כללי *** למי שייכים הקבצים הפתוחים? ***

• הוסף לסימניות
בהמשך לאשכול הזה מעניין לדעת מה נוהג העוילם,
האם אתם בעד לתת קבצים פתוחים לבקשת הלקוח או רק במקרים מיוחדים או שבכלל לא

• הוסף לסימניות
מישהי פה בפורום אמרה דבר נפלא !!!!!!!

לבקש קבצים פתוחים זה כמו לאכול במסעדה ולבקש מתכון
את המשפט הזה אני אומרת לכל הלא מבינים למיניהם (מה הבעיה?)
אין מישהו שידע לענות לי

• הוסף לסימניות
זהו, שלא תמיד יש כאן מתכון סודי...
אני אתן דוגמא:
לפני פסח עימדתי הגדה משולבת עם מאמרים, עימוד נקי בלבד, בלי עיצוב עיטורים ושאר ירקות.
הלקוח קיבל את הקובץ פתוח באינדזיין.
על מה היה לי להגן?
טקסט ההגדה - הלקוח שילם עליו.
טקסט הפירוש - היה שלו.
פונטים - נשארו אצלי.
עבודת העימוד - הוא שילם עליה יפה, מה אכפת לי לתת לו אותה ביד?

עכשיו תגידו אתם, מה יכולתי להפסיד מזה?

ואני שוב מדגישה.
אני בפירוש לא נותנת קבצים המכילים גרפיקה או גריד מורכב.
על זה אין מה לדבר.
אני מדברת על האקסיומה של ״אין קבצים פתוחים״
מעמדים - תבדקו כל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
מנסיון. הרבה מבקשים קבצים פתוחים, כי הם חושבים שבבוא העת הם יוכלו להיעזר בקבצים האלו למהדורה הבאה...ורוצים לשמור אצלהם את הקובץ היקר.
בזמן אמת, הם מגלים שאין להם גופנים מתאימים ואת התכנה המתאימה ומבינים שצריכים להיעזר בגרפיקאי.

על פי רוב, בסופו של דבר הם חוזרים לגרפיקאי המקצועי שהביא להם את הקובץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;n4891082:
מישהי פה בפורום אמרה דבר נפלא !!!!!!!

לבקש קבצים פתוחים זה כמו לאכול במסעדה ולבקש מתכון
את המשפט הזה אני אומרת לכל הלא מבינים למיניהם (מה הבעיה?)
אין מישהו שידע לענות לי

לא קוראים לי "מישהי"... :)
http://www.prog.co.il/forum/קהילת-מ...כמה-לקוחים-על-קובץ-פתוח?p=1684624#post1684624

לדעתי הסיבה העיקרית להימנע מהעברת קבצים פתוחים, גם במקרה שהלקוח לא יברח לך,
כי לקוח שחושב או מנסה להסתדר עם הקובץ לבד בלי איש מקצוע, מאבד את האימון באיש מקצוע,
וזה אותו לקוח שמתפעל ואומר לך "ואוו, איזה מחשב טוב יש לך..."
או "את כל זה אתה עושה במחשב?"

כהיום, קצת ריככתי את העמדה שלי בנושא,
למה?
כי לקוח שחושב שהוא יודע לטפל בקובץ לבד - אז שיעוף קיבינימט! [סליחה על הביטוי]
אני לא רוצה לראות אותו בקולגת הלקוחות שלי.
[אני נחיתי, מה לעשות...]

• הוסף לסימניות
אם זו עבודה קטנה, בקטנה. זה רק מטפח את האמון.
לפעמים גם מבקשים כל כך הרבה שינויי-תקופה, כמו לשנות מספר במודעה, לעדכן תאריך...
אבל אם אלו אפקטים מיוחדים וכו'... זה כמו לבקש את המתכון מהמסעדה, יחד עם החומרים והרכיבים והכלים לבישול. ובחינם. טיפשי.

• הוסף לסימניות
אני נותנת תמיד את הקבצים פתוחים. לדעתי, מאחר והלקוח שילם לי מחיר מלא, הוא רכש את הבעלות על היצירה והיא מגיעה לו בצדק.

לאלו שטענו שמבירור מול חברות הפונטים אסור להעביר קבצים פתוחים, אני מצטטת כאן קטע מתוך הסכם השימוש של פונביט: "הרוכש מתחייב להימנע מכל אחת מן הפעולות שלהלן... העברה של מסמך במדיה אלקטרונית הכולל את הפונטים או מתן גישה למסמך כאמור (לרבות דרך האינטרנט) אלא אם הרוכש נקט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע העתקה של התוכנה שתאפשר למקבל המסמך או לבעל הגישה אליו ליצור מסמכים חדשים הכוללים את הפונטים", כשאני מעבירה קובץ פתוח, מאחר ואין ללקוח את הפונט במחשב, הוא לא יכול ליצור עמו מסמכים חדשים. אז גם אם הם יגידו לכם בפירוש שזה אסור, בהסכם השימוש כתוב לא כך.
למעשה בדרך כלל אני סוגרת את הטקסט למתארים, כדי למנוע שיבושים.

נ.ב. לכל הדעות, לוגו תמיד יש לשלוח פתוח, עיינו כאן.

• הוסף לסימניות
בכל המשרדים גם במגזר הכללישולחים ללקוח לבקשתו קבצים פתוחים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י goldblatt;n4891856:
בכל המשרדים גם במגזר הכללישולחים ללקוח לבקשתו קבצים פתוחים

דווקא מרבית לקוחותי הם מהמגזר הכללי, ומהם הגיעה אלי ההבנה הזו, למעט לוגו וגריד כמובן. או קבצים שסוכם עליהם מראש אחרת.

• הוסף לסימניות
ברור שיש הבדל בין עימוד, לוגו ועיצוב מודעה וכו'.
לדעתי זה שונה מעינין לעינין

​​​​​​​

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 0 טקסטורה;n4891808:
אני נותנת תמיד את הקבצים פתוחים. לדעתי, מאחר והלקוח שילם לי מחיר מלא, הוא רכש את הבעלות על היצירה והיא מגיעה לו בצדק.

לאלו שטענו שמבירור מול חברות הפונטים אסור להעביר קבצים פתוחים, אני מצטטת כאן קטע מתוך הסכם השימוש של פונביט: "הרוכש מתחייב להימנע מכל אחת מן הפעולות שלהלן... העברה של מסמך במדיה אלקטרונית הכולל את הפונטים או מתן גישה למסמך כאמור (לרבות דרך האינטרנט) אלא אם הרוכש נקט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע העתקה של התוכנה שתאפשר למקבל המסמך או לבעל הגישה אליו ליצור מסמכים חדשים הכוללים את הפונטים", כשאני מעבירה קובץ פתוח, מאחר ואין ללקוח את הפונט במחשב, הוא לא יכול ליצור עמו מסמכים חדשים. אז גם אם הם יגידו לכם בפירוש שזה אסור, בהסכם השימוש כתוב לא כך.
[/URL].

שימי לב למה שכתוב כאן ציטוט שלך "אלא אם הרוכש נקט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע העתקה של התוכנה שתאפשר למקבל המסמך או לבעל הגישה אליו ליצור מסמכים חדשים הכוללים את הפונטים"
אני דיברתי עם פונטביט והם אמרו לי שממסמך וורד אפשר להוציא את הפונטים (יש כאלה שיודעים לעשות זאת) ולכן אסור לשלוח קובץ וורד עם פונטים שיש להם זכויות יוצרים.
אז להגיד שכתוב מפורש בהסכם שמותר ממש לא, הנוסח מאוד מטעה, ולכן צריך לשים לב ובכל שאלה מומלץ לשאול את החברה, לא כדאי להסתבך. אני מכיר כמה (חלקם מהפורום כאן) שהשתמשו עם פונטים לא חוקיים (רק לעבודות גמר) ונתבעו על ידי חברת הפונטים (לא משנה איזה) בכמה אלפי שקלים. לכן אני לא ממליץ להסתבך.
נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
אם לא עושים הטמעה של הגופנים בוורד, פאואר פויינט או אינדזיין וכדומה. הגופנים לא עוברים.... התכנה אומרת לך איזה גופנים היה במקור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסט;n4892650:
שימי לב למה שכתוב כאן ציטוט שלך "אלא אם הרוכש נקט את האמצעים הנדרשים כדי למנוע העתקה של התוכנה שתאפשר למקבל המסמך או לבעל הגישה אליו ליצור מסמכים חדשים הכוללים את הפונטים"
אני דיברתי עם פונטביט והם אמרו לי שממסמך וורד אפשר להוציא את הפונטים (יש כאלה שיודעים לעשות זאת) ולכן אסור לשלוח קובץ וורד עם פונטים שיש להם זכויות יוצרים.
אז להגיד שכתוב מפורש בהסכם שמותר ממש לא, הנוסח מאוד מטעה, ולכן צריך לשים לב ובכל שאלה מומלץ לשאול את החברה, לא כדאי להסתבך. אני מכיר כמה (חלקם מהפורום כאן) שהשתמשו עם פונטים לא חוקיים (רק לעבודות גמר) ונתבעו על ידי חברת הפונטים (לא משנה איזה) בכמה אלפי שקלים. לכן אני לא ממליץ להסתבך.
נקודה למחשבה.

לגלות לך סוד?
גם מקובץ PDF אני יכול להוציא את הפונטים.

הסעיף הזה שלהם לא יעבור בבית משפט, כי בדרך רגילה ונורמלית - אין דרך להוציא פונט מוטמע מקובץ PDF או וורד, ורק מעטים מאד יודעים לעשות את זה (הערכה שלי - פחות ממאית האחוז מהאנשים שמשתמשים בקבצי PDF)
בכל אופן לא מדובר פה על זה בכלל, אלא על שליחת קבצים פתוחים שלא מכילים את הפונטים אלא רק את השמות שלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;n4895078:
לגלות לך סוד?
גם מקובץ PDF אני יכול להוציא את הפונטים.
...רק מעטים מאד יודעים לעשות את זה (הערכה שלי - פחות ממאית האחוז...)
נשמע מעניין.
איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל ר;n4895690:
נשמע מעניין.
איך עושים את זה?

יש כמה דרכים. חפש בגוגל.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הוא לא צודק משתי סיבות שכבר כתבתי אבל אחזור עליהם שוב.
א. למסור ללקוח קובץ פתוח - זה אומר למסור לו קובץ שהגופנים לא נמצאים בו. רק השמות שלהם. אם הלקוח יוציא PDF מהספר הזה כשאין לו את קבצי הפונטים, הספר ייצא משובש, בפונטים אחרים שקיימים לו במחשב (אריאל למשל), ובצורה מוזרה כך שגם אם הוא מחליט להשתמש בזה,כבר עדיף לו לפני כן להחליף את הפונט (כי אינדיזיין שומרת על המרווחים והגדלים של הפונט הקודם, כך שאם בפונט של פונטביט נכנסים 100 תווים בשורה ובפונט ברירת המחדל נכנסים 120 תווים בשורה, במקרה שלנו יופקו 120 תווים אך במקום שמספיק ל-100 תווים וזה יהיה אחד על השני וכו')
ב. קבצים וורד שמוטמעים בהם הפונטים זהים לקבצי PDF מבחינת האפשרות להשתמש בפונטים. זה לא נקרא קובץ פתוח. אלא קובץ סגור. אי אפשר להוסיף על הטקסט הקיים ולמחוק אותו אם הפונט לא קיים במחשב שמקבל את הקובץ. אי אפשר לחלץ מהקבצים האלה את הפונט ללא ידע טכני מתאים. אם נאמר שאסור להעביר בקבצי וורד כאלה, אז גם אסור להעביר קבצי PDF שלא עברו קינוורט ומחיקת הטקסט. לדעתי איסור כזה לא יעמוד במבחן בית המשפט.

דרך אגב, השיטה הזו מסורבלת ולוקחת די הרבה זמן. יש שיטות שלוקחות כמה שניות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;n4896760:
אם נאמר שאסור להעביר בקבצי וורד כאלה, אז גם אסור להעביר קבצי PDF שלא עברו קינוורט ומחיקת הטקסט. לדעתי איסור כזה לא יעמוד במבחן בית המשפט.
נכון.

נכתב ע"י אברהם;n4896760:
דרך אגב, השיטה הזו מסורבלת ולוקחת די הרבה זמן. יש שיטות שלוקחות כמה שניות.
נשמע מעניין.

• הוסף לסימניות
תגידו, באיזה עולם אתם חיים?

הלקוח משלם על תוצר מוגמר
(זה לא משנה אם התמחור הוא לפי השעות שבהן לקח לייצר את המוצר או לפי מחיר קבוע לפרוייקט)
אין לי שום סיבה להעביר את הקבצים פתוחים. כל עוד לא סוכם איתו מראש אחרת - בחוזה חתום.

הוא משלם על פרסומת לעיתון?
הוא מקבל קובץ פידיאף + תמונה הניתן לשימוש הספציפי שהוא הזמין (אני לא אשלח לו פיאנג'י או טיף לדוג')
כל פידיאף ניתן לפתיחה ולשינויים. אמנם זה לוקח זמן, דורש ידע, מיומנות וניסיונות. אבל תמיד אפשר.

לוגו - איזו סיבה יש להעביר לוגו פתוח? מי עושה שינוי בלוגו? - מקונוורט בפידיאף.
בכל מיני אופציות: שחור לבן, נגטיב, וכו' - כל מה שמותר בספר המותג.

אגב, כל שינוי מהותי בקובץ המעוצב - הוא הפרה בוטה של זכויות יוצרים
תוכלו לקרוא את > החוק לזכויות יוצרים <

במקרה והלקוח מזמין גריד או משהו שברור מראש
שהוא צריך לקבל בצורה שהוא יערוך שינויים
הוא מקבל פתוח.

תקראו טוב טוב את החוק לזכויות יוצרים
הגיע הזמן שאנשים יתחילו להפנים את הענין
כי בישראל, או בסביבה שלי לפחות, המושג "זכויות יוצרים" נמחק.
מזל ש"זכות מוסרית" כן נשמרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה