התייעצות למי צריך להאמין בהשקעות???

• הוסף לסימניות
היי לכולם!
היתה לי עכשיו שיחה עם יועצת השקעות בעלת רישיון מטעם אחת הסוכנויות.
היא עברה על הכספים הפנויים שלי שמושקעים בעצת חברי הפורום פה בחשבון מסחר עצמאי במדדים (חוץ מהכסף לדירה שמונח בקרן כספית גם כעצתכם).
והתנגדה מאד שהשקענו את כל הכסף במדדים בצורה פסימית ובמיוחד שזה נעשה על ידי התייעצות פה ולא ע"י בעל רישיון.
היא טענה שכדאי לי להשקיע 50% מהכסף בצורה אקטיבית - שזה אומר להשקיע בפוליסת חסכון / קופת גמל להשקעה במסלול מניות.
(בצורה אקטיבית הכוונה מבחינת מנהל בית ההשקעות ולא מהצד שלי)

מה דעתכם??? יש לה טובת הנאה? מה האינטרסים שלה???

@מקצועי בלבד @השקעות R הון @ה. שלמה

• הוסף לסימניות
יש מסלול ספציפי שהיא ממליצה עליו?
מה הדמי ניהול שהיא מציעה?

• הוסף לסימניות
המליצה על מסלול מניות (מבחינת כשרות אין בעיה לפי דעת הרב שלנו)

דמי ניהול - לא אמרה לי כמה רק זרקה לי את הרעיון.

• הוסף לסימניות
1.לרוב הדמי ניהול במסלולים האקטיבים אוכלים את התשואה שיש במסלולים האילו
2. לטווח הארוך הם לא מצליחים לנצח את המדד
3. יש אינטרס גדול ליעצי השקעות , כי הם מקבלים אחוזים גבוהים אם פותחים קופת גמל או פוליסת חיסכון דרכם
4. זה לא לכבוד של היועצים להגיד שלטווח ארוך הכי שווה להצמיד למדדים , כי אחרת כי זה סותר את כל העבודה שלהם, כי אם כך למה שאנשים יצטרכו יועצים

• הוסף לסימניות
היי לכולם!
היא עברה על הכספים הפנויים שלי שמושקעים בעצת חברי הפורום פה בחשבון מסחר עצמאי במדדים (חוץ מהכסף לדירה שמונח בקרן כספית גם כעצתכם).
והתנגדה מאד שהשקענו את כל הכסף במדדים בצורה פסיבית ובמיוחד שזה נעשה על ידי התייעצות פה ולא ע"י בעל רישיון.
היא טענה שכדאי לי להשקיע 50% מהכסף בצורה אקטיבית - שזה אומר להשקיע בפוליסת חסכון / קופת גמל להשקעה במסלול מניות.

שאלה חשובה מאוד.

א. יש הרבה מאוד יועצי השקעות בלתי תלויים שמייעצים להשקיע אקטיבית, זה עדיין לא הופך את זה לנכון יותר.

ב. אם היא מנסה לשווק פוליסת חיסכון או קופגל"ה מסלולי מניות, זה כבר כן מרמז על איזשהו הטיה אינטרסנטית, מכיון שהיסטורית, המסלולים הללו מניבים הרבה פחות מהסיכון שלהם.
מה גם שבכדי להסתכן פחות הם משתמשים בגידורים וכו' שעשויים לפגוע ברמת התשואה.
גם התגמול שהם משלמים לסוכנויות הופך אותם לבעלי אינטרסים

ג. תנסו לאתגר אותה יותר עם הנתונים, כגון האם את סבורה שאפשר לנצח את המדדים לטווח ארוך?, ומה הסיבה שהמחקרים הוכיחו שזה כמעט ולא ניתן?

• הוסף לסימניות
היי לכולם!
והתנגדה מאד שהשקענו את כל הכסף במדדים בצורה פסימית ובמיוחד שזה נעשה על ידי התייעצות פה ולא ע"י בעל רישיון.

אני לא מכירה שום "סוכן פנסיוני" או "סוכן ביטוח" שימליץ על השקעה דרך חשבון מסחר עצמאי.
וכפי שאני תמיד כותבת סוכנים כאלו הם מרוויחים את המשכורת שלהם מהחברות שאליהם הם מפנים את לקוחותיהם, ובהתאם לכך גם יהיו ההמלצות שלהם...

• הוסף לסימניות
יש לה טובת הנאה? מה האינטרסים שלה???
זה לא רק טובת הנאה זה הפרנסה שלה,
ויעוץ עושים עם מישהו ניטרלי שלא מרוויח מההחלטות שלך (חוץ מהתשלום על היעוץ).
ויש כאן כמה כאלה כמו @השקעות R הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה
ג. תנסו לאתגר אותה יותר עם הנתונים, כגון האם את סבורה שאפשר לנצח את המדדים לטווח ארוך?, ומה הסיבה שהמחקרים הוכיחו שזה כמעט ולא ניתן?
וגם המיעוט שכן יכול להיות שזה סטטיסטיקה,
וגם א"א לדעת מי זה יהיה.

• הוסף לסימניות
ויעוץ עושים עם מישהו ניטרלי שלא מרוויח מההחלטות שלך (חוץ מהתשלום על היעוץ).
ויש כאן כמה כאלה כמו @השקעות R הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה
רק מעדכן.

לפחות לגבי, אינני יועץ, אני כן מסייע ומלוה בידע נצרך לאנשים.

יש מצבים שאני יכול להרוויח מעבר לתשלום על הליווי, במצבים הללו אני נותן גילוי נאות, ואני מאוד משתדל, ולטעמי בהצלחה, לא לערב את השיקול שלי עם השיקול של המלווה דרכי.

• הוסף לסימניות
במצבים הללו אני נותן גילוי נאות, ואני מאוד משתדל, ולטעמי בהצלחה, לא לערב את השיקול שלי עם השיקול של המלווה דרכי.
זה מה שחשוב,
ויישר כח לך על שאתה מתנהל בשקיפות זה דבר די נדיר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש מסלול ספציפי שהיא ממליצה עליו?
מה הדמי ניהול שהיא מציעה?
@השקעות R הון - קיבלתי ממנה תשובה :
דמי ניהול 0.8% שנתי במסלול מניות
אשמח מאד אם תוסיף לי גם את דעתך המקצועית!

תודה רבה לכולם על התשובות עכשיו ככל הנראה אנחנו צריכים לדעת איך להתנער ממנה.... כי היא קבעה לי פגישה נוספת לשבוע הבא.

• הוסף לסימניות
@השקעות R הון - קיבלתי ממנה תשובה :
דמי ניהול 0.8% שנתי במסלול מניות
אשמח מאד אם תוסיף לי גם את דעתך המקצועית!

תודה רבה לכולם על התשובות עכשיו ככל הנראה אנחנו צריכים לדעת איך להתנער ממנה.... כי היא קבעה לי פגישה נוספת לשבוע הבא.
בדיוק כפי שאני כותבת ומסבירה כל הזמן.
אסור להתייעץ [או לקבל עצות גרועות כאלו גם ובעיקר בחינם] עם סוכנים פנסיונים וכדו' שאת הרווח [השמן] שלהם הם עושים מהחברות שאליהם הם מפנים...

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם בשם הרב דומב....כתוב בפסוק"תשועה ברוב יועץ".....
לכאורה עם אדם התייעץ עם רוב[הרבה]...למה סיים הפסוק בלשון יחיד.....?היה צריך לכתוב יועצים.....
אלא צריך לברר אצל הרבה...אבל בסוף אתה מחליט בעצמך....אתה היועץ.......

• הוסף לסימניות
רק תזכור שחוץ מהשקעות היא כנראה למדה גם שיווק, אז יהיה לך קשה להתנער, היא תיתן לך תחושה של לא מקצוען, שהיא מבינה יותר מכולם, תנסה לבלבל אותך עם מילים גבוהות, שיהיה לך לא נעים ממנה על כל העבודה שלה, ועוד.

אתה צריך להיות חזק ולבקש, תני לי נתונים איזה מסלול ניצח את המדד בתשואה מצטברת לטווח הארוך, ושתראה לך נתונים לא תזרוק שמות,

ועצה איך לא לעשות טעויות תחליט לעצמך ותודיע לה בתחילת הפגישה, שבכל מקרה את לא הולך להחליט במהלך הפגישה, אלא תחזור הביתה ותחשוב על ותעדכן אותה, ואם היא תגיד לך שחייבים להחליט עכשיו כי לא אתה מפספס דבר זה או אחר, תהיה בטוח שיותר שווה לך לא להקשיב לה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה