למי ניגשים לעזרה???

• פותח הנושא skl
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ילדה בת תשע עם פחדים וחרדות...
הילדה לא נרדמת בלילות בקלות, אם היא כבר נרדמת היא מתעוררת מכל פיפס הכי קטן ואז היא יכולה להיות ערה שעות,
אם אמרו לה שהיא צריכה ללכת לרופא כי היא משתעלת, כל היום היא כבר מבוהלת,
למשל היא מפחדת להיות לבד באמבטיה עם דלת סגורה עד הסוף
וכו' וכו'
פניתי לעזר מציון, שלחו אותי לדלת פתוחה מעירית ב"ב, אבל שם הבנתי שזה פגישה עם פסיכולוג ללא הילדה
הרבה ממליצות על מח אחד, שלושת המימדים אבל אני לא מבינה בכלל בזה...
אולי התפתחות הילד מטעם עירית ב"ב
מה עושים? למי יש נסיון/ ידע מה לעשות?

• הוסף לסימניות
תרפיה באומנות מומלץ מאד - מהכירות אישית של כמה סיפורים!

• הוסף לסימניות
טיפול בCBT, לאחר ברור הבנתי שזו השיטה הכי מומלצת, לא שרלטנית ובעלת הוכחות רבות בשטח.
בירושלים - כדאי לפנות ל"דרכי חינוך"
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני יודעת על שלושת המימדים כטיפול מוכח (בסיעתא דשמיא כמובן!!)
מכמה קרובי משפחה אחד מהם בגיל הזה עם סיפור דומה של פחדים וכ"ו ואחרי 3 או 4 טיפולים - חסדי השם!! ילד חדש

כמובן שצריך ללכת למישהי אמינה ומקצועית.

• הוסף לסימניות
גיל 9 זהו גיל שמועד לפחדים וחרדות. זה טבעי ונורמלי.
וצריך לתת ל ילדה הרגשה שזה נורמלי וטבעי ולא לחשוש לדבר איתה על זה בצורה פתוחה.
כדאי שתדע, שהרבה ילדים חווים את זה.
זהו גיל שפתאום מודעים לעצמם ולסביבה ולמוות והזדקנות וחלק מהילדים נבהלים מזה.
הכי חשוב לא להלחיץ אותה ולזרום איתה.
באיזה שהוא שלב זה עובר או נרגע.

אני אישית עוד זוכרת את החרדות שלי מהגיל הזה.

• הוסף לסימניות
את צריכה לבדוק ממה זה נובע.
אם זה חרדות לאחר טראומה (תנסי להיזכר, החרדות עצמן לא חייבות להיות קשורות לטראומה עצמה) שיטת EMDR מומלצת ביותר - ע"י פסיכולוגית. כמובן משהיא טובה.

• הוסף לסימניות
לפני הטיפול חשוב לאבחן את המקור לבעיה.
יקר- אבל מומלץ אבחון מקיף ומקצועי של הגרפולוגית שרה פלדמן, המאבחנת דרך ציור ועורכת אבחון כולל ויסודי (היא מבקשת למשל גם את כתב היד של ההורים)

• הוסף לסימניות
יאיר שריון
0548430292

הומיאופת.

• הוסף לסימניות
חכם ונבון מצידך לטפל ולא להזניח.
פחדים וחרדות לא נעלמים מעצמם, הם רק הופכים להיות יותר טורדניים ויותר כפייתיים.
אני נעזרתי במישהי מצוינת, אעביר לך פרטים באישי.

• הוסף לסימניות
יש את הפסוקים מזמירות למוצ"ש שמתחילים בנ' נגע צרעת וכו' שהם סגולה נגד פחדים
כמו"כ עופרת שמבשלים ושופכים בקערה מעל ראש הפחדן, זה נגד עין הרע ונגד פחדים

• הוסף לסימניות
יש לי דודה מקסימה שמוציאה עין הרע בעופרת , מוסרים לה שם בטל', לפני הכל כדאי לעשות את זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה