התייעצות למי נמאס ממוזיקה מוגזמת (בסגנון ובווליום) באירועים?

• הוסף לסימניות
מי אמר שמוזיקה שאת שמעת בעיר שלך שומעים את זה בעיר חרדית???
אנשים קצת פורפורציות

עיר לא חרדית אין פרושו בית ספר לא חרדי ושלא יודעים מה 'הולך' בבני ברק וירושלים וכו'.
ויש לי חברות מכל עיר חרדית בארץ, גם בעיר שלי- החרדים היו חרדים לכל דבר.
חרדי זה לא רק מי שגר בבני ברק, ואם יש הבדל בין הערים המעורבות לערים החרדיות- זה במקרים שבעיר המעורבת זו קהילה מאוד חזקה ושמורה.

• הוסף לסימניות
באשכול שצוטט לעיל דיברנו על הכללים של עוצמת הרעש המזיק (שהרבה מאוד תזמורות עוברים אותו והם מזיקים וגזלנים בידים לשמיעה של מאות אנשים כל ערב).

אז אם אתה אורח בשמחה (כולל אם אתה אח של החתן ואפילו סבא, כל עוד אתה לא משלם אתה נקרא אורח), לגבי זה שאלתי את אחד הרבנים החשובים בעירנו מה לעשות והוא אמר לי: "מה שאני עושה, אני נכנס לחמש דקות ויוצא" מקובל שהנזק שנגרם בחמש דקות אינו גדול מאוד ואינו בלתי הפיך.
ואכן בחתונה המשפחתית האחרונה כך עשינו. באנו לחופה (את התמונות הראשונות פספסנו) ישבנו על המנה הראשונה והמרכזית, ובזמן הריקודים רקדנו חמש דקות (מספיק זמן כדי להכנס בכל התמונות של הריקודים) ואחר כך יצאנו החוצה לפטפט עם קרובים/רחוקים עד סוף החתונה.
היה ממש כיף.
גם היינו בחתונה וגם שמרנו על האוזניים והשמיעה.
בסוף החתונה נכנסנו פנימה לתמונות האחרונות, ולסיום כשהאולם היה כמעט ריק הלכנו הביתה והגענו בשתים או שלוש בלילה.
לדעתי אף אחד לא יצא נפגע מההתנהלות הזו.

בכל מקרה אנחנו מודיעים למשפחה הקרובה לפני השמחות: אם הרעש יהיה מוגזם (ולפעמים היה לנו מד) לא נוכל להשאר בפנים יותר מחמש דקות.

ואם אתה משלם: כבר כתב מישהו לעיל שמודיעים לתזמורת מראש שאם לא יצייתו לחוקי הרעש לא יקבלו כסף והוא טוען שזה עוזר.
מאידך שמעתי מאנשים אחרים שזה לא עוזר (הן בגלל שצריך לשלם הכל מראש, והן בגלל שכמעט כל התזמורות היוקרתיות לא יהיו מוכנים להוריד ווליום כי זה יפגע להם ביוקרה ויפסידו פרנסתם, ויש מהם שאמרו ששווה להם לא לקבל כלל כסף על האירוע מאשר להוריד ווליום כי זה הפסד של אירוע אחד וזה הפסד של עשרות ומאות אירועים.

ואם תנסה להזמין תזמורת לא יוקרתית תקבל "ווטו" מהחתן והכלה, שיאיימו שהם לא יתחתנו אם לא יזמינו להם תזמורת שמתאימה לחברים ההוללים.

ואמנם יש מעט מאוד חתנים וכלות צדיקים שמוכנים לשמוע בקול ההורים אפילו בהפסד חברים ומעמד חברתי.
אבל הם מעטים מאוד ורוב האנשים לא זוכים לכאלו ילדים.

אני חושב להודיע לילדים שלי בל"נ כשיגיעו לפרקם: אתם לא חייבים לשמוע בקולי (זאת אומרת הם כן חייבים אבל אף אחד לא יכריח אותם) אבל תדעו שאם יהיה ווליום חזק אני אשתתף בחתונה מבחוץ.

• הוסף לסימניות
עיר לא חרדית אין פרושו בית ספר לא חרדי ושלא יודעים מה 'הולך' בבני ברק וירושלים וכו'.
ויש לי חברות מכל עיר חרדית בארץ, גם בעיר שלי- החרדים היו חרדים לכל דבר.
חרדי זה לא רק מי שגר בבני ברק, ואם יש הבדל בין הערים המעורבות לערים החרדיות- זה במקרים שבעיר המעורבת זו קהילה מאוד חזקה ושמורה.
אני יסביר את עצמי למה היתכוונתי........
יכולה לבוא קבוצה של אנשים חרדיים אפילו בדובאי וכו(סורי על הקיצוניות)והקהילה הזאת תיהיה מאוד שמורה מכל הבחינות!! אבל עדין יצא לה פה ושם לשמוע מוזיקה שלא לטעמם מה שלא שומעים בישראל אבל בכל מקרה היא תישמע למה?כי היא נימצאת במקום כזה ועד כמה שתנסי להיות שמורה אז פה ושם יהיה לך איזה פיספוסים.....(שלא באשמתך)
לענינו את אמרת את גרה עיר לא חרדית אז יכול להיות ששמעת כל מיני דברים על הדרך לכן את חושבת שזה מה שנעשה בירושלים ובני ברק וכו......אז אני סך הכל הסברתי לך שזה ממש לא....

• הוסף לסימניות
ומי מחליט מה מתאים לצביון ומה לא? הרי מי שמבקש את המוזיקה הם תושבי העיר. או העיר החרדית הסמוכה והדומה שהגיעו לאירוע.
אנשים לא רוצים לראות רכבים או אנשים לא צנועים- לגיטימי. אנושי. בדיוק כמו שלא בא לי לראות פרסומות בעיר שלי כי הן מעודדות צריכה מיותרת. האם אפשר למנוע מאנשים כאלה לגור/ לעבוד/ לעבור בעירם? רק ברחובות סגורים שאפשר להשליט בהם טרור. לא ברמה ציבורית ועירונית.

הדיון הוא לא מה מתאים לך, לי או לשכנים. הדיון הוא האם אפשר להשליט קו מסוים במוזיקה ולחייב את כל הקהילה/ עיר/ ציבור לציית לו, למרות שיש כנראה דרישה ציבורית דווקא למוזיקה מהסוג האסור. אם לא היתה דרישה והסכמה, זה פשוט לא היה קורה. אדם סמית מפורש.
נראה לי שאם רוצים לחפש מדד למה מתאים לציבור החרדי ומה לא,
כדאי לחפש איזו דמות נערצת, ולחשוב אם היינו עושים את המעשה הזה לידה.
לא נראה לי שמישהו היה משמיע כזאת מוזיקה כשר' חיים קנייבסקי היה מגיע לחתונה שלו.
אז אם אנחנו מחנכים, ורוצים ומתפללים להיות אנחנו וילדינו כמוהו- אולי לא כדאי לעשות את זה.
נכון שזה לא קל. ולפעמים זה ממש קשה, וכמעט לא מעשי,
אבל לפחות נהיה מודעים. גם אם אנחנו לא בדרגה.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאם רוצים לחפש מדד למה מתאים לציבור החרדי ומה לא,
כדאי לחפש איזו דמות נערצת, ולחשוב אם היינו עושים את המעשה הזה לידה.
לא נראה לי שמישהו היה משמיע כזאת מוזיקה כשר' חיים קנייבסקי היה מגיע לחתונה שלו.
אז אם אנחנו מחנכים, ורוצים ומתפללים להיות אנחנו וילדינו כמוהו- אולי לא כדאי לעשות את זה.
נכון שזה לא קל. ולפעמים זה ממש קשה, וכמעט לא מעשי,
אבל לפחות נהיה מודעים. גם אם אנחנו לא בדרגה.
את צודקת בכל מה שאת כותבת- ברמה האישית וחינוך המשפחה שלך.
שום דבר מזה לא רלוונטי כשדורשת מהציבור סטנדרט מסוים

• הוסף לסימניות
את צודקת בכל מה שאת כותבת- ברמה האישית וחינוך המשפחה שלך.
שום דבר מזה לא רלוונטי כשדורשת מהציבור סטנדרט מסוים
אם כך, עליך לחזור להתחלה.
שם כתבתי כי איני מחפשת להשתלט, או דורשת משהו.
אלא מחפשת דרכים לשנות את המצב.
לגיטימי?

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בתור קלידן באירועים, אני מכיר היטב את הבעיה
הנקודה היא הבחורים שרוצים לרקוד, ויושבים על הווריד של התזמורת, הם דורשים כמה שיותר חזק ומופרע
ואז מתחילה מלחמה בלתי נמנעת בין מבוגרים שמבקשים להנמיך את הווליום ואת הלהבות, לבין הבחורים...

יש ישיבות שיש להם אמרגנים מטעם הישיבה, בדיוק בשביל הנקודה הזאת
האמרגן מזהיר את הקלידן שלא יהיה מידי בקול, והוא הלקוח ולא הבחורים

אני מסכים לגמרי שהמוזיקה צריכה להיות עם טעם, ולא בלאגן מחריש אוזניים.
ועוד יותר אני מסכים עם זה שמחובתנו הבסיסית לתת ללקוח את המוצר שהוא מבקש, גם אם זה על חשבון הבחורים ואולי גם הפרנסה...

וכן, יש גם פתרון מאוד פשוט, (רבים לא מאמינים לזה, אבל אני אומר מנסיון ובוודאות שזה הפתרון)
- להוסיף עוד רמקול או שניים לפיזור
זה מפזר ומחלק את הסאונד לכל אזורי האולם באופן שווה, ואז אפשר להישאר על ווליום הגיוני ולא צורמני מחד גיסא,
ומאידך גיסא גם הבחורים לא יתלוננו, כי הסאונד מגיע לכל פינה ולא חסר כלום מבחינת ווליום.
(מה שקורה לעיתים קרובות לצערי, שיש רק שתי רמקולים ליד התזמורת, ואז בשביל שישמעו חזק בכל האזורים צריך להגביה יותר ומי שמתקרב לרמקולים יכול להיתחרש, לעומת זאת מי שיהיה רחוק מהרמקולים, לא ישמע אותם מספיק - ויבקש להגביה...)

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בתור קלידן באירועים, אני מכיר היטב את הבעיה
הנקודה היא הבחורים שרוצים לרקוד, ויושבים על הווריד של התזמורת, הם דורשים כמה שיותר חזק ומופרע
ואז מתחילה מלחמה בלתי נמנעת בין מבוגרים שמבקשים להנמיך את הווליום ואת הלהבות, לבין הבחורים...

יש ישיבות שיש להם אמרגנים מטעם הישיבה, בדיוק בשביל הנקודה הזאת
האמרגן מזהיר את הקלידן שלא יהיה מידי בקול, והוא הלקוח ולא הבחורים

אני מסכים לגמרי שהמוזיקה צריכה להיות עם טעם, ולא בלאגן מחריש אוזניים.
ועוד יותר אני מסכים עם זה שמחובתנו הבסיסית לתת ללקוח את המוצר שהוא מבקש, גם אם זה על חשבון הבחורים ואולי גם הפרנסה...

וכן, יש גם פתרון מאוד פשוט, (רבים לא מאמינים לזה, אבל אני אומר מנסיון ובוודאות שזה הפתרון)
- להוסיף עוד רמקול או שניים לפיזור
זה מפזר ומחלק את הסאונד לכל אזורי האולם באופן שווה, ואז אפשר להישאר על ווליום הגיוני ולא צורמני מחד גיסא,
ומאידך גיסא גם הבחורים לא יתלוננו, כי הסאונד מגיע לכל פינה ולא חסר כלום מבחינת ווליום.
(מה שקורה לעיתים קרובות לצערי, שיש רק שתי רמקולים ליד התזמורת, ואז בשביל שישמעו חזק בכל האזורים צריך להגביה יותר ומי שמתקרב לרמקולים יכול להיתחרש, לעומת זאת מי שיהיה רחוק מהרמקולים, לא ישמע אותם מספיק - ויבקש להגביה...)
מה המיספר להזמנות???:p:p:p:p:p

• הוסף לסימניות
רק מהשם זה מעלה חיוך.....
מה השם??
טוב בקטע הזה אני כבר לא ישמש כדובר ואמרגן שלו
תשאל אותו
אני מוכן לתווך ביניכם להודעה פרטית אם הוא ירצה

• הוסף לסימניות
באחד הימים האחרונים התארח זאב וינדיש בזמן אויר והביע צער וחרטה על זה שהרעיש מידי בזמן הסעודות.
לטענתו הוא מעולם לא ישב בצד של המוזמנים ולא ידע עד כמה זה מפריע,
עכשיו כשהוא מגיע לחתונות כאורח (ועוד מבוגר) המוזיקה הרועשת (של תלמידיו ותלמידי תלמידיו) מפריעה לו...

• הוסף לסימניות
לא קראתי את ההודעות הקודמות,
זה תלוי, בנסיעה ובעיקר בחתונות ובארועים שמחים המוזיקה הקצביית הזאת מתאימה מאוד.
בתור מוזיקה כללית ליום יום-ממש לא! מוזיקה נוראית!

באמת מעניין למה התכוון מי ששאל את השאלה, האם זה מפריע לו בכלל כל המהפכה בתחום המוזיקה או שסתם הלך לחתונה ונבהל מהעוצמה או מהביצוע הספיציפי.

• הוסף לסימניות
באשכול שצוטט לעיל דיברנו על הכללים של עוצמת הרעש המזיק (שהרבה מאוד תזמורות עוברים אותו והם מזיקים וגזלנים בידים לשמיעה של מאות אנשים כל ערב).

אז אם אתה אורח בשמחה (כולל אם אתה אח של החתן ואפילו סבא, כל עוד אתה לא משלם אתה נקרא אורח), לגבי זה שאלתי את אחד הרבנים החשובים בעירנו מה לעשות והוא אמר לי: "מה שאני עושה, אני נכנס לחמש דקות ויוצא" מקובל שהנזק שנגרם בחמש דקות אינו גדול מאוד ואינו בלתי הפיך.
ואכן בחתונה המשפחתית האחרונה כך עשינו. באנו לחופה (את התמונות הראשונות פספסנו) ישבנו על המנה הראשונה והמרכזית, ובזמן הריקודים רקדנו חמש דקות (מספיק זמן כדי להכנס בכל התמונות של הריקודים) ואחר כך יצאנו החוצה לפטפט עם קרובים/רחוקים עד סוף החתונה.
היה ממש כיף.
גם היינו בחתונה וגם שמרנו על האוזניים והשמיעה.
בסוף החתונה נכנסנו פנימה לתמונות האחרונות, ולסיום כשהאולם היה כמעט ריק הלכנו הביתה והגענו בשתים או שלוש בלילה.
לדעתי אף אחד לא יצא נפגע מההתנהלות הזו.

בכל מקרה אנחנו מודיעים למשפחה הקרובה לפני השמחות: אם הרעש יהיה מוגזם (ולפעמים היה לנו מד) לא נוכל להשאר בפנים יותר מחמש דקות.

ואם אתה משלם: כבר כתב מישהו לעיל שמודיעים לתזמורת מראש שאם לא יצייתו לחוקי הרעש לא יקבלו כסף והוא טוען שזה עוזר.
מאידך שמעתי מאנשים אחרים שזה לא עוזר (הן בגלל שצריך לשלם הכל מראש, והן בגלל שכמעט כל התזמורות היוקרתיות לא יהיו מוכנים להוריד ווליום כי זה יפגע להם ביוקרה ויפסידו פרנסתם, ויש מהם שאמרו ששווה להם לא לקבל כלל כסף על האירוע מאשר להוריד ווליום כי זה הפסד של אירוע אחד וזה הפסד של עשרות ומאות אירועים.

ואם תנסה להזמין תזמורת לא יוקרתית תקבל "ווטו" מהחתן והכלה, שיאיימו שהם לא יתחתנו אם לא יזמינו להם תזמורת שמתאימה לחברים ההוללים.

ואמנם יש מעט מאוד חתנים וכלות צדיקים שמוכנים לשמוע בקול ההורים אפילו בהפסד חברים ומעמד חברתי.
אבל הם מעטים מאוד ורוב האנשים לא זוכים לכאלו ילדים.

אני חושב להודיע לילדים שלי בל"נ כשיגיעו לפרקם: אתם לא חייבים לשמוע בקולי (זאת אומרת הם כן חייבים אבל אף אחד לא יכריח אותם) אבל תדעו שאם יהיה ווליום חזק אני אשתתף בחתונה מבחוץ.

הייתי בחתונה שלא רק האזנים צללו, ועור התוף נקרע מעוצמת הדציבלים - הוויברציה ממש השתלטה על קצב הלב...

תכל'ס - ההורים משני הצדדים, הסבא והסבתא והדודים והאחים היותר מבוגרים - ישבו בחוץ!!!!
איך החתן לא הסמיק מבושה, איך הכלה נתנה לזה להתרחש????

זה מה שמשמח את החתן והכלה? שההורים סובלים בחתונה ?

אגב, הדוד היה צריך בלילה לעבור "היפוך חדרים" בגלל הוויברציה הנוראית שהשתוללה שם.
וזה כשמדובר באולם חתונות מסודר עם אקוסטיקה טובה ובידוד טוב לרעשים.

והיום, בעידן חתונות חצר - מעגלי הסובלים על לא עוול בכפם מתרחב ומתעצם.....

• הוסף לסימניות
בלת"ק
עברתי רק על התשובות האחרונות - אבל במענה לשאלה למי נמאס -
אני חושבת שלכולם. אני לא זקנה.
אני צעירה אפילו.
אבל אני לא מבינה למה אי אפשר להגיע לשמחה ופשוט להנות ממנה.
פוגשים קרובים, קרובים יותר או פחות, דודות זקנות, או סתם אנשים שהשמיעה שלהם לא משהו
(גילוי נאות: אני בינהם) למה הם צריכים להשתתף בשמחה על תקן חרשים?
אני כבר שנים מחכה שמישהו ירים את הכפפה ויגרות לקצת סדר בעניין.
כי נמאס. ויותר מזה - אני לא מצליחה להבין את התשובה שחוזרת על עצמה שאחרת החברים\חברות לא ירקדו.
סליחה? אתם משלמים על הארוע? אתם בעלי הארוע? מאיפה החוצפה הזו?
שמחת חתן וכלה היא מצווה. מעולם לא שמעתי שיש תנאים לקיומה.

• הוסף לסימניות
זה מה שמשמח את החתן והכלה? שההורים סובלים בחתונה ?
אם תציע לחתן ולכלה או שהסבא והסבתא ישתתפו או שהחברים הם יעדיפו את החברים. (ובמילים אחרות, הסבא יכול לשבת בחוץ, הם ישמחו לקבל ממנו מזל טוב וברכות בחופה, אבל הם צריכים שבישיבה/סמינר יזכרו אותם כ"חתונת השנה".

החברים זה החיים בעצמם, הקשר עם סבא וסבתא הוא שפוגשים אותם פעם בכמה חודשים.

• הוסף לסימניות
סליחה? אתם משלמים על הארוע? אתם בעלי הארוע? מאיפה החוצפה הזו?
כשמגיע הזמן בשעה טובה ומוצלחת רואים שדברים שרואים מכאן לא רואים משם. וכבר הוסבר המצב המורכב בטוב טעם ודעת.
זה יכול להשתנות רק במקרה שיש הורים משני הצדדים וחתן וכלה שכולם "שמים פס" על הסביבה (לא רק ביום החתונה אלא לאורך כל החיים וגם אז אף אחד לא ירצה לחקות את ה"מוזרים" האלו).

אם תציע לחתן ולכלה או שהסבא והסבתא ישתתפו או שהחברים הם יעדיפו את החברים. (ובמילים אחרות, הסבא יכול לשבת בחוץ, הם ישמחו לקבל ממנו מזל טוב וברכות בחופה, אבל הם צריכים שבישיבה/סמינר יזכרו אותם כ"חתונת השנה".

החברים זה החיים בעצמם, הקשר עם סבא וסבתא הוא שפוגשים אותם פעם בכמה חודשים.
בושה לכתוב את זה אפילו.
כשמגיע הזמן בשעה טובה ומוצלחת רואים שדברים שרואים מכאן לא רואים משם. וכבר הוסבר המצב המורכב בטוב טעם ודעת.
זה יכול להשתנות רק במקרה שיש הורים משני הצדדים וחתן וכלה שכולם "שמים פס" על הסביבה (לא רק ביום החתונה אלא לאורך כל החיים וגם אז אף אחד לא ירצה לחקות את ה"מוזרים" האלו).
מה זה "כשמגיע הזמן"? להתחתן? לחתן? ולמה מי שרוצה להנות בחתונת צאצאיו הוא מוזר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה