דרוש מידע למישהו יש נסיון עם העברת עצי פרי למקום אחר?

• הוסף לסימניות
מה עושים אם יש צורך לעשות משטח בטון ויש עצי פרי?
הבנתי שבעיה לעקור (על ידי גוי כמובן!) ועדיף להעביר למקום אחר.
האם למישהו יש נסיון בזה? עלויות? סיכויי הצלחה של קליטת העץ במקום החדש? אין צורך להתחשב בחישוב שנות עורלה (יספרו שוב מהתחלה).
אשמח לכל מידע או טלפון של אנשים שמבינים בזה.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אני בזמנו התקשרתי לבית הוראה של הרב גרוס, נתנו לי טלפון של מו''צ שמומחה בענין הזה,
למעשה הוצאנו עם החול שמסביב, ואז לא היה צריך למנות שוב לשנות ערלה,
אבל כבר עברו הרבה שנים, כדאי להתקשר אליהם.

• הוסף לסימניות
אני בזמנו התקשרתי לבית הוראה של הרב גרוס, נתנו לי טלפון של מו''צ שמומחה בענין הזה,
למעשה הוצאנו עם החול שמסביב, ואז לא היה צריך למנות שוב לשנות ערלה,
אבל כבר עברו הרבה שנים, כדאי להתקשר אליהם.
אני מבינה שהעברתם את העץ למקום אחר.
שאלתי כבר - מבחינה הלכתית אין בעיה לעקור את העץ ע"י גוי אם צריך את המקום שלו.
כמובן שעדיף להעביר אותו למקום אחר - ולכן השאלה היא האם יש סיכוי שהעץ יקלט במקום אחר? האם צריך בעל מקצוע שיעקור אותו עם השורשים או שאפשר לבד? האם זה שווה את ההשקעה הכספית (שאין לי מושג אם זה במאות או אלפים - מדובר על 4 עצי פרי).

• הוסף לסימניות
אני מבינה שהעברתם את העץ למקום אחר.
שאלתי כבר - מבחינה הלכתית אין בעיה לעקור את העץ ע"י גוי אם צריך את המקום שלו.
כמובן שעדיף להעביר אותו למקום אחר - ולכן השאלה היא האם יש סיכוי שהעץ יקלט במקום אחר? האם צריך בעל מקצוע שיעקור אותו עם השורשים או שאפשר לבד? האם זה שווה את ההשקעה הכספית (שאין לי מושג אם זה במאות או אלפים - מדובר על 4 עצי פרי).
לנו היו 2
לא זוכר את כל הפרטים, אני זוכר שהמליצו לנו לעשות כך. אבל לא יותר מזה.

• הוסף לסימניות
עושה את זה גנן
אפשר לבקש שיביא סודנים לחפירה

לגבי עורלה יש הרבה שיטות בזה יש שאומרים שאם הרימים את העץ עם כל האדמה שסביב השורשים אז ממשיכים לספור מיום השתילה
אני חושב לא בטוח שהבד"צ טוען שגם זה לא בסדר

תלוי בגיל העצים, ככל שהם זקנים צריך לחפור ממש למרחק גדול כי השורשים מתפשטים עם השנים

אם העצים כבר גדולים צריך מנוף קטן להרים אותם עם השורשים כי העץ+שורשים+אדמה זה מאוד כבד

צריך לבדוק דאין צנרת בסביבה הקרובה כי השורשים מסתבכים בצנרת וכשמושכים גם הצנרת נמשכת ויש "חגיגה בגינה"

• הוסף לסימניות
האם אחרי כל החפירות וההעברה של העצים (ואחרי כל ההוצאה הכספית הרבה :censored:) יש מצב שהעצים לא נקלטים והכל היה לחינם?

• הוסף לסימניות
דבר נוסף
אם תחליטו על כריתה של העצים צריך לעשות את זה באופן מקצועי
אם סתם חותכים את הגזע והענפים ועל זה יוצקים בטון מתברר אחרי כמה שנים שיש חיים מתחת ליציקה..
סדקים ופיצוצים בבטון אחרי תקופה

• הוסף לסימניות
האם אחרי כל החפירות וההעברה של העצים (ואחרי כל ההוצאה הכספית הרבה :censored:) יש מצב שהעצים לא נקלטים והכל היה לחינם?
כל הפריית מבחנה מצליחה..?
הכל מזל ומקצוענות
ראיתי המון פעמים שעוקרים, מרימים עם מנוף, מורידים את הגזע והחול לתוך שק יוטה ענק ומעבירים
העצים נקלטו יפה במקום החדש

• הוסף לסימניות
דבר נוסף
אם תחליטו על כריתה של העצים צריך לעשות את זה באופן מקצועי
אם סתם חותכים את הגזע והענפים ועל זה יוצקים בטון מתברר אחרי כמה שנים שיש חיים מתחת ליציקה..
סדקים ופיצוצים בבטון אחרי תקופה
האם יש איזשהו חומר שניתן לשפוך על הגזע החתוך כדי למנוע את המשך הצמיחה שלו?
והאמת שזה נראה לי קצת מוזר, במחשבה שניה, איך צמח יכול לגדול בלי אור, בלי מים, בלי אויר?

• הוסף לסימניות
האם יש איזשהו חומר שניתן לשפוך על הגזע החתוך כדי למנוע את המשך הצמיחה שלו?
והאמת שזה נראה לי קצת מוזר, במחשבה שניה, איך צמח יכול לגדול בלי אור, בלי מים, בלי אויר?
אני חושב שיש כזה חומר
צריך לברר אצל מי שמוכר עצים/משתלות

• הוסף לסימניות
לא שמתי לב לזה..
איך? סיפור!
אני "ליוויתי" שיח/עץ יסמין
השורשים שלו גרמו לנזק כבד ברצפת הבית בקומת קרקע
הזמינו "מומחה" הוא גזם והרעיל והלך
אח"כ הזמינו רצף שהחליק הכל בבטון ריצף וגם הלך..
אחרי כמה שנים שוב מרצפות מתרוממות..
הוזמן בעל מקצוע שפתח פינה בריצוף..
לא יאומן איך השיח/העץ המשיך להתפתח מתחת לבטון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה