למי יש זוגות של מילים דומות

• הוסף לסימניות
כמו : קן וכן
אם ועם
לו ולא
קרא וקרע
תודה מראש:)

• הוסף לסימניות
אל - על
איכר - עיקר
אף - עף
קרא - קרה קרע
תבע - טבע
מיטה - מיתה
סטר - סתר
מחא - מחה
צב - צו
מארב - מערב
את - עט

חני

• הוסף לסימניות
מאיר - מעיר
הדים - עדים - אדים
מורה - מורא
לח - לך
דבר- דוור
נהר - נער

• הוסף לסימניות
שאון - שעון
אח - אך

• הוסף לסימניות
תואר-טוהר
כר-קר
שיבה-שיווה
הערות-הארות
שותה- שוטה
אך- אח
עט-את
שאון-שעון
האיר- העיר
קח- כך
טבע- תבע

• הוסף לסימניות
נקרא 'הומונימים' או 'צמדי מילים' הזכרת לי נשכחות על שעור שמסרתי בעבר הרחוק, ביקשתי דוגמאות, תלמידה אחת אמרה לי 'צפרדע' המורה" מה צפרדע. תלמידה: צפרדע מקרקרת וצפרדע - פח:)

• הוסף לסימניות
כד - קד
הרים - ערים
עט - עת - את
שב - שוא
אב - עב
בה - בא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dk;1381009:
נקרא 'הומונימים' או 'צמדי מילים' הזכרת לי נשכחות על שעור שמסרתי בעבר הרחוק, ביקשתי דוגמאות, תלמידה אחת אמרה לי 'צפרדע' המורה" מה צפרדע. תלמידה: צפרדע מקרקרת וצפרדע - פח:)

הומופונים:
'כרה' 'קרע' 'קרא' 'קרה' ו כרע'

• הוסף לסימניות
אישה נעלה נעלה נעלה נעלה את הדלת...

קברן- כוורן

• הוסף לסימניות
גם אני מסרתי על זה שיעור בעבר ה(לא מאוד) רחוק,
אם את מבקשת את זה לצורך מסירת שיעור, אז אני יכולה לחפש לך את המערך שלי.

• הוסף לסימניות
ניקוי-ניכוי
כר-קר
תמונה-טמונה
אגל-עגל
פרת-פרט
אלה-עלה (א'-נקוד בפתח)

• הוסף לסימניות
שלמה שלמה שלמה שלמה שלמה...
(על פי הסיפור עם שלמה המלך שנדד כעני ונדרש לשלם מחיר של שמלה שלמה.אני לא יודעת איך מנקדים במקלדת אז קיראו כך-shelama shilma shlomo salma shlema)

• הוסף לסימניות
אם זה לצורך שיעור, אני פתחתי עם הדוגמא: חולצה מטיילת במדבר יהודה. הבנות ניסו לפצח את החידה, איך חולצה יכולה לטייל...

כמובן שהפתרון הוא, שמטיילת, שהלכה לטייל במדבר יהודה, ונתקעה שם , חולצה משם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1381172:
אם זה לצורך שיעור, אני פתחתי עם הדוגמא: חולצה מטיילת במדבר יהודה. הבנות ניסו לפצח את החידה, איך חולצה יכולה לטייל...

כמובן שהפתרון הוא, שמטיילת, שהלכה לטייל במדבר יהודה, ונתקעה שם , חולצה משם...

צחוקים....
היתה לי מורה בתיכון בכיתה י' שככה ג"כ התחילה שיעור...

• הוסף לסימניות
אין מצב...
המורה הזאת לא יודעת צורת מחשב מהו...
תשני רגוע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;1381145:
שלמה שלמה שלמה שלמה שלמה...
(על פי הסיפור עם שלמה המלך שנדד כעני ונדרש לשלם מחיר של שמלה שלמה.אני לא יודעת איך מנקדים במקלדת אז קיראו כך-shelama shilma shlomo salma shlema)
אאל"ט הסיפור על רש"י

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה