למי שייך חדר המדרגות???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיב;1315550:
כמו שכתבו לך כאן, הדברות עדיפה
אבל אם הדיבורים לא עוזרים ראיתי פעם פעולה שאשה חכמה עשתה לשכנה שהפקירה זאטוט: היא לקחה את הינוקא לביתה וכאשר ראתה את האם- היא נתנה לה להיות כמה דקות בהסטוריה...
אגב, האמא גם הייתה קצת טיפשה בלשון המעטה והיה צורך להסביר לה שעובדים סוציאלים ביקרו באיזור
חשבתי על רעיון כזה אבל אין לי אומץ להיות כזו "רשעית"
וכנ"ל הגעתי למסקנה שהשכנה פשוט טמבלית חסרת אחריות וחסרת טקט!

• הוסף לסימניות
אגב, לאחרונה היא בקשה ממני לעצב לה מודעה שהיא מטפלת בתינוקות
עשיתי לה בוורד תמורת 15 ש"ח והיא סיפרה לי שהיה לה רק טלפון אחד
לא הצטערתי בכלל כי אני אישית גם לא הייתי שולחת אצלה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1315556:

הכי לא רשעית שבעולם.

הכל בחן, בחיוך, ועם מבט מהדהד בעיניים.

• הוסף לסימניות
אפשר גם סתם 'לדון' איתה על מאמר שקראת בעיתון.
לספר לה שקראת בעיתון על ילד שהשאירו אותו לבד בחוץ בעגלה, הוא יצא ממנה/ ילד של השכנים פתח את הרצועה והוציא אותו/ העגלה נפלה והוא נחבל/ נחנק ולאמא יש נקיפות מצפון עד היום, 10 שנה אחרי. מאז החלטת שאת לא נותנת לשלוימי שלך לצאת לבד החוצה.
זה יעורר גם לה את המודעות, ויעורר לה את נקודת האחריות של מה יכול לצאת.

ואת יכולה 'לקרוא' הרבה כתבות ומאמרים בכל מיני עיתונים, ולדון איתה על זה עד שנקודת האחריות שלה תתעורר.
לא לומר לה מה לעשות בעקבות המאמר, אלא לספר מה את עשית בעקבות זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיב;1315550:
כמו שכתבו לך כאן, הדברות עדיפה
אבל אם הדיבורים לא עוזרים ראיתי פעם פעולה שאשה חכמה עשתה לשכנה שהפקירה זאטוט: היא לקחה את הינוקא לביתה וכאשר ראתה את האם- היא נתנה לה להיות כמה דקות בהסטוריה...
אגב, האמא גם הייתה קצת טיפשה בלשון המעטה והיה צורך להסביר לה שעובדים סוציאלים ביקרו באיזור

רק לא בטוח שמבחינה הלכתית ראוי "לחנך" כך אמא לתינוק
(אונאת דברים? ועוד על אחד מילדיה)

• הוסף לסימניות
כאן מגיעה האומנות של אמירת ביקורת. כל ביקורת ישירה ומאשימה תתקל בחומת הגנה עצמית.
הביקורת צריכה להיות חפה מנימה אישית וצריכה להאמר אוביקטיבית על המקרה.
לא: איך את משאירה את הבן שלך זה ממש מסוכן, הוא יכול למות חלילה מהנעצים.
לא: מאוד מסוכן להשאיר תינוק ככה בחוץ, יכול לקרות לו כך וכך.
כן: מאוד מסוכן להשאיר תינוק בחוץ, יכול לקרות לו כך וכך.

• הוסף לסימניות
צר לי אבל אני לא רואה כאן שום מקרה שדורש התערבות או אומנות של אמירת ביקורת.

לפי רוח הדברים נשמע שישנם הבדלים מנטאליים בין פותחת האשכול לבין שכנתה הנכבדה וזה כל הסיפור. הבדלים מנטאליים זה דבר שיכול מאוד להרגיז, אבל מי שמתרגז צריך להבין איפה זה נוגע בו ומה הסיבה שזה מרגיז אותו (רמז, זה תלוי במתרגז ולא במרגיז). שמעתי פעם משפט יפה: אין אדם משתגע מחברו אלא אם כן הוא משוגע בעצמו.

וחלילה חלילה ללכת לדווח לרשויות. רק במקרים שמגיעים מים עד נפש וגם אז בהתייעצות אובייקטיבית עם דמויות נייטראליות אחראיות ובוגרות שמכירות את המשפחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1315556:

נכתב ע"י מילה בסלע;1315568:
הכי לא רשעית שבעולם.

הכל בחן, בחיוך, ועם מבט מהדהד בעיניים.

בחיים אי אפשר להקרין חן אמיתי על בן אדם שחושבים עליו שהוא טמבל וחסר טקט.
זה לא עובד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1316193:
צר לי אבל אני לא רואה כאן שום מקרה שדורש התערבות או אומנות של אמירת ביקורת.

לפי רוח הדברים נשמע שישנם הבדלים מנטאליים בין פותחת האשכול לבין שכנתה הנכבדה וזה כל הסיפור. הבדלים מנטאליים זה דבר שיכול מאוד להרגיז, אבל מי שמתרגז צריך להבין איפה זה נוגע בו ומה הסיבה שזה מרגיז אותו (רמז, זה תלוי במתרגז ולא במרגיז). שמעתי פעם משפט יפה: אין אדם משתגע מחברו אלא אם כן הוא משוגע בעצמו.

וחלילה חלילה ללכת לדווח לרשויות. רק במקרים שמגיעים מים עד נפש וגם אז בהתייעצות אובייקטיבית עם דמויות נייטראליות אחראיות ובוגרות שמכירות את המשפחה.
ממש לא! אין לנו הרבה הבדלים מנטליים וגם אם היה זה לא מקומם אותי כמו החוסר אחריות.
אחריות כלפי ילדים וטיפול בהם זה משהו בין לאומי ולא קשור לאיזה חוג ועדה או עם שייכים.
מה הקשר בין להשאיר ילד בחוץ לבד להבדלי מנטליות??? על איזה אשה נורמלית עם קצת אחריות זה מקובל???

• הוסף לסימניות
ג'י אר אן, אני לא מסכימה איתך.
לפי התאור זה נשמע שהשכנה אכן לא ניחנה בטקט. יש כאלו אנשים.
גם אמא שנוהגת לרחוץ את ילדיה רק פעם בשבוע לא תכריז על זה קבל עם ועדה.
וכשחסר טקט, זה משליך על כל ההתנהגות.
זו עבודת המידות לחיות בצל שכנה כזו.
מכאן ועד לדווח לרשויות ארוכה הדרך וזה תלוי באלמנטים נוספים שא"א לבחון מע,ג בימת פרוג.
אני מניחה שיש התנהגויות נוספות שפותחת האשכול לא תארה. ואם אכן יש חשש לחיי הילדים, יש לשאול איש מקצוע האם ההתנהגות גובלת בהזנחה המסכנת את הילדים.

יש הרבה בתים שאינם נקיים ומסודרים והילדים חיים בצורה תקינה וחיים מסודרים. אי אפשר לתת רק לבעלי הטקט המאורגנים זכות לגדל ילדים...

לכן אבן הבוחן היא האם יש סכנה ממשית לחיי הילדים- שאז יש צורך ביעוץ עם איש מקצוע חרדי.
ובקשר ליחסי שכנות- רק הבלגה כי זה הדבר הכמעט יחיד שעוזר כשמדובר בחוסר טקט התנהגותי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1316272:
אחריות כלפי ילדים וטיפול בהם זה משהו בין לאומי ולא קשור לאיזה חוג ועדה או עם שייכים.

דווקא אחריות כלפי ילדים היא מאד נגזרת של מנטליות.
מאיזה גיל שולחים ילדים עם אח קטן ללימודים במגזר החרדי, ומאיזה גיל בחילוני?
סתם דוגמא קטנה.

יש עוד המון.

מאיזה גיל שולחים ילדים לרעות צאן לבד בכל מיני תרבויות של העולם?
בגיל שלפי המלצות 'בטרם' הוא בקושי יכול לחצות כביש לבד...

• הוסף לסימניות
אני נזכרת בעוד משהו:
ערב פסח - ניקיתי בחצר את התנור עם כפפות וסנט מוריץ
בעלי והילדים שלי יודעים לברוח ממני בגלל הריח החריף [ולכן ניקיתי אותו בחוץ שיש יותר אוויר מאשר בבית] ולעומת זה ילדיה התקרבו אלי ואני הייתי הנודניקית לגרש אותם ולהזהיר את אמא שלהם שזה מסוכן.
יש כאן מישהי שלא יודעת שצריך להתרחק מסנט מוריץ???...
אל תדאגו, אני לא מתכוונת לדווח לרשויות ולא לאף אחד אחר ואני לא מעירה לה יותר מידי, כי כמה אפשר להיות נודניקית וללמד דוב לרקוד?...
עד שבאתי לגור לידה [ואני כבר גרה בדירה חמישית] גרתי בכל מיני דירות עם כל מיני שכנים ואף פעם לא ידעתי למה יש ויכוחים עם שכנים.
בקיצור, יש כאן כמה דברים מרגיזים שעם הכל אפשר להתמודד ולתמרן אבל לא עם חוסר אחריות, ואת מי היא תאשים אם ח"ו יקרה משהו?
כנראה העבודת המידות שלי שדרוש כאן הוא חלק מהתיקון שלי...

• הוסף לסימניות
--

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1316446:
אני נזכרת בעוד משהו:
ערב פסח - ניקיתי בחצר את התנור עם כפפות וסנט מוריץ
בעלי והילדים שלי יודעים לברוח ממני בגלל הריח החריף [ולכן ניקיתי אותו בחוץ שיש יותר אוויר מאשר בבית] ולעומת זה ילדיה התקרבו אלי ואני הייתי הנודניקית לגרש אותם ולהזהיר את אמא שלהם שזה מסוכן.
יש כאן מישהי שלא יודעת שצריך להתרחק מסנט מוריץ???...
אני לא יודעת שצריך לברוח, פשוט כי אני לא מכניסה את זה הביתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1316446:
בקיצור, יש כאן כמה דברים מרגיזים שעם הכל אפשר להתמודד ולתמרן אבל לא עם חוסר אחריות, ואת מי היא תאשים אם ח"ו יקרה משהו?
אני מזהה כאן לקיחת אחריות שלך עליה, בצורה בלתי מוצדקת. את חוששת שהיא תאשים אותך אם חלילה יקרה משהו, למה? כבר קרו מקרים כאלו בעבר?

• הוסף לסימניות
אני דווקא מסיכמה עם GRN, מכיוון שבדיוק יצא לי להתקל בהבדלי מנטליות כאלו...
החל מאיזה גיל לשלוח לבד, מאיזה גיל לתת לילד לחתוך ירקות בסכין לבד, האם ילד בן 3 יכול לטפס לבד ללא חשש על מתקני "מתח" בגן שעשועים, האם ילד בן שנה יכול להתגלש לבד במגלשה וכדו'.

גם בעניין כניסה לבית אחר, יש כאלו שאצלם יש את מנטליות "הדלת הפתוחה", הם נכנסים לכל מקום כבשלהם ובדר"כ אפשר להכנס אליהם גם בלי בעיה.

סנט מוריץ? אולי היא כ"כ דאגנית שאין לה בכלל את התכשיר בבית? אולי היא עובדת איתו רק כשהילדים ישנים? הילדים שלי לא יודעים מה זה סנט מוריץ מהסיבות הנ"ל...

מקלחת פעם בשבוע? זה לגמרי לא עניינך.
כמוני כמוך, מקלחת יום כן יום לא ולפעמים מרגישה קצת ייסורי מצפון (ולפעמים לא:)),
אבל אם היא רוצה לקלח את הילדים שלה פעם בשבוע, זכותה.

וחדר המדרגות הוא חדר מדרגות השייך לכל הדיירים ואינו מחסן.
כל דייר המשאיר חפצים בשטח חדר המדרגות (כולל ילדייך) - צריך לקחת בחשבון שהם נגישים לכל דיירי הבניין ואין אפשרות להתעצבן אם שכן נגע וכו'.

ובקצרה: להכיל, להבין, להבליג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1316469:
אני דווקא מסיכמה עם GRN, מכיוון שבדיוק יצא לי להתקל בהבדלי מנטליות כאלו...
החל מאיזה גיל לשלוח לבד, מאיזה גיל לתת לילד לחתוך ירקות בסכין לבד, האם ילד בן 3 יכול לטפס לבד ללא חשש על מתקני "מתח" בגן שעשועים, האם ילד בן שנה יכול להתגלש לבד במגלשה וכדו'.

גם בעניין כניסה לבית אחר, יש כאלו שאצלם יש את מנטליות "הדלת הפתוחה", הם נכנסים לכל מקום כבשלהם ובדר"כ אפשר להכנס אליהם גם בלי בעיה.

סנט מוריץ? אולי היא כ"כ דאגנית שאין לה בכלל את התכשיר בבית? אולי היא עובדת איתו רק כשהילדים ישנים? הילדים שלי לא יודעים מה זה סנט מוריץ מהסיבות הנ"ל...

מקלחת פעם בשבוע? זה לגמרי לא עניינך.
כמוני כמוך, מקלחת יום כן יום לא ולפעמים מרגישה קצת ייסורי מצפון (ולפעמים לא:)),
אבל אם היא רוצה לקלח את הילדים שלה פעם בשבוע, זכותה.

וחדר המדרגות הוא חדר מדרגות השייך לכל הדיירים ואינו מחסן.
כל דייר המשאיר חפצים בשטח חדר המדרגות (כולל ילדייך) - צריך לקחת בחשבון שהם נגישים לכל דיירי הבניין ואין אפשרות להתעצבן אם שכן נגע וכו'.

ובקצרה: להכיל, להבין, להבליג.
תקראי את ההודעות הקודמות שלי
כתבתי כבר קודם שהחוסר טקט, מקלחות וכל זה זה לא מעניין אותי ונכון שחדר המדרגות שייך לכולם ואם משאירים בחוץ זה כמו הפקר
מה שמרגיז הוא האדישות והחוסר אחריות.
וכנראה שכמו שאסתר כותבת שאני לא צריכה לקחת אחריות עליה ובאמת ככה החלטתי לנהוג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1316522:
תקראי את ההודעות הקודמות שלי
כתבתי כבר קודם שהחוסר טקט, מקלחות וכל זה זה לא מעניין אותי ונכון שחדר המדרגות שייך לכולם ואם משאירים בחוץ זה כמו הפקר
וכנראה שכמו שאסתר כותבת שאני לא צריכה לקחת אחריות עליה ובאמת ככה החלטתי לנהוג.

ההגבול בין פטרונות לאחריות יתר - הוא לפעמים דק מאד,
כדי לשים לב לזה.

בעוד אחריות סביבתית היא לא תמיד גרועה,
פטרונות היא בד"כ גרועה מאד
- הגם שיתכן ששכנתך חסרת טקט ואולי גם רפת שכל - אך לא זה העניין.

• הוסף לסימניות
עדיין לא הבנתי למה את חוששת שהיא תאשים אותך אם יקרה משהו לילדים שלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1316522:
.

תנסי פשוט לא להסתכל עליהם יותר מדי ולא לחשוב על כך.
הם ב"ה הסתדרו עד שבאת לגור לידם וכנראה שלא תוכלי לשמור עליהם לנצח.
ואני מאמינה שבכל רחוב גרים עוד כמה נשים כאלו...

התעניינות יתר של שכנה יכולה להיות דבר מציק מאד לאנשים מסוימים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת