- הוסף לסימניות
קשה להבין מה הם שרים שם.
תודה מראש
תודה מראש
נכתב ע"י יונה יונה;1375508:רק שימי לב שהשורה האחרונה זה סתם משפט שמישהו כתב, לא קשור ולא דומה לדברי ר"נ בכלל.
(שמדבר על זה שההסתרה עצמה נסתרת)
לא מבינה את השיגעון האמריקאי לאחרונה להוסיף משפטים חסרי תחביר מינימלי בעברית כתוספת למילים מהמקורות.
ככה נולדים עיוותים.
יואלי קליין במקור שר "העומדים"נכתב ע"י sari93;1375457:אידיש:
דער אייבישטער זאגט אינז קינדערלעך אנוכי הסתר פני ביום ההיא, אבער דרבי זאגט.
ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה בוודאי גם שם נמצא השם יתברך.
גם מאחורי הדברים הקשים העוברים עליך, אני עומד.
.
באמת מעניין איך שהשיר התפרסם כל כךנכתב ע"י חצי;1375765:מתי השיר הזה יהיה קצת בהסתרה כך שלא יצא לנו האוזניים בכל צעד ושעל שאנחנו עומדים/עוברים
(השיר מאוד יפה אבל זה גם קצת נמאס לשמוע את זה כל דקה וחצי)
נכתב ע"י adyo;1375540:למרות שזה לא המילים של רבי נחמן - זה מעביר מסר חזק.
יש על זה משל יפה מהמגיד מדובנאנכתב ע"י יונה יונה;1375786:מכירים את האימרה:
תגידו דברים שלי בשמכם
אבל אל תגידו דברים שלכם בשמי?
(ובגלל שאני לא זוכרת בטוח מי אמר את זה אני לא אומרת מי, לא זכור לי עם זה בדחן בשם איזה צדיק או סתם המצאה של הבדחן)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים