למי יש ניסיון עם עכברים?

• הוסף לסימניות
אני חדש בעניין.... על איזה מלכודת ממליצים? אולי רעל?

תודה מראש...

• הוסף לסימניות
לאחרונה לכדתי עכבר אצלי בבית...
קניתי מלכודת דבק ללא רעל והנחתי כפי ההוראות, אמנם העכבר לא יצא אחרי הרבה שעות (על אף טענת המוכר שלדבק יש ריח שאמור להוציא אותו), חיכיתי מאוחר בלילה ועדיין לא נלכד, עד שהנחתי על הדבק חתיכת עוף קטנה (במקרה, לא מבושל) ואחרי דקה שתיים העכבר יצא לאלתר... אומלל...
(אגב, בדרך כלל אנשים זורקים את המלכודת שדבוק עליה העכבר לאשפה יחד איתו אע"פ שהוא עדיין חי, חושבני שזה צער בעלי חיים חמור, לתת לו לגווע שעות ברעב... יש להטביע אותו בדלי מים, כך הוא מת לאחר שניות מספר ואינו סובל כמעט, ואח"כ לזרוק לאשפה)

• הוסף לסימניות
לצערי היה לי נסיון בזה לפני כמה שנים
יש מלכודת נסגרת - עלול לא להסגר-פירנסת את העכבר
יש רעל - זהירות שלא יאכל על ידי ילדים
יש דבק - קצת מגעיל ואכזרי
אולי הכי טוב חתול (לא מפונק) בסביבה. בעיקר מתאים למצב בו יש חשש לכמה עכברים.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תשים תמונה של ר' ישעיהל'ה מקרסטירר. (מקווה שכתבתי נכון)

• הוסף לסימניות
ואחרי התמונה כדאי לבדוק אם יש אתר בנייה/סתם שטח מוזנח בסביבה, שמהם מגיעים העכברים.
ו... בעקבות סיפור די הזוי שהיה לי... לבדוק אם אין איזה עניין של גזל בבית. מובא בגמרא שעכברים באים על גזל.

ואחרי כל זה צריך לתפוס את העכבר שכבר נמצא...
בעבר היתה לי מלכודת שבנויה כמעין נדנדה- היא נוטה לצד אחד, וכשהעכבר נכנס לקחת את האוכל, היא נוטה לצד השני מהמשקל שלו, ונסגרת. אי אפשר לברוח. רק שאין לי מושג איפה משיגים היום מלכודת כזו... אולי מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
באמת חשבתי מה עושים אחרי שהעכבר נדבק?
להרוג אותו? עוד לא עבר החוק של "מות במרשם רופא"...
להשאיר אותו חי ככה שימות מרעב? לא מתאים ללב יהודי...
מה עושים?

• הוסף לסימניות
אני קניתי בטמבור קופסת מלכודת עם פתח וקפיץ הנחתי במבה (עם כפפה שלא יריח את הידים, ע"פ דברי המוכר) אחרי כ 20 דקות שמעתי בום המלכודת נסגרה (לפעמים הם קטנים בקושי רואים אותם במלכודת) - שחררתי במקום פתוח...

• הוסף לסימניות
לא כדאי לשחרר הם עשויים לחזור

• הוסף לסימניות
בגמרא כתוב שעכברים הם אכזריים; רגשית קשה לנו להרוג אותם, אולם מותר בהחלט!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1293713:
ואחרי התמונה כדאי לבדוק אם יש אתר בנייה/סתם שטח מוזנח בסביבה, שמהם מגיעים העכברים.
ו... בעקבות סיפור די הזוי שהיה לי... לבדוק אם אין איזה עניין של גזל בבית. מובא בגמרא שעכברים באים על גזל.

שמעתי גם, אם לא נותנים תרומות ומעשרות.

• הוסף לסימניות
לנו היתה מכת עכברים שהצלחנו להתפטר מהם רק עם מלכודות דבק שעליהם פיסת במבה
לכל מלכודות הקפיצים למיניהם הם פשוט לא התקרבו...

לכדנו ככה 9! עכברים:eek:
צריך לבדוק מאיפה הוא נכנס ולחסום שלא יחזור שוב

את המלכודות להניח בסמוך לקירות
הם נתפסו לנו בעיקר בלילה כשהיה חושך ושקט

• הוסף לסימניות
אצלנו מפעם לפעם נכנסים עכברים וכשהם בפנים הבוס בלחץ..הם אוהבים לכרסם את החומרים שאנחנו מיצרים מהם מוצרים וגורמים לנזקים גדולים.
חתול זה כמובן לא הפתרון באזורנו מפני שעכברי דרום ת"א חזקים יותר ולפעמים גדולים יותר מחתולי הרחוב...:eek:

כאשר מזהים צואת עכבר או כרסום של חומר בעסק עוברים לנוהל מלחמת עכברים..מניחים מלכודות במגוון גדלים עם דלת טריקה משני סוגים ומגשים עם דבק (שמודבקים מראש עם דבק חם למקומם אחרת הם בורחים עם המגש..)
במלכודות מגישים לעכברים את המזון החביב עליהם גבינה צהובה או נקניק יבש (סלמי)
במקביל מפזרים שקיות של מה שמכונה "במבה אדומה" שקיות רעל בצורת עיגולי במבה שמספק לנו המדביר של העירייה בתמורה לדברים קטנים...

בבוקר נותנים לאריתראי לפתוח ולנקות לפני שכולם נכנסים :D

הפתרון לעכברים חוץ מניקיון סביבת הבית/העסק הוא לסגור את כל הכניסות הרמטי עכברים צעירים יכולים להיכנס לכל מקום גם דרך סדקים קטנטנים.
וכמובן לדרוש מהעירייה הדברה של הביובים בסביבת הבניינים, בת"א העירייה עושה את זה לבקשתנו כל 3 חודשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ינאי;1293766:
לנו היתה מכת עכברים שהצלחנו להתפטר מהם רק עם מלכודות דבק שעליהם פיסת במבה
לכל מלכודות הקפיצים למיניהם הם פשוט לא התקרבו...

את המלכודות להניח בסמוך לקירות
הם נתפסו לנו בעיקר בלילה כשהיה חושך ושקט

הסיבה שהם לא התקרבו זה כי כשעכבר נתפס הוא משאר סימנים לעכברים הבאים לא להתקרב לכן צריך לעשן א"ז אחרי התפיסה עם עשן.

אכן המלכודת צריכה להיות סמוך לקירות כי עכברים בורחים תמיד בצדדים ובפינות

• הוסף לסימניות
חבר'ה, יצאתי עכברולוג מהקורס שנתתם לי!

• הוסף לסימניות
דבק לא שווה את הכסף.
מלכודות ברזל מומלץ בחום.
לשים במלכודת גבינה צהובה או נקניק, (שים לב שזה יהיה בכשרות המתאימה להם:).
הכי חשוב: לשים את הגבינה צהובה עם שקית אוכל וכדומה. לא לגעת בגבנ"צ עם הידיים, יש להם חוש ריח מפותח מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1294000:
לשים במלכודת גבינה צהובה או נקניק, (שים לב שזה יהיה בכשרות המתאימה להם:).
.

אפשר גם פיסה קטנטנה של לחם עם חמאת בוטנים.
החמאה מדיפה ריח מאד חזק וקוראת להם לבוא.

סבתא שלי פעם תפסה עכברוש (!!!) במלכודת ברזל.
רק היד שלו נתפסה והוא לא יכל לזוז.

• הוסף לסימניות
במחילת כבוד מי שכתב, עכבר בגודל של חתול שאפילו החתולים רועדים ממנו זה לא עכבר אלא חולדה (עכברוש בלשון העם), והיא מסוכנת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1294152:
במחילת כבוד מי שכתב, עכבר בגודל של חתול שאפילו החתולים רועדים ממנו זה לא עכבר אלא חולדה (עכברוש בלשון העם), והיא מסוכנת!

אתמול ראיתי ליד הפחים על הגדר חתול ועכבר ולא היה נראה שהחתול חושב בכלל לעשות משהו לעכבר, העכבר היה גדול אבל לא נראה לי עכברוש.

אגב, האיזור משופע בחתולים אבל גם בעכברים, מעניין איך עובד העסק עם העכברים והחתולים, מתי הם מגיעים להסכם ביניהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה