למי שי מרשם להכנת ממרח שוקלד ביתי?

• הוסף לסימניות
זה לא מתכון שלי, כך שאינני לוקחת אחריות:
חצי מרגרינה 1 ביצה 1 כף קקאו [הולנדי] קצת תמצית וניל [להפגת טעם המרגרינה] חצי כוס סוכר ממיסים את המרגרינה [במיקרו או בסיר] כשהוא מחולק לקוביות. מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים היטב. לתערובת אחידה. השוקולד יוצא טעים במיוחד!!

אבל תאמרו לי, מי מכין ממרח שוקולד בבית?...
כלומר, התענינות כנה - מה הטעם?

• הוסף לסימניות
מתכון לממרח שוקולד מאתר וואלה אוכל:

החומרים:
50 גרם אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות באפיה)
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר עם מעל 47% קקאו (לאחרונה יצא שוקולד לינדט עם מלח ים. מומלץ)
100 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. בקערה על אמבט מים חמים ממיסים את שני סוגי השוקולד עם החמאה.
2. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את אבקת הנוגט והשמנת.
3. מעבירים לצנצנת.

מתכון לממרח שוקולד אגוזים של אביגיל מייזליק מהספר "פשוטעים חלק ב'" (לקוח מאתר "המטבח של איה"):

הממרח הזה דומה לממרח רוזמרי או נוטלי, אבל עם טעם ביתי משובח. ככל שהסכין במעבד מזון תהיה חדה יותר הממרח יהיה חלק יותר וללא גושים קטנים של אגוזים.

החומרים:
100 גרם אגוזי לוז
100 גר' שוקולד מריר
30 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות סוכר
4 כפות מים

אופן ההכנה:
1. קולים את האגוזים בחום של 180 את האגוזים כ10 דק' עד שיזהיבו (לא לשרוף!)
2. מצננים ומורידים את הקליפה ע"י שפשוף בין כפות ידים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם השוקולד. תוך כדי טחינה מוסיפים את החמאה ולבסוף את המים.
3. ממשיכים עד קבלת ממרח חלק כמה שיותר.
4. שומרים במקרר.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מגעיל אותי השוקולד בחנויות. והילדה רוצה רק שוקולד. אבל אני מחפשת משהו פשוט לא עם אגוזים וכו'. לגבי הביצה-יש לך מושג אם השוקולד הזה צריך להאכל מהר לפני שהביצה תתקלקל?

• הוסף לסימניות
ממרח השוקולד של סבתא
8 כפות קקאו
16 כפות סוכר
כף מים
לבחוש על אש בינונית עד לקבלת מרקם חלק (בהתחלה לא ממש חייבים לבחוש עד שמתחיל להתחמם)
מכבים את האש.
בוחשים חצי חבילת מרגרינה עד להמסה מלאה.
מקררים קצת.
מוסיפים ביצה חיה, מערבבים במהירות שלא תתבשל.
שומרים במקרר (את מה שלא נשאר...)

• הוסף לסימניות
ממרח השוקולד של סבתא
8 כפות קקאו
16 כפות סוכר
כף מים
לבחוש על אש בינונית עד לקבלת מרקם חלק (בהתחלה לא ממש חייבים לבחוש עד שמתחיל להתחמם)
מכבים את האש.
בוחשים חצי חבילת מרגרינה עד להמסה מלאה.
מקררים קצת.
מוסיפים ביצה חיה, מערבבים במהירות שלא תתבשל.
שומרים במקרר (את מה שלא נשאר...)

• הוסף לסימניות
ביצה חיה?
לילד?....
ולמבוגר גם בעצם... נשמע קצת לא מומלץ, או שאני לא מבינה בזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;453184:
ביצה חיה?
לילד?....
ולמבוגר גם בעצם... נשמע קצת לא מומלץ, או שאני לא מבינה בזה.

זה מתבשל בשוקולד בחם, כיוון שהביצה היא מקלי הבישול.
רק צריך להזהר שלא תהפך שם לחביתה:p (-וזאת הכוונה ב"לערבב מהר שלא תתבשל")

• הוסף לסימניות
שוקולד טעים מאוד (ואולי קצת יותר בריא מזה הנמכר בחנויות)
100 גר' חלבה מפוררת
1/2 כוס מים
מעט תמצית וניל
3 כפות סוכר
3 כפות גדושות קקאו כהה
(100 גרם שוקולד מריר - לא חובה!)

לערבב הכל בסיר על להבה קטנה, אחרי שנוצרת בלילה חלקה להוסיף:
100 גרם מרגרינה

מתאים גם לציפוי עוגות

• הוסף לסימניות
אנחנו בתור ילדים היינו עושים שוקולד הכי פשוט שיש: לוקחים קצת קקאו, קצת סוכר וקצת מים חמים ומערבבים ביחד, הכמויות לפי הטעם, ולפי הכמויות הטעם והמרקם...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;453202:
אנחנו בתור ילדים היינו עושים שוקולד הכי פשוט שיש: לוקחים קצת קקאו, קצת סוכר וקצת מים חמים ומערבבים ביחד, הכמויות לפי הטעם, ולפי הכמויות הטעם והמרקם...
בהצלחה
אם זה טעים, אז בטח עדיף על מתכוני המרגרינה,
אבל ודאי לא סמיך כמו ממרח...

• הוסף לסימניות
נכון!
אבל, אני בתור ילדה אהבתי והסתדרתי מצוין, ודווקא אהבתי יותר את הנוזליות של הממרח (?!) הזה, אבל, כמובן, כל אחד לפי טעמו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה