כללי למישהו יש כבר גיבוי בענן?

• פותח הנושא אא
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני ממש רוצה לעשות,
לא יודעת באיזו חברה הכי כדאי
ומה העלות הסבירה לכך.
קבלתי הצעה מחברה אחת לנפח של 1TB ב-278 + מע"מ לחודש. יקר לי נורא.

אשמח לקבל תובנות בעניין ממי שכבר ברר ועשה.

• הוסף לסימניות
280 שקל לחודש?? איפה?

https://www.crashplan.com/
10 דולר לחודש. אין מגבלת נפח.
שומר גרסאות.
אני משתמש שנים רבות ומרוצה מאוד.

עדיין יקר לך?
https://www.carbonite.com
5 דולר לחודש.
אין לי נסיון איתם

עדיין יקר?
https://www.bezeq.co.il/internetandphone/appsandservices/bezeqcloud/
שירות הענן של בזק.
אין מגבלת נפח.
והמחיר... חינם.
בדקתי... לדעתי גם שווה חינם. אבל אולי תתחילי משם.

העיקר שיהיה גיבוי כי אני שומע כל הזמן סיפורי זוועה על כאלו שאיבדו שנים של עבודה בקריסת מחשבים.

• הוסף לסימניות
גוגל דרייב עולה בסביבות 40 ש"ח ל 1 TB

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מצליחה ממש ללמוד את הסוגיה. אבל הבנתי שיש הבדל בין גיבוי בענן, לאחסון בענן.
איש מחשבים מומחה אמר לי, שנגד וירוס כופר גיבוי בענן לא עוזר. (הם נכנסים לצופן של הקבצים, וזה קורה גם לאלו שעולים לענן) והדרך הטובה להתגונן מפני וירוס כזה הוא גיבוי במספר דיסקים חיצוניים, שכמובן מנתקים אותם מהמחשב אחרי הגיבוי.

• הוסף לסימניות
אגב, גוגל, דופבוקס וכל אלה הם אחסון, לא גיבוי.

• הוסף לסימניות
להבנתי גוגל ודרופבוקס זה אכן אחסון ולא גיבוי.

הרעיון מאחורי גיבוי שהוא נעשה מאחורי הקלעים באופן אוטומטי ולא יזום על ידי המשתמש.
כך יש בטחון גדול יותר שמה שהתחדש יגובה בלי קשר לשאלה אם המשתמש זכר לגבות יזום או לא. (זכר להעלות לגוגל דרייב או לא).

בקשר לתוכנות כופר. אכן חשוב מאוד לקחת אותן היטב בחשבון. הן דרך להתעשרות קלה של רשעים.
בגיבוי ענן טוב יש שמירת גרסאות. המשמעות היא שגם אם תוכנת הכופר מצפינה את התוכן של הקבצים שלך תוכלי לשחזר לגרסה קודמת יותר לפני שתוכנת הכופר התחילה את פעולתה.
בתוכנת גיבוי הענן crashplan שציינתי יש גם אפשרות לגבות לדיסק מקומי ליתר בטחון.

שמירת גרסאות היא עוד יתרון של גיבוי על אחסון. למשל אם יצרת קובץ פוטושופ אתמול ותיקנת אותו היום לבקשת לקוח. שמרת אותו באותו שם ועכשיו הלקוח (המעצבן) רוצה לחזור לגרסה של אתמול... אופס אין אפשרות. שמירת גרסאות אוטומטית בתוכנת גיבוי מאפשרת לך לחזור לקובץ כפי שהוא נראה ביום רביעי שעבר בשעה 10:45 בבוקר. (שומר גרסאות כל רבע שעה אם תרצי).

מה שחשוב לזכור הוא שהכונן הקשיח שלך עומד לקרוס. בטוח! אולי מחר. אולי עוד 5 שנים. אבל הקריסה שלו מוגדרת בהגדרות היצרן. ראי MTBF. זמן חציוני בין כשלים.
גם אם הכונן לא יקרוס. יש מליון סיבות לכך שכל המידע יעלם. גניבה, שריפה, וירוסים, ברקים ועוד המון צורס לא עלינו.

גבו את המחשב עוד היום.

• הוסף לסימניות
מה עם הענן של אדובי? - כמובן למי שיש מנוי שם.

• הוסף לסימניות
להבנתי הענן של אדובי הוא שירות אחסון ולא גיבוי.
בדקתי כמה מקום אחסון יש לי שם וראיתי שיש אצלי רק 100 GB. לא מספיק עבורי בכלל.
בדקתי אפשרות שדרוג האחסון בתשלום וקיבלתי הודעה שהשירות לא זמין בארצי....:(
upload_2018-1-25_14-33-25.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה