דרוש מידע למי הייתם פונים לטיפול? והאם התמודדתם עם בעיה דומה?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע היכן רוכשים אימון התנהגותי והאם ניתן ללמד ילד בעל הפרעות קש"ר (כרגע לא ברמה המצריכה ריטלין) לעמוד בזמנים, המצב עכשיו שהילד נכנס לאמבטיה לשעתיים ובטוח שזה לקח לו 10 דקות
ניסיתי לשים שעון מעורר, עזר קצת אבל אני מחפשת האם ואיך ניתן ללמד יותר בלי עזרים חיצוניים.
מדובר בילד חכם מאד, אבל הבעיה הזו מטרידה ממש
הוא קם ב-7, מורח את הזמן עד 8 בלי להתלבש ולהתארגן ובכל פעם הוא נדהם כשמתברר שהשעון התקדם...

תודה רבה מראש

אפשר ללמד ולאמן את המוח, ברמה מסויימת.
מה שתיארת נכלל ב'תפקודים ניהוליים': היכולת להגדיר משימה על שלביה, ולבצע אותה בפרק הזמן המיועד לה.
אין לי המלצה ספציפית (אשת המקצוע שהכרתי, כבר לא עובדת בתחום).
אולי לניקים אחרים כאן יהיו המלצות.

העבודה לפעמים היא פשוטה ויסודית, וכן כוללת עזרים חיצוניים, לפחות בהתחלה. אחת הדרכים היא לפרק את המשימה לחלקיה, לרשום אותם על דף, ללמנץ ולתלות בחדר עם לורד מחיק, ולהרגיל את הילד לעבוד לפי הדף.
לדוגמה: (אפשר לעשות את זה עם או בלי השעות):

עד 7:05 - נטילת ידיים ושטיפת פנים.
עד 7:10 - ללבוש גרביים. גרב ימין ואח"כ שמאל.
עד 7:13 - ללבוש מכנסיים. לסגור רוכסן וכפתור.
7:15 - ללבוש ציצית
7:20 ללבוש חולצה. לכפתר את כל הכפתורים.
7:25 להוריד כיפת לילה. לשים כיפה רגילה.
להרים את הפיג'מה מהרצפה.
לשים אותה מתחת לכרית
גם את מכנסי הפיג'מה לשים מתחת לכרית
גם את כיפת הלילה לשים מתחת לכרית.

וכן הלאה וכן הלאה. הילד מסמן 'וי' בלורד מחיק על כל שלב שביצע. כך המשימה מוגדרת היטב על שלביה, מדודה ומחולקת, והמוח שלו יכול להתמודד איתה. ('להתלבש ולהתארגן' זו הגדרה מאוד לא ברורה).

ואפשר להמשיך עם הרשימה במטבח:
-לשתות שוקו
-לשים את האוכל בתיק.
-לבדוק אם יש בתיק פתק או משהו מאתמול. אם כן - להוציא משם.

וכולי.

גם משימת ה'להתרחץ', יכולה לקבל דף מפורט וברור משלה. תשבו עם הילד, תבדקו כמה פעולות צריך לבצע מהתחלה ועד הסוף, ומה בערך הזמן שכל אחת מהן אמורה לקחת.
(סתם ככה, מדהים לראות איך משהו שאנחנו אומרים במילה אחת, דורש בעצם 10-15 פעולות לפחות. ומה שמדהים זה שילד 'רגיל', כן יודע לעשות את כל זה באופן טבעי, את כל ההתארגנות המוחית והמוטורית המופלאה והמורכבת הזו שלב אחרי שלב).

• הוסף לסימניות
אפשר ללמד ולאמן את המוח, ברמה מסויימת.
מה שתיארת נכלל ב'תפקודים ניהוליים': היכולת להגדיר משימה על שלביה, ולבצע אותה בפרק הזמן המיועד לה.
אין לי המלצה ספציפית (אשת המקצוע שהכרתי, כבר לא עובדת בתחום).
אולי לניקים אחרים כאן יהיו המלצות.

העבודה לפעמים היא פשוטה ויסודית, וכן כוללת עזרים חיצוניים, לפחות בהתחלה. אחת הדרכים היא לפרק את המשימה לחלקיה, לרשום אותם על דף, ללמנץ ולתלות בחדר עם לורד מחיק, ולהרגיל את הילד לעבוד לפי הדף.
לדוגמה: (אפשר לעשות את זה עם או בלי השעות):

עד 7:05 - נטילת ידיים ושטיפת פנים.
עד 7:10 - ללבוש גרביים. גרב ימין ואח"כ שמאל.
עד 7:13 - ללבוש מכנסיים. לסגור רוכסן וכפתור.
7:15 - ללבוש ציצית
7:20 ללבוש חולצה. לכפתר את כל הכפתורים.
7:25 להוריד כיפת לילה. לשים כיפה רגילה.
להרים את הפיג'מה מהרצפה.
לשים אותה מתחת לכרית
גם את מכנסי הפיג'מה לשים מתחת לכרית
גם את כיפת הלילה לשים מתחת לכרית.

וכן הלאה וכן הלאה. הילד מסמן 'וי' בלורד מחיק על כל שלב שביצע. כך המשימה מוגדרת היטב על שלביה, מדודה ומחולקת, והמוח שלו יכול להתמודד איתה. ('להתלבש ולהתארגן' זו הגדרה מאוד לא ברורה).

ואפשר להמשיך עם הרשימה במטבח:
-לשתות שוקו
-לשים את האוכל בתיק.
-לבדוק אם יש בתיק פתק או משהו מאתמול. אם כן - להוציא משם.

וכולי.

גם משימת ה'להתרחץ', יכולה לקבל דף מפורט וברור משלה. תשבו עם הילד, תבדקו כמה פעולות צריך לבצע מהתחלה ועד הסוף, ומה בערך הזמן שכל אחת מהן אמורה לקחת.
(סתם ככה, מדהים לראות איך משהו שאנחנו אומרים במילה אחת, דורש בעצם 10-15 פעולות לפחות. ומה שמדהים זה שילד 'רגיל', כן יודע לעשות את כל זה באופן טבעי, את כל ההתארגנות המוחית והמוטורית המופלאה והמורכבת הזו שלב אחרי שלב).

מה שאת מתארת כאן זאת התחלה יפה,
זה יעזור לו כשיהיה נשוי ויצטרך לתמרן את החיים?
מעצבן אותי שלהתלבש לוקח חצי שעה או אמבטיה שעתיים,
אבל מפחיד אותי ממש מה יהיה כשיגדלו,
מה עוזר ברמה יסודית יותר לדברים מורכבים באמת?

• הוסף לסימניות

אמנם השאלה לא מופנת אלי אבל אני עונה כי גם אני עצמי שאלתי את זה על הרבה דברים בסגנון הזה במהלך השנים
אז קודם כל כן, הרבה פעמים זה עוזר הלאה לדברים יותר מורכבים במיוחד שיש דברים שהגיל מלמד לבד

אבל!!! התובנה שכמעט הכי עוזרת לי בחיים זה שמחקתי לגמרי את כל השאלות והמחשבות של האם זה יעזור בחיים הבוגרים/בנישואים/בישיבה וכו
זה לא מקדם, אנחנו צריכים לעזור עכשיו לילד ולהתקדם עכשיו מתחילים ובוחנים הלאה (כמובן שבמעשי מתמקדים באימון כלפי הכללים בהיקף רחב יותר מגיל מסוים בהנחה ובתפילה שיעזור וישנה הלאה)

יש לי המון דוגמאות שדוקא אילו שחששנו מה יהיה איתם בחיים הבוגרים הסתדרו והרבה דברים עברו , ואילו אחרים שהכל היה חלק לצערינו לא

• הוסף לסימניות

קודם כל, זה עוזר. המוח מתפתח ולומד את המיומנויות, לפחות ברמה חלקית.
והילד לומד איך לתכנן לעצמו משימה. וכן, גם כשיהיה גדול ויתחתן, ויצטרך - למשל - לארגן שבע ברכות בבית, הוא ירשום לעצמו רשימות מוגדרות ויעבוד לפיהן.
או כשהבוס יטיל עליו מטלה מורכבת, הוא יפרק אותה על דף לרכיביה, וידע לעבור אחד אחד ולחלק את הזמן בהתאם.

(אגב: יש מיומנויות שקל יותר למוח ללמוד, כשהוא תחת השפעת ריטלין.)

• הוסף לסימניות

יש מטפל בשם בן פז שלא מאמין בריטלין וגם אומר דברים בצורה דומה לפרט לילד לפרטי פרטים קח את הקפלה שנמצאת ברצפה בצד שמאל ותשים בקופסא הוורודה שנמצאת בארון הכי מפורט שיש ניסיתי זה עובד

• הוסף לסימניות
קצת קשה להגדיר, אבל אסביר בפירוט.

ילד, קטן, בערך בן 7
חכם ופיקח מאד! מצליח בלימודים ב''ה
אוהב ללמוד ובא לו בס''ד בקלות.
ילד לענין, זריז, תמיד מסים ראשון, יודע ואוהב לסדר, מבין ענין, מתמצא במרחב.
ילד טוב!!!
אז מה הבעיה?
כאן אני נתקעת בהגדרה, אולי 'שלימזל'? אולי רחפן? אולי ואולי ואולי
איפה זה בא לידי ביטוי?
-קוראים בשמו 4 פעמים ואם המזל טוב בפעם החמישית הוא שומע, בד''כ זה מאוחר מדי....
-אומרים לו 'אל תעשה כך וכך' והוא גם עושה (לא מחוצפה!!) ואז בד''כ קורה מה שההורים חזו מראש- נשבר, נשפך, נופל, וכו' והוא מסכן, כי הוא לא מתכוון!! אז הוא נבוך ומתנצל עד הדקה הבאה.
-כל דבר שזז ושלא זז הוא צריך לבדוק, למשש, להרגיש, ובד''כ זה לא נגמר טוב..
-כל הליכה שלו מסתיימת בד''כ לפחות בנפילה אחת בדרך אל היעד, כביכול לא רואה מצד שני לא מפספס שום פרט בדרך.
-יודע לקרוא מצוין כשהוא נבחן מילה במילה מצד שני בקריאת קטע לפחות חצי מהמילים לא נקראות במדויק כי הוא ממהר והתוצאה- יודע לספר מה שקרא!!!!

יש לי עוד המון דוגמאות אבל זו התמונה בגדול

התפתחות שלו היתה מוקדמת קיצונית, עמידה בעריסה בגיל 5 חודשים, הליכה בגיל 9חודש.

הילד משדר שטוב לו והוא שמח, זורם, חברותי ומפרגן.

אבל עם כל הכבוד זה חייב התיחסות אלא א''כ יהיה איש מקצוע שיגיד, זה מצוי ויעבור לו עם השנים.

אז למי פונים??
התפתחות הילד - אחרי משא ומתן (כי באבחון סתמי אין אפשרות לראות את הבעיה) הקופה אישרה לו סדרת טיפולים, הוא טופל וללא שינוי.
בדיקת ראיה - תקינה
בדיקת שמיעה- תקינה
מה הלאה?

אולי יהיה לכם רעיון מניסיון למי לפנות .
אנחנו התמודדנו עם בעיה כזאת והילד אובחן כסובל מקושי בויסות חושי, כלומר שהוא לא מרגיש מספיק את עצמו....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תתייעצו גם לגבי חדר סנוזלן, למרות ששמעתי מבעלי מקצוע שזה שטויות, אבל לא מביעה דעה כי לא יודעת בעצמי.
היי, בדיוק בודקת לגבי חדר סנוזלן לילדה בת 7 עם אימפולסיביות, אין לי חדר קרוב לבית וזו גם השקעה כספית,לכן אני ממש מתלבטת אם להתחיל את התהליך ואם זה שווה את ההשקעה... תוכלי לתת לי עוד פרטים?

• הוסף לסימניות
היי, בדיוק בודקת לגבי חדר סנוזלן לילדה בת 7 עם אימפולסיביות, אין לי חדר קרוב לבית וזו גם השקעה כספית,לכן אני ממש מתלבטת אם להתחיל את התהליך ואם זה שווה את ההשקעה... תוכלי לתת לי עוד פרטים?
האמת שאין לי פרטים בכלל. נסי לברר במקומות אחרים. אולי תשאלי ב"עזר מציון"? יש להם הרבה מידע. את גם יכולה לנסות את הרב פירר, אולי גם לו יש מידע. באמת חבל מאוד להשקיע במשהו שאין לגביו וודאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה