כללי למי שייכת העבודה??

• פותח הנושא esw
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הכנתי פרוספקט ללקוחה. לתדהמתי המוחלטת אני מגלה בעיתון שהם לקחו את הקובץ ובשינויים קלים הפכו אותו למודעה!!!
דבר ראשון - הם לא שמו קרדיט שלי.
דבר שני - זה נראה מחריד, פרוספקט שהפך למודעה...
השאלה שלי - מה עושים בכזה מקרה? האם אני יכולה לבוא אליהם בטענות?
אם העבודה הזו שייכת לי או להם?

• הוסף לסימניות
חוצפנים

אם זה יצא מכוער אז רק הרווחת שהם לא שמו קרדיט...

לגבי השאר אינני יודעת.....

:)

• הוסף לסימניות
ברור שעדיף שלא שמו קרדיט...
אבל אני רוצה לדעת איך זה עובד - למי העבודה שייכת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמהart;1026362:
נתת להם קובץ פתוח???

ממש לא! נתתי קובץ מדוסטל לדפוס.
אולי פעם הבאה אני אמורה לתת JPEG, אבל זה לא איכותי לדפוס.

• הוסף לסימניות
מייבאים לאינדזיין וסוגרים pdf
גם איכותי לדפוס וגם בטיחותי (:

• הוסף לסימניות
טוב, זה לפעם הבאה,
אבל מה אני עושה עכשיו?

• הוסף לסימניות
לעדכן את העיתון שזה היה הלקוחה האחרונה שלך שפרסמה בעיתון זה...

• הוסף לסימניות
החתמת את הלקוחה על חוזה עבודה?
הסברת על שאסור לה מה ששחשוב לך?
לפעמים הלקוח תמים, הוא רוצה לחסוך בהוצאות שנראות לו מיותרות, ומחוסר ידע הוא עושה דברים שלנו נראים כבלתי הגיונים מבחינת המקצוע שלנו.
לכן כדאי לדבר עם הלקוח, להסביר ולפרט, עם הוא לא יבין אז יש לך סיבה להתעצבן,
ומכאן תלמדי לפעם הבאה מה כן להגיד ללקוח לפני שליחת קובץ לדפוס, ובכלל לפני כל חתימת חוזה (הסכם עבודה).
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1026459:
לעדכן את העיתון שזה היה הלקוחה האחרונה שלך שפרסמה בעיתון זה...
לא הבנתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דני;1026477:
החתמת את הלקוחה על חוזה עבודה?
הסברת על שאסור לה מה ששחשוב לך?
לפעמים הלקוח תמים, הוא רוצה לחסוך בהוצאות שנראות לו מיותרות, ומחוסר ידע הוא עושה דברים שלנו נראים כבלתי הגיונים מבחינת המקצוע שלנו.
לכן כדאי לדבר עם הלקוח, להסביר ולפרט, עם הוא לא יבין אז יש לך סיבה להתעצבן,
ומכאן תלמדי לפעם הבאה מה כן להגיד ללקוח לפני שליחת קובץ לדפוס, ובכלל לפני כל חתימת חוזה (הסכם עבודה).
בהצלחה!!
לא החתמתי על חוזה, ולא הסברתי לה מה אסור :(
נכון שאני צריכה להסביר לה לגבי הפעם הבאה,
אבל עכשיו לאחר מעשה - יש מה לעשות?

• הוסף לסימניות
לדעתי האשמה לא בעיתון, הם קבלו בתמימות את הקובץ שהלקוחה שלחה

• הוסף לסימניות
זה לא קשור בכלל לעיתון, הלקוחה העבירה את זה לגרפיקאית שתעשה את זה.

• הוסף לסימניות
תכל'ס, לא קיבלתי תשובה ברורה.
האם אני יכולה לבוא אליהם בטענות?
למי שייכת העבודה?

• הוסף לסימניות
מבחינת החוק - זה אסור, והזכויות שייכות לך
מנסיון - רוב הלקוחות הסטנדרטיים לא מכירים את פרטי חוק זכויות יוצרים, ומתפקידך ליידע אותם שאין לעשות בעבודה שימוש מעבר למטרה המקורית. חשוב לכלול זאת בהסכם העבודה ביניכם.
אם לא דובר על זה מראש -
לא נראה לי שתוכלי לבוא בטענה ללקוחה
אלא רק להסביר לה, ולהתנצל שלא יידעת אותה, מן הסתם היא עשתה זאת בתום לב.

אגב, אם מדובר גם בריטוש נוראי של עבודתך, מה שבד"כ קורה במקרים כאלה, חשוב להסביר ללקוחה שהתדמית העסקית שלה נפגעת מפרסום לא מקצועי, ועדיף היה לה לפנות אלייך כדי להתאים את המודעה לעיתון. כמובן שאת לוקחת על זה תשלום, אבל זה עדיין שווה לה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה