נכתב ע"י קליגרף B;n4891082:מישהי פה בפורום אמרה דבר נפלא !!!!!!!
לבקש קבצים פתוחים זה כמו לאכול במסעדה ולבקש מתכון
את המשפט הזה אני אומרת לכל הלא מבינים למיניהם (מה הבעיה?)
אין מישהו שידע לענות לי
נכתב ע"י goldblatt;n4891856:בכל המשרדים גם במגזר הכללישולחים ללקוח לבקשתו קבצים פתוחים
נכתב ע"י 0 טקסטורה;n4891808:אני נותנת תמיד את הקבצים פתוחים. לדעתי, מאחר והלקוח שילם לי מחיר מלא, הוא רכש את הבעלות על היצירה והיא מגיעה לו בצדק.
לאלו שטענו שמבירור מול חברות הפונטים אסור להעביר קבצים פתוחים, אני מצטטת כאן קטע מתוך הסכם השימוש של פונביט: "הרוכש מתחייב להימנע מכל אחת מן הפעולות שלהלן... העברה של מסמך במדיה אלקטרונית הכולל את הפונטים או מתן גישה למסמך כאמור (לרבות דרך האינטרנט) אלא אם הרוכש נקט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע העתקה של התוכנה שתאפשר למקבל המסמך או לבעל הגישה אליו ליצור מסמכים חדשים הכוללים את הפונטים", כשאני מעבירה קובץ פתוח, מאחר ואין ללקוח את הפונט במחשב, הוא לא יכול ליצור עמו מסמכים חדשים. אז גם אם הם יגידו לכם בפירוש שזה אסור, בהסכם השימוש כתוב לא כך.
[/URL].
נכתב ע"י טקסט;n4892650:שימי לב למה שכתוב כאן ציטוט שלך "אלא אם הרוכש נקט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע העתקה של התוכנה שתאפשר למקבל המסמך או לבעל הגישה אליו ליצור מסמכים חדשים הכוללים את הפונטים"
אני דיברתי עם פונטביט והם אמרו לי שממסמך וורד אפשר להוציא את הפונטים (יש כאלה שיודעים לעשות זאת) ולכן אסור לשלוח קובץ וורד עם פונטים שיש להם זכויות יוצרים.
אז להגיד שכתוב מפורש בהסכם שמותר ממש לא, הנוסח מאוד מטעה, ולכן צריך לשים לב ובכל שאלה מומלץ לשאול את החברה, לא כדאי להסתבך. אני מכיר כמה (חלקם מהפורום כאן) שהשתמשו עם פונטים לא חוקיים (רק לעבודות גמר) ונתבעו על ידי חברת הפונטים (לא משנה איזה) בכמה אלפי שקלים. לכן אני לא ממליץ להסתבך.
נקודה למחשבה.
נשמע מעניין.נכתב ע"י אברהם;n4895078:לגלות לך סוד?
גם מקובץ PDF אני יכול להוציא את הפונטים.
...רק מעטים מאד יודעים לעשות את זה (הערכה שלי - פחות ממאית האחוז...)
נכתב ע"י ישראל ר;n4895690:נשמע מעניין.
איך עושים את זה?
נכון.נכתב ע"י אברהם;n4896760:אם נאמר שאסור להעביר בקבצי וורד כאלה, אז גם אסור להעביר קבצי PDF שלא עברו קינוורט ומחיקת הטקסט. לדעתי איסור כזה לא יעמוד במבחן בית המשפט.
נשמע מעניין.נכתב ע"י אברהם;n4896760:דרך אגב, השיטה הזו מסורבלת ולוקחת די הרבה זמן. יש שיטות שלוקחות כמה שניות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים