רכבים למי זכויות הקדימה - רוכב אופניים חשמליים/רגילים וקורקינט - בכיכר תנועה ובמעבר חצייה?

• הוסף לסימניות
כנהג רכב, למי עליי לתת זכות קדימה במקרים הבאים.

1. אני בכניסה לכיכר, ובתוך הכיכר מגיע רוכב אופניים חשמליים או רגילים, וכן רוכב קורקינט (מבוגר או קטין) האם עליי לתת לו זכות קדימה?

2. אני מגיע למעבר חציה (רגילה או לפני כיכר) ורוכב אופניים מגיע לעבור במעבר חצייה כשהוא רכוב האם עליי לתת לו זכות קדימה?

• הוסף לסימניות
התשובה על שתי השאלות - כן.
בשתיהם יש לרוכב אופנים זכות קדימה.
כשהוא חוצה מעבר חציה דינו כהולך רגל, (ואסור לו לחצות רכוב על אופניים אלא לרדת מהן, אבל זה כבר ענין שלו)
וכשהוא נוסע בכביש צריך לתת לו זכות קדימה ככל רכב אחר.

• הוסף לסימניות
לתת לו זכות קדימה.
מה האפשרות השנייה? לדרוס אותו בכיכר חלילה? גם הולכי רגל ורוכבי בימבות בכיכר (ה' ישמור, ראיתי) תן להם לעבור כמובן

• הוסף לסימניות
לתת לו זכות קדימה.
מה האפשרות השנייה? לדרוס אותו בכיכר חלילה? גם הולכי רגל ורוכבי בימבות בכיכר (ה' ישמור, ראיתי) תן להם לעבור כמובן
חלילה

אני מדבר על שאני רואה שהוא בדרך, ואני יכול עדיין להיכנס, אך הוא יצטרך להאט (או להידחף)

התשובה על שתי השאלות - כן.
בשתיהם יש לרוכב אופנים זכות קדימה.
כשהוא חוצה מעבר חציה דינו כהולך רגל, (ואסור לו לחצות רכוב על אופניים אלא לרדת מהן, אבל זה כבר ענין שלו)
וכשהוא נוסע בכביש צריך לתת לו זכות קדימה ככל רכב אחר.

שומע
יש כאן לדעתי אי הגיון, שהוא מקבל את 2 הזכויות. גם כרוכב וגם כהולך רגל, וגם כרוכב שנדחף לי לכל מקום מהצד ואז מגיע לפניי.

• הוסף לסימניות
שומע
יש כאן לדעתי אי הגיון, שהוא מקבל את 2 הזכויות. גם כרוכב וגם כהולך רגל, וגם כרוכב שנדחף לי לכל מקום מהצד ואז מגיע לפניי.
זה מתחיל הפוך: לרוכב אופניים אסור לרכב במדרכה אלא רק בכביש או בשביל אופניים. ושם צריך לתת לו את כל הזכויות ככל רכב אחר.
ולשון החוק שאסור לו לחצות מעבר חציה רגיל, אבל מותר לו לרדת מהאופניים ולחצות כמו הולך רגל.
אבל במעבר חציה מיוחד לאופניים - שם מותר לו לחצות גם ברכיבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה