תודהאני מאמינה שאת יודעת את זה... אבל אני מחזקת ברשותך.
היום, כיוון שהצורך הוא גדול ועצום, ואיך אומרים... כל אחד נזקק היום למטפל רגשי- העסק הפך לרווח מאוד.
יצא לי לשבת באיזה קבוצה של הכשרת מטפלות (אני באתי כגורם חיצוני שנותן עבודה בתחום שלו)
וגיליתי משהו שמאוד זעזע אותי.
ישבו שם 30 נשים "מטפלות" שהאזינו למנחה שהרצתה להן בלהט- 'איך להעצים את עצמן, עד כמה הן ראויות לשכר גבוה, עד כמה הן לא אמורות לפחד לדרוש לקבלאת שלהן... ועוד על זו הדרך...' הכל היה שם מידי עסקי ומתוחמן.
הנשים עצמן (ושוב, בלי לזלזל בכלל) הגיעו ללמוד את התחום מהמקום שלהן, כאלו שבעצמן חוו קושי וכו'... טיפלו והחליטו ללמוד ולאמץ...
אני מקרוב מכירה אחת שנפגעה ממטפלת. יש היום בשוק עשרות מטפלות!
אני לא ישר מכנה אותן "שארלטניות" כי לפעמים הן נחמדות מאוד, אדיבות ואלגנטיות. אבל כמה חשוב לבדוק האם המטפל היא מומחית באמת! כמה חשוב לבדוק שהיא עברה הכרה נכונה. כמה חשוב לבדוק שאפילו ההסמכה שהיא קיבלה זה משהו שניתן לסמוך עליו, ולא איזה קורס קצר של 4 שיעורים...
ובסופו של דבר יש טובות ומקצועיות, רק לבדוק קודם- זה חשוב מאוד מאוד מאוד!!
בהצלחה!!
הרבנית קולדצקי ממליצה עליה...משהו מכיר את השיטה של יפה בלומנטל?
מטפלת שלמדה אצלה מה ההכשרה שלה והאם ניתן לסמוך?
קודם כל בודקים שהיא מוכרת במשרד הבריאות, הרווחה, משהו...תודה
בדיוק לכן שואלת
אבל איך בודקים?
www.prog.co.il
נשמע שאת מבינה...הרבנית קולדצקי ממליצה עליה...
קודם כל בודקים שהיא מוכרת במשרד הבריאות, הרווחה, משהו...
שהתעודה שלה מוסמכת, שהיא למדה הרבה שנים (ולא... "במהלך עבודתי ארוכת הטווח- השכלתי לפתח שיטה זו בעצמי"- שמעתי כאלו.... -זה לא! אין דבר כזה.. זה מסוכן!)
לכו למישהו שהומלץ לכם ע"י גורם שאתם סומכים עליו (אחד עם ראש על הכתפיים ולא אחד ש...)
דבר חשוב ואחרון- ללכת על פי הרגשת הלב.
לפקוח עיניים. לבוא ממקום יזום וחופשי- לזהות האם המטפל מולכם מציע לכם דרך טיפול בלי מסגרת- כזו שלא נגמרת, כזו שאין לה סוף... או שיש לו תכנית עבודה הגיונית.
שימו לב לשיפור שלכם- בעצמכם. לא להתעלם מדקויות, לא להתעלם מפעמוני אזהרה שגורמים לכם להרגיש משהו לא נעים...
ובסוף בסוף גם לבדוק איך ההתנהלות שלו בייחס לכסף (350 ש"ח כל טיפול. שכר מפתה. כבר הכרתי מטפלת שמטיפול לטיפול המטופל הרגיש זוועה יותר גרוע ממה שהיה קודם..
המטפלת נתנה לו דוגמאות מחיי מטופליה, שיתפה אותו בשיתופים מצמררים שלא התאימו בכלל לאוזניו הרגישות ולא תרמו לו מאומה, וכשהרגיש נורא גם ככה- היא ידעה לקבוע לו 'טיפול כפול' לשיפור ההרגשה... הבנת לבד את הסגנון...)
טיפול רגשי יזום ואחראי- הוא לא טיפול כפוי!
לשים לב לזה!
תעני את-האם מטפלת שטעתה כמה פעמים בשם קראה לי "אסתי" ופעם אחרת "אפרת" וזה לא השם שלי
זה אמור להדליק נורא אדומה.?
זה דבר הגיוני שטועים?תעני את-
זה מדליק לך נורא אדומה?
מה נסגר?זה דבר הגיוני שטועים?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים