרשו? לפעמים לפני שנים ע"ג שנים.. , ואין בעיה, זה מפחיד אתכם? זה מעורר שאלות? - תבררו!! תתנו הזדמנות , יכול להיות שהבחור/ה שווים את זה!!! . נ.ב - אני יודעת שהכל משמים.. והכל בעיתו ובזמנו.., אבל בכל זאת.. הנושא הזה ממש כואב
בואי נפריד:
מחלה, יתמות וכו - אולי יש שם קושי, אבל אם לא מדובר סיפור גנטי לא חייב שישפיע.
גרושים / הורים בזוגיות מזעזעת - לרוב זה אופי וכו’ שלא משנה אם גנטי או השפעת הסביבה, יש סיכוי סביר שהילד יושפע...

מכירה אישית משהיא, שמטפל זוגי אמר בעדינות שחבל על הזמן שלה, בעלה פשוט צריך ללכת לפסיכולוג, וכן הפסיכולוג של בעלה אמר לו - חבל על הזמן שאתם מבזבזים אצל טיפול זוגי, אתה פשוט צריך טיפול אישי בלבד...
אגב, הבעל, כמה אופייני, עזב את הפסיכולוג ברגע שהחברה שהסירה את איום הגרושים 😢.
העתק הדבק של זוגיות הורי הבעל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה