למי יש מצלמת קנון SH220?

• פותח הנושא chavi
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי את המצלמה הזאת ועד עכשיו התמונות היו יוצאות ברורות וחדות מאד!!! ופתאום משום מה כעת התמונות יוצאת מפוקסלות, אשמח לשמוע למה?
ואשמח לדעת מה ההגדרות המומלצות בצילום אוטומטי.

• הוסף לסימניות
הערת ניהול: למרות שלא מדובר במצלמה מקצועית... העברתי לכאן את הנושא מפורום איש את רעהו, כדי לעזור למשתמשת.
(יש יותר סיכוי שצלמים ידעו לכוון אותה בממשק המצלמה ולעלות על ההגדרה השגויה, מאשר סתם אנשים שהדבר היחיד שעושים במצלמה זה לכוין על אוטומט ולצלם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi;1363824:
יש לי את המצלמה הזאת ועד עכשיו התמונות היו יוצאות ברורות וחדות מאד!!! ופתאום משום מה כעת התמונות יוצאת מפוקסלות, אשמח לשמוע למה?

לא מכירה את הדגם הזה.
אבל אני משערת שנעשה שינוי בהגדרות הגודל של התמונה.
כנסי לתפריט - חפשי בהגדרות IMAGE MODE או משהו עם רשימה של מספרים כאלה:
640*480
1600*1200
3264*2248
...

ותבחרי אופציה גדולה.

• הוסף לסימניות
דווקא פירסמתי את ההודעה גם בפורום צילום, אך משראיתי שלא נעניתי ניסיתי גם לפרסם בפורום איש את רעהו, בכל אופן תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi;1363824:

תמונה לא יכולה לצאת מפוקסלת- יש טעות בהגדרה שלך של התופעה וממילא לא ניתן למצוא פתרון.

• הוסף לסימניות
לא זאת הבעיה, זה מכוון על האופציה הכי גדולה.
תודה על הרצון לעזור!

• הוסף לסימניות
שוב- את לא מתארת נכון את הבעיה.

• הוסף לסימניות
תנסי את אופציית החדות, תבחרי באופציה המיטבית.
[בסמסונג אני יודע שזה משמעותי].

• הוסף לסימניות
גם לי קרה המקרה המתואר לעיל של פותחת האשכול במצלמה קטנה של קנון דגם SD1200
יש לי אותה כבר 4.5 שנים. עד התקופה האחרונה היא עבדה מצוין וצלמה חד וברור.
פתאום שמתי לב שהתמונות יוצאות מטושטשות ולא חדות (בלא כל שינוי ביד המצלמת)
מצטרפת לשאלה של חוי: ממה זה נובע?
ועוד אוסיף: האם זה ייתכן שזה קורה בעקבות התיישנות המצלמה ואין ברירה אלא לקנות חדשה?

• הוסף לסימניות
שוב- אתם לא מתארים נכון את הבעיה- וממילא אין אפשרות לענות.

אין כזה דבר תמונה מפוקסלת.

לכל תמונה יש גודל מסוים. X פיקסלים על Y פיקסלים. אם התצוגה מותחת את התמונה מעברלגודלה אז התצוגה מפקסלת. אבל קובץ לכשעצמו לעולם לא יכול להיות מפוקסל- הוא יכול להיות קטן מדי לצרכי התצוגה להם נועד.

רגישות (אסא) גבוהה גורמת לרעש- לא לפיקסול.

תמונה לא חדה יכולה לנבוע ממסר גורמים. הראשון שבהם הוא מהירות תריס לא מספקת ביחס לתנועת היד/אורך המוקד.

ממילא אפשר לבדוק מה גרם לאותה ירידה במהירו התריס.

אם מישהו קרא איפשהו ש"כדאי תמיד רגישות 80" והוריד את הרגישות למינמום הוא ממילא הוריד את מהירות התריס המחושבת אוטו' במצלמה ביחס לרגישות גבוהה יותר .
אפשרויות נוספות שתגרומנה לתוצאה דומה יכולות להיות נסיון לצלם במודים ידניים ללא הבנהאו אפילו בטול פלאש אוטומטי כי "פלאש הורס את הטבעיות של התמונה".

אפשרויות נוספות לתמונות לא חדות זה מיקוד לא מדויק- גיהוץ פרטים- עינית לא נקיה ועוד.
אבל קל מאוד להבחין בין תמונה לא בפוקוס לבין תמונה מטושטשת בשל מהירות תריס נמוכה.

כדאי לצרף תמונה לדוגמא עם אקסיף.

והעיצה הכללית שתמיד נכונה- תפסיקו לחפש "מתכונים" תלמדו את כללי הבסיס ותפנימו מה המשמעות של כל טיפ.
הליכה עיוורת אחרי טיפ כזה או אחר יכולה לתת תוצאה נהדרת ביום הראשון ולהחריב צילומים של שבועיים שלמים אח"כ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1364296:
תמונה לא יכולה לצאת מפוקסלת- יש טעות בהגדרה שלך של התופעה וממילא לא ניתן למצוא פתרון.
תמונה יכולה להיות מוצגת כמפוקסלת אם משתמשים בזום דיגיטלי (קרופ)

• הוסף לסימניות
בהמשך לשאלתי אני מעלה תמונה כדי שתבינו על מה אני מדברת:
התמונה הראשונה צולמה במצב P.
התמונה השניה במצב אוטומטי.

קבצים מצורפים

• 2.JPG
    2.3 MB · צפיות: 13
  • 3.JPG
    2.2 MB · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
תנסי לאפס את כל ההגדרות שלה לברירת מחדל ואז תראי אם היא עובדת טוב.

• הוסף לסימניות
מדובר ברעש ברמה גבוהה (גרעיניות)
בתמונה הראשונה צילמת בתריס 1/30 וזה יפה שעדיין יש חדות סבירה, אבל האיזו עומד על 320 וזה קצת יותר מידי בשביל החיישן שלך.
צפה בקובץ המצורף 214647

בתמונה השניה תריס 1/60 אבל האיזו טיפס ל1000 וזה כבר ממש חונק לך את החיישן
צפה בקובץ המצורף 214648

תמונה טובה צריכה אור, וכמה שיותר, בודאי במצלמות ביתיות שמוגבלות בהתמודדות עם תנאי תאורה בעייתיים
וכן, אור ממוצע בתוך הבית הוא לא משהו במושגים של מצלמות ביתיות..)

תקבעי איזו ידני נמוך באופן קבוע, ותדאגי שיהיה מספיק אור במקום..
וכשאת מצלמת - תוודאי שהתריס לא יורד נמוך מידי (1/30 זה נמוך, 1/60 גם. מומלץ להגיע למספרים גבוהים יותר - תבדקי לפי התוצאות, יש צילומים שונים שיאפשרו תריס איטי ויש שידרשו תריס מאוד מהיר)

אם את לא מצלמת ידנית והמצלמה מתעקשת לפתוח תריס איטי, היא לא עושה לך דווקא - זו הדרך שלה לרמוז לך שחסר אור.

קבצים מצורפים

• 2.JPG
    KB 102.5 · צפיות: 11
  • 3.JPG
    KB 107 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
תבדקו אם העדשות נקיות (יש ערכות מיוחדות לניקוי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....