נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1518645:מתכון מנצח (לדעתי...)
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן
כף שום כתוש
מלח, פלפל שחור, פפריקה (אפשר להוסיף אבקת מרק - אני מוותרת)
לערבב הכל ולהכניס לטשולנט הרותח.
אני מכינה אחת לכמה שבועות כמות כפולה, מחלקת לחתיכות ומקפיאה בתוך שקית נילון. כל שבוע צריך רק לשלוף.
בתאבון
חני
נכתב ע"י EC;1518714:יש למישהי מתכון של קישקע כזה אבל עם ירקות היה לי פעם ואבד, משהו עם גזר ובצל ותפו"א מגורד זה היה עסיסי ביותר.. יש?
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1518726:יש לי בספר מתכונים של פסח. עוד מעט (...) הוא ירד מלמעלה ואוכל להעתיק לך...
חני
נכתב ע"י EC;1518782:חח תודה!
אבל הוא גם היה עם קמח לפי זכרוני או פירורי לחם כלומר לא נטו על טהרת הירק..
אגב- ניסתי את הקישקע שלך המתכון שהבאת כאן למעלה, לפני מס' שבתות ( ככה מחיפוש אקראי בפרוג) ויצא מצוין, אוורירי וטעים אז זו ההזדמנות לומר תודה![]()
נכתב ע"י EC;1518714:יש למישהי מתכון של קישקע כזה אבל עם ירקות היה לי פעם ואבד, משהו עם גזר ובצל ותפו"א מגורד זה היה עסיסי ביותר.. יש?
נכתב ע"י מישי;1519043:אמא שלי מכינה משהו כזה- מטגנים בצל, מוסיפים לו גזר וקישוא מגורדים וממשיכים לטגן עד שמתרכך (כמה דק') ןאח"כ מוסיפים לעיסה הרגילה- קמח, פירורי לחם, שמן, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה (אין כמויות מדויקות, שופכים..)
יוצא מעדן, גם לסולדים מקישואים (רק לא לגלות להם שיש שם...)
ניסיתי פעם אחת להוסיף לעיסה גם קצת בשר טחון וזה מאד שיבח את הטעם, מאז זה קבוע, כל שבת.
נכתב ע"י מרגלית100;1519052:אף אחד לא שם ביצה?
אני הייתי עושה בסגנון המרשמים שכאן (קמח, מים, שמן, תבלינים) והמרקם לא היה יוצא טוב, או שהיה מתפורר, או קשה, עד שהתחלתי להוסיף ביצה (קצת) וזה עושה לזה מרקם הרבה יותר נח וטעים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים