למי שייך חדר המדרגות???

• הוסף לסימניות
יש לי פינה ליד הדלת שהילדים שוכחים / משאירים חפצים / משחקים / דפים וכו' והשכנים [גיל 1.5 ו-2.5] עושים בהם שפטים וילדי מאוד מתעצבנים, אמרתי להם שלא ישאירו דברים ליד הדלת וגם הערתי לשכנה בעדינות היא טוענת שהיא לא יכולה לעקוב בדיוק מה הם עושים.
ערב סוכות - מכיוון שיש לנו חצר פתוח הסוכה שלנו היא לפני הדלת, הקטן שלה עדיין זחל והגיע לנו לתוך הלכלוך של בניית סוכה סכך / נעצים / סיכות וכדו' והיא היתה לה עסוקה בעבודות הבית ואני נאלצתי פעם אחר פעם להפסיק ולראות מה שלומו ולהזיז אותו לכיוון הבית שלו וכל זה בלי שתגיד מילה אני מוציאה את הילדים שלי החוצה, אם הם מפריעים לך תגידי או לבקש ממני שהילדים שלי ישימו עין עליהם.
בשעה טובה סיימנו לבנות והראיתי לה את הסוכה המקושטת, יש לי ב"ה סוכה יפה ויש מה לראות אצלי, היא מאוד התלהבה וכל מי שבא אליה היא נכנסה והראתה בלי לשאול אותי מילה, מילא אם היה מסודר אבל הבלגן של ערב חג עדיין חגג ומאוד התביישתי, ולדעתי להכנס לסוכה של שכנים בלי לשאול זה כמו להכנס להם לסלון! כשראיתי שזה המצב פשוט סגרתי את הדלת החיצונית, אז היא הבינה שהיא צריכה לדפוק.
היא יכולה לשטוף את הבית ולהשאיר תינוק סגור בעגלה בחוץ ודלת הבית סגורה! וכל זה בחצר פתוח שכל מי שעובר ברחוב רואה אותנו מיד.
זאת שכנה שלא התביישה לספר לי שהיא שונאת להתרחץ ולכן היא מתרחצת ורוחצת את הילדים רק ביום שישי [גם בקיץ!!!] ונותנת להם לשבת שעה במים [גם טוב...], כשאצלי ילדי מתרחצים יום כן יום לא ואני מרגישה שאני אמא מוזנחת שאני לא רוחצת אותם כל יום אפילו שהם לא מזיעים הרבה.
היא צעירונת ולפעמים בא לי לטלטל אותה ולומר לה קיבלת כאלה פקדונות יקרים שמרי עליהם!!!
יש עוד דברים שמפריעים לי בהתנהגותה אבל אני מבינה שיש שוני בין בני אדם ולא כולם חייבים להיות כמוני אבל בכ"ז אני מרחמת על הילדים שלה שלדעתי לא מקבלים טיפול כמו שצריך ומאוד מתלבטת: הרי לא אלך להלשין עליה אבל מה להיות השכנה הרעה והקפדנית ולהעיר לה כל הזמן? חשוב לי לשמור על יחסים תקינים עם השכנים.
מצד שני, למי שייך חדר המדרגות???

• הוסף לסימניות
קצת הרבה מדי עניינים לפוסט אחד.
התבלבלנו :)

לשאלתך האחרונה, חדר המדרגות הוא שטח משותף, ושייך באופן שווה לכל השכנים.

• הוסף לסימניות
כבר נבהלתי וחשבתי שההמשך זה שיש דין בינכם כי הבן שלה נפצע ממשהו שליד הבית שלכם.....

• הוסף לסימניות
מוכר למדי...
חבל על המאמץ לחנך אותה. אין סיכוי.
עזבי אותה ודי.

• הוסף לסימניות
מצורף בזה.

...

קבצים מצורפים

• שכונות.pdf
    KB 107.9 · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ch3;1315387:
אם יש צורך בקובץ אקסל, שלח מייל באישי. [לא הצלחתי להעלות]

עניתם כאן לשאלה של אשכול אחר...

• הוסף לסימניות
מסתבר שהילדים שלה יחנכו אותה כשיגדלו,
או שהמסכנות תעבור לדור הבא, והם יהיו דחויים חברתית.
אם אין מקלחות אין גם סרוק כינים, הלא כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1315315:
קצת הרבה מדי עניינים לפוסט אחד.
התבלבלנו :)

לשאלתך האחרונה, חדר המדרגות הוא שטח משותף, ושייך באופן שווה לכל השכנים.
אין לי בעיה לחנך את הילדים שלי לא להשאיר דברים בחוץ אבל מה? הבית שלה ממשיך עד הדלת שלי?... זה מה שאני מרגישה...
נכתב ע"י sara100;1315316:
כבר נבהלתי וחשבתי שההמשך זה שיש דין בינכם כי הבן שלה נפצע ממשהו שליד הבית שלכם.....
אני לא מחכה שזה ח"ו יקרה כי לדעתי עם התנהגות כזו לולא ההעירנות שלי הילדים שלה חיים על ניסים!
נכתב ע"י חמחם;1315377:
מוכר למדי...
חבל על המאמץ לחנך אותה. אין סיכוי.
עזבי אותה ודי.
נכתב ע"י Sigalit;1315416:
מסתבר שהילדים שלה יחנכו אותה כשיגדלו,
או שהמסכנות תעבור לדור הבא, והם יהיו דחויים חברתית.
אם אין מקלחות אין גם סרוק כינים, הלא כן?
אני לא מנסה לחנך אותה אבל אני לא צריכה לדאוג לילדים שלה יותר ממה שהיא דואגת
תדירות המקלחות וזה שהיא משאירה ילד בחוץ כשהיא מנקה לא מעניין אותי כי זה לא קשור אלי כי כאמור יש לה עוד התנהגויות מקוממות, אבל אני לא יכולה לדאוג לילדים שלה יותר ממה שהיא דואגת.
בכל חדר מדרגות יש שמאנצעס בחוץ, להם מותר לגעת בכל ולי אסור להוציא אף מהבית???...

• הוסף לסימניות
היי,

יש לי שכנים (קיר גובל) שכל היום מהדהדות לי בבית צעקות ונחת זרוע של מכות וסטירות. האמא מעולם לא יצאה לגינה (3 בנים בגילאי 4-7) ופשוט זוועה להיות עדים לצורת הגידול והיחס.

במילים אחרות, בואי נשאל ביחד: אולי פשוט צריך לדווח?!?!

זה נשמע מאוד סוציאלי, ואפילו עם צליל נלווה של אכזריות, אבל אם את חוששת לשלום הילדים, קדימה, דווחי.

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות לדווח בקטן, לדוגמא למנהל הת"ת בו לומדים הילדים.
הרבה פעמים הם מצליחים לטפל בדברים כאלו בלי עזרה של סוציאלים, רווחה וכו'

ואני כותבת מנסיון של שני הצדדים - גם של קרוב משפחה מנהל ת"ת גדול שסיפר לנו על כמה מקרים שונים שדיווחו וב"ה סודרו בדרכים שקטות וראויות וגם כשכנה שדיווחה על מכות וצעקות וכו' של השכנה ומחנך הכיתה של אחד הילדים אותו הכרנו אישית, וב"ה נראה שהעסק הסתדר שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1315436:
היי,

יש לי שכנים (קיר גובל) שכל היום מהדהדות לי בבית צעקות ונחת זרוע של מכות וסטירות. האמא מעולם לא יצאה לגינה (3 בנים בגילאי 4-7) ופשוט זוועה להיות עדים לצורת הגידול והיחס.

במילים אחרות, בואי נשאל ביחד: אולי פשוט צריך לדווח?!?!

זה נשמע מאוד סוציאלי, ואפילו עם צליל נלווה של אכזריות, אבל אם את חוששת לשלום הילדים, קדימה, דווחי.
דווקא הילדים שלה לבושים נקי ומסודר ואני לא שומעת צעקות.
לדעתי היא צעירונת, קצת "טמבלית" בלשון העם, אדישה שלא מודעת בסכנות שבדבר והיא פשוט צריכה לגדול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1315442:
דווקא הילדים שלה לבושים נקי ומסודר ואני לא שומעת צעקות.
לדעתי היא צעירונת, קצת "טמבלית" בלשון העם, אדישה שלא מודעת בסכנות שבדבר והיא פשוט צריכה לגדול...

אה, אוקיי...

זבש"ה!

ותהיי אסרטיבית!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1315443:
אה, אוקיי...

זבש"ה!

ותהיי אסרטיבית!!!
סליחה על הבורות... מה זה הר"ת הזה?

• הוסף לסימניות
זה בעיה שלה :)

• הוסף לסימניות
התלבטתי הרבה אם להגיב,לצערי יש לי הכרות אישית עם הנושא.

לגבי חדר מדרגות- הוא שייך לכולם ולכן את לא יכולה לדרוש ממנה שהילדים לא ישחקו בחפצים שנשארים שם. למרות שאני כאמא הייתי מאוד משתדלת להזהיר את הילדים שלי לא לגעת בחפצים של אחרים. נשמע מהתאור שלא מעניין אותה מה קורה אצלה בבית אז ברור שחדר המדרגות ממש לא מעניין אותה.

לגבי צורת הטיפול בילדים- יש לערוך הפרדה בין שני דברים:

חוסר האחריות של האם ואופני הטיפול הפיזי בילדיה.

לגבי האחרון- אני יכולה לבשר לך שיש הרבה בתים שבם הילדים וגם האם אינם מתקלחים כל יום ואף לא כל יומיים , הכלים אינם נשטפים והשרותים אינם מנוקים אבל הילדים גדלים לתפארת, אומנם עם חוסר ידע בסיסי בשמירה על הגיינה לצערינו.
כל עוד הדבר אינו פוגע בזולת- או בילדים- החיים יכולים להמשך כך גם שנים רבות.

לגבי חוסר האחריות שבו נוהגת שכנתך כשהיא מותירה תינוק מאחורי הדלת ונותנת לו לזחול לבד בחדר המדרגות (!)- כאן יש צורך להתערב אולי לא באופן ישיר אלא כמו שהיצעו לך, דרך מוסדות הלימוד או הרב של הבעל וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השראה;1315475:
התלבטתי הרבה אם להגיב,לצערי יש לי הכרות אישית עם הנושא.

לגבי חדר מדרגות- הוא שייך לכולם ולכן את לא יכולה לדרוש ממנה שהילדים לא ישחקו בחפצים שנשארים שם. למרות שאני כאמא הייתי מאוד משתדלת להזהיר את הילדים שלי לא לגעת בחפצים של אחרים. נשמע מהתאור שלא מעניין אותה מה קורה אצלה בבית אז ברור שחדר המדרגות ממש לא מעניין אותה.

לגבי צורת הטיפול בילדים- יש לערוך הפרדה בין שני דברים:

חוסר האחריות של האם ואופני הטיפול הפיזי בילדיה.

לגבי האחרון- אני יכולה לבשר לך שיש הרבה בתים שבם הילדים וגם האם אינם מתקלחים כל יום ואף לא כל יומיים , הכלים אינם נשטפים והשרותים אינם מנוקים אבל הילדים גדלים לתפארת, אומנם עם חוסר ידע בסיסי בשמירה על הגיינה לצערינו.
כל עוד הדבר אינו פוגע בזולת- או בילדים- החיים יכולים להמשך כך גם שנים רבות.

לגבי חוסר האחריות שבו נוהגת שכנתך כשהיא מותירה תינוק מאחורי הדלת ונותנת לו לזחול לבד בחדר המדרגות (!)- כאן יש צורך להתערב אולי לא באופן ישיר אלא כמו שהיצעו לך, דרך מוסדות הלימוד או הרב של הבעל וכו'.
בדיוק כמו שכתבת!
אני מזהירה את הילדים שלי כל הזמן לא להשאיר דברים בחוץ למרות שאני כן נזהרת בחפצים של מישהו אחר ודווקא אצלה בבית כן נקי ומסודר.
החוסר הגיינה לא מעניין אותי, מה שמעניין אותי הוא חוסר האחריות ושלא תאשים אותי אם ח"ו יקרה משהו.
בהתחלה חשבתי שזה בעיה שלי אם השארתי דברים בחוץ והתקלקלו, אבל ברגע שראיתי גם את חוסר האחריות והתינוק זחל לנו לתוך הלכלוך של בניית סוכה נעצים / סיכות וכו' וכאמור להשאיר ילד בעגלה בחוץ ובינתיים לשטוף / לסדר את הבית ועוד כאלה התנהגויות מקוממות, ראיתי שהבעיה הוא שלה!
לגור ליד שכנה כזו דורש הרבה עבודת המידות להאיר פנים למרות כל הדברים המקוממים ומה שמעצבן שאני השכנה הנודניקית שמעירה והיא בטוחה שלי זה לא יקרה...
אני חושבת שמהיום בל"נ לא אגיד לה כלום ואזרוק את האחריות על הילדים שלה עליה.

• הוסף לסימניות
כולם מציעים לדווח לאנשים אחרים...
מה עם דיבור ישיר עם השכנה?
כשהתינוק זחל בין הנעצים, ניסית לגשת לשכנה ולספר לה על זה? לבקש בנימוס שתכניס אותו הביתה? כאן לא מדובר על חפצים שילדים נוגעים בהם, מדובר על סכנה ממש!
ובאותו אופן גם את הכניסה לסוכה שלך - בכמה מילים אפשר להבהיר שהסוכה היא בית, ושאת לא מעוניינת שאנשים זרים ייכנסו אליה.

יש אנשים שזה לא עובד אצלם... ואז באמת צריך לגשת לדרכים אחרות. אבל הרבה פעמים הדרך הפשוטה והישירה היא הפתרון הטוב ביותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1315524:
כולם מציעים לדווח לאנשים אחרים...
מה עם דיבור ישיר עם השכנה?
כשהתינוק זחל בין הנעצים, ניסית לגשת לשכנה ולספר לה על זה? לבקש בנימוס שתכניס אותו הביתה? כאן לא מדובר על חפצים שילדים נוגעים בהם, מדובר על סכנה ממש!
ובאותו אופן גם את הכניסה לסוכה שלך - בכמה מילים אפשר להבהיר שהסוכה היא בית, ושאת לא מעוניינת שאנשים זרים ייכנסו אליה.

יש אנשים שזה לא עובד אצלם... ואז באמת צריך לגשת לדרכים אחרות. אבל הרבה פעמים הדרך הפשוטה והישירה היא הפתרון הטוב ביותר.
בטח שאמרתי! גם לגבי הזחילה וגם לגבי הסוכה, אם זה עזר לא הייתי פותחת כאן אשכול...
לגבי הסוכה, כאמור סגרתי את הדלת ורק אז קלטה שצריך לדפוק
בל"נ בשנה הבאה אני כבר יודעת מראש שברגע שבעלי מתחיל לבנות את הסוכה פשוט לסגור את הדלת מהתחלה!

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו לך כאן, הדברות עדיפה
אבל אם הדיבורים לא עוזרים ראיתי פעם פעולה שאשה חכמה עשתה לשכנה שהפקירה זאטוט: היא לקחה את הינוקא לביתה וכאשר ראתה את האם- היא נתנה לה להיות כמה דקות בהסטוריה...
אגב, האמא גם הייתה קצת טיפשה בלשון המעטה והיה צורך להסביר לה שעובדים סוציאלים ביקרו באיזור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת