למי שמבין - הסבר לגבי חסימות מחסימות שונות

• הוסף לסימניות
משהו לא ברור לי ב'עולם החסימות והכשרות' במחשבים, המבוסס על תכנות.

נניח חסימת רימון (זו הבנויה על תוכנה למחשב).
התכנה פשוט חוסמת כל גישת אינטרנט -עד לרכישת מנוי מהחברה- ללא אפשרות להסרה עצמית מהמחשב. ואם אדם התקין אותה בטעות בתום לב (אופציה הניתנת באתר שלהם. היה לי לקוח שהתקין אותה בטעות במקום את תעודת האבטחה), אין לו אלא לפנות לחברה או לאפס את המחשב.
עוד דוגמה - תכנה שדוברה לאחרונה בפורום, videoff, ללא אפשרות הסרה עצמית.

המכנה המשותף להם ולתכנות רבות דוגמתן - ההתקנה קלה ומהירה, ההסרה כמעט ובלתי אפשרית ברמת משתמש הקצה (שלא מעוניין לפרמט את כל המערכת בשביל זה...).

אני כמעט ולא מתעסק עם חסומים, אבל השאלות בפורום כאן התמיהו אותי לא פעם ולא פעמיים:
איך יכול לבוא אדם, להתקין אצלי תוכנה או להגדיר אצלי הגדרה -גם אם בהסכמה ראשונית שלי- מבלי לתת לי אפשרות להסיר אותה לכשארצה?
שאלתי כמה חברים (חסומים) ואף אחד מהם לא אמר (משיח לפי תומו, ואח''כ בשאלה ישירה) שהתנו עמו תנאי לפיו ההתקנה היא ללא אפשרות להסרה, או שהיה כתוב כזה משהו באותיות הקטנות של ההסכם (בדומה להשאלת כרטיס סים).

זה מזכיר לי כמה דוגמאות מהעולם ה'מציאותי' (לא מצאתי הגדרה אחרת... אז נעמיד כרגע את עולם מהחשבים כ'וירטואלי') כמו הזמן שמכשיר סוללרי היה חסום רק לרשת ממנה הוא נרכש, או כמו החברות שלא מאפשרות ללקוח לסיים התקשרות עם החברה לפני סיום הזמן שסוכם מראש.

בקיצור - למישהו יש הסבר שיאיר את עיני בדבר החוקיות\ההיגיון שבדבר?
או לחלופין - האם כן יש הסכם כזה שנדרשים להסכים לו מראש (וכנראה אלו ששאלתי אותם לא יודעים על מה הם מדברים...)?

אשמח לכל הארה\הערה בנידון!

• הוסף לסימניות
לגבי החסימות
חלק מהחסימות דורשות 100 שקלים להסרת התוכנה וזה כדי שתחשוב פעמיים לפני שתרצה להסיר את התוכנה

ההיגיון בזה הוא כשרותי
וידאו אוף זה אדם מתקין מרצונו חסימה על המחשב ...
ויודע שיהיה קשה להסיר בגלל כשרות

• הוסף לסימניות
אנחנו עוסקים באנשים בוגרים, יהודים כשרים (אין מי שחולק על 'חזקת כשרות'), שקולים ואחראיים.
אם אדם מבקש מרצונו להסיר את החסימה -איזו שלא תהיה- ולא הותנה עמו מראש הנ''ל, לא מוכרת לי שום זכות בעולם לעכב מידו.
וודאי לא הסכום שהזכרת בשביל ההסרה.

• הוסף לסימניות
אנחנו עוסקים באנשים בוגרים, יהודים כשרים (אין מי שחולק על 'חזקת כשרות'), שקולים ואחראיים.
אם אדם מבקש מרצונו להסיר את החסימה -איזו שלא תהיה- ולא הותנה עמו מראש הנ''ל, לא מוכרת לי שום זכות בעולם לעכב מידו.
וודאי לא הסכום שהזכרת בשביל ההסרה.
טועה
זה כל אחד ששם תוכנה של חסימת אינטרנט מודע לכך

• הוסף לסימניות
שאלתי כמה חברים (חסומים) ואף אחד מהם לא אמר (משיח לפי תומו, ואח''כ בשאלה ישירה) שהתנו עמו תנאי לפיו ההתקנה היא ללא אפשרות להסרה, או שהיה כתוב כזה משהו באותיות הקטנות של ההסכם (בדומה להשאלת כרטיס סים).
עיין
(ציינו במפורש שלא היה להם צל של מושג שהם לא יוכלו להסיר אותם)

• הוסף לסימניות
עיין

אם כך
מה נראה לך שאנשים שורפים את זמנם לייצר תוכנות חסימות שאפשר להוריד אותם בנקל???

אף אחד לא מפגר
ואיזה חסימה זה אם כל בר בי מחשב יודע להסיר?

• הוסף לסימניות
אם כך
מה נראה לך שאנשים שורפים את זמנם לייצר תוכנות חסימות שאפשר להוריד אותם בנקל???

אף אחד לא מפגר
ואיזה חסימה זה אם כל בר בי מחשב יודע להסיר?
לא חולק על זה.
רק לא מבין מדוע אדם שרוצה להסיר את זה צריך לעבור שבעה מדורי גיהנם.
תן ללקוח קובץ, תן לו הוראות, תן לו קוד הסרה (כמובן מלא בהסברים למה לא ראוי ולמה לא כדאי וכו'...) או לפחות - תן לו להסיר אותה עם נציג בחינם.

אני לא חושב שמישהו בא לחנך כאן באצבע מנפנפת באיום 'איך אתה מעיז אינטרנט לא כשר!'

• הוסף לסימניות
התשובה מתחלקת לשתיים.
אבל יש תנאי קודם לקריאה, שאתה הולך לקרוא כדי להבין ולא כדי לקנטר.
כי עד עתה לחרדי מן השורה כתבת כדי לקנטר.

א. שירות ההסרה הינו שירות שעבורו נדרש תשלום, לדוגמה אני כמפתח מוכן לתת תוכנה חינם לכל המעוניין והתשלום משום מה החלטתי שאני גובה ביציאה, לא רק על עצם פעולת ההסרה אלא רטרואקטיבי על פיתוח התוכנה, שידרוג גירסאות, למידת החומר, פתירת בעיות בפיתוח, בדיקות, החזקת שרתים, ואנשי תמיכה טכנית, וכ"ו וכ"ו ואת הסכום אני קובע מראש.
וכמו שמובן וכך גם כתבת שמדובר באנשים בוגרים ובלה בלה וכמו שאני בתחום כמה שנים טובות ודווקא כן אצל לקוחות מסוננים (הערת אגב, כי כך קבעו לנו הרבנים אם אנחנו מבינים את זה ואם לא על פיהם אנו חיים וממימיהם אנו שותים, והם קבעו שמי שמחזיק אינטרנט לא מסונן אז הוא מאבד את 'חזקת הכשרות' שעליו כתבת ללא בסיס שאין חולק) ולא נתקלתי בתוכנה שלא כתוב עליו בפירוש ובבירור תנאי ההסרה הרבה יותר ברור מאשר תנאי המשכנתא שאם אתה חתום עליו אתה עלול להיגרר להוצאה לפועל ולמימוש נכס!!

ב. אחרי שאנחנו מבינים (מי שמבין) ש'נפשו של אדם מחמדתן' וגם אנשים בוגרים עם 'חזקת כשרות' כותב האור החיים הק' בפרשת קדושים שאם אדם לא נזהר הן ממחשבה והן מראייה אז אין לאדם את הכלים להתמודד מול היצר בפיתוי הזה ספציפית בשונה משאר הלאווים שהתורה נתנה לנו -
שחלק ממניעת הפיתוי הוא ע"י התקנת תוכנות הגנה בזמן שאדם חזק בעצמו כדי להגן עד כמה שניתן בזמנים חלשים, אז כחלק מההגנה הסרת התוכנה מוגבלת בתשלום כדי למנוע את האדם ה'כשר' לצאת מ'חזקת הכשרות' הבלתי ניתנת לערעור כדי שאכן היא לא תעורער..

כמובן וכמובן שחובתם של המפתחים לדאוג שההודעה תהיה ברורה.
וכידוע למי שעוסק בתחום שהגדילו נטפרי ומפתחי וידאו-אוף להודיע בצורה ברורה עד כדי כך שלא מספיק לסמן 'וי' בתיבה המיועדת אלא צריך להקליד ממש 'אני מסכים' וכדו'.

• הוסף לסימניות
אבל אנחנו באתרוג, וכדי לעבור לנטפרי צריכים קודם להסיר בתשלום את החסימה של אתרוג,
מה העניין? השתמשתי בשירות שלכם בתשלום, עכשיו אני לא משתמש בשירותים שלכם ,רוצה לעבור חברה,למה אני צריך להיתקע עם השאריות??

• הוסף לסימניות
אבל אנחנו באתרוג, וכדי לעבור לנטפרי צריכים קודם להסיר בתשלום את החסימה של אתרוג,
מה העניין? השתמשתי בשירות שלכם בתשלום, עכשיו אני לא משתמש בשירותים שלכם ,רוצה לעבור חברה,למה אני צריך להיתקע עם השאריות??

במצב כזה ישנם דרכים לגרום להם להסיר חינם.. אבל זה לא מקבל אישור אם תשאל רב..
והסיבה היא על דרך כמו שציינתי לעיל (סעיף א') רק בלי זה שהם לא לוקחים כסף כלל אלא רק ביציאה אלא גם וגם.
(מישהו פה ראה לנכון להתלונן על בזק שבהתנתקות משירות אצלה צריך לשלם את יתרת הסכום על הראוטר?)

זה חלק מתנאי השירות והתשלומים.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהתשובה פשוטה מאוד,
יש תנאים והסכם שימוש שכל אחד חותם עליו בהתקנה, ברגע שחתמת, התחייבת!

באנשים בוגרים עסקינן.

• הוסף לסימניות
התשובה מתחלקת לשתיים.
אבל יש תנאי קודם לקריאה, שאתה הולך לקרוא כדי להבין ולא כדי לקנטר.
כי עד עתה לחרדי מן השורה כתבת כדי לקנטר.

דבר ראשון, תודה על המענה המפורט והעמוק. אכן קיבלתי ע''ע התנאי, וקראתי מספר פעמים טרם המענה.
(מחמת טורח הציבור, לא ציטטי את כל ההודעה)
דבר שני - ח''ו. לא באתי לרגע לקנטר או לחלוק על פוסקים ורבנים, אע''פ שאם היית חברי לספסל הלימודים הייתי מוכיח לך מספרי הראשונים, מספרי הקדמונים, פוסקים, ובעלי מוסר גדולים שקיבלו ישראל בכל התפוצות - שלא הכל חלק כמו שאתה מתאר בנוגע לכשרות הנ''ל, ודאי לא בנוגע לחזקת הכשרות בהסרת החסימה\מות.
[שלא יחשוב פה מישהו לרגע שאני כותב את הדברים ממחשבתי האישית, או מסיכומי סוגיות שיצאו לי לבד]
אבל שוב - אני לא בא לחלוק או לכפות את דעתי ודעת רבותי.
השאלה שלי הייתה, ספציפית, על הליך ההסרה, כל אחד מסיבותיו הוא.
תשובתך בנוגע לתשלום על השירות (בדומה לתשלום ביציאה מחניה....) היחידה מטענותיך שאני מקבל בהבנה תודה ענקית לך :)
ולא נתקלתי בתוכנה שלא כתוב עליו בפירוש ובבירור תנאי ההסרה
על זה כתבתי בשאלה שאני לא מכיר אישית, אלא
אני כמעט ולא מתעסק עם חסומים, אבל השאלות בפורום כאן התמיהו אותי לא פעם ולא פעמיים:
איך יכול לבוא אדם, להתקין אצלי תוכנה או להגדיר אצלי הגדרה -גם אם בהסכמה ראשונית שלי- מבלי לתת לי אפשרות להסיר אותה לכשארצה?
וגם

[יתכן לומר, אולי הנ''ל אין להם מושג במחשבים, והלכו להם לגמחי''ם לניתוקים למיניהם.
שוב - אייני מתמצא בעולם זה, אבל ייתכן והטכנאים שם לא סיפרו על הליך זה? איני חושד 4 אנשים כשרים (כן, הם משתמשים באינטרנט חסום למהדרין כהלכה - לשי'.) שישקרו בנוגע להליך זה]

ב. אחרי שאנחנו מבינים (מי שמבין) ש'נפשו של אדם מחמדתן' וגם אנשים בוגרים עם 'חזקת כשרות' כותב האור החיים הק' בפרשת קדושים שאם אדם לא נזהר הן ממחשבה והן מראייה אז אין לאדם את הכלים להתמודד מול היצר בפיתוי הזה ספציפית בשונה משאר הלאווים שהתורה נתנה לנו -
שחלק ממניעת הפיתוי הוא ע"י התקנת תוכנות הגנה בזמן שאדם חזק בעצמו כדי להגן עד כמה שניתן בזמנים חלשים, אז כחלק מההגנה הסרת התוכנה מוגבלת בתשלום כדי למנוע את האדם ה'כשר' לצאת מ'חזקת הכשרות' הבלתי ניתנת לערעור כדי שאכן היא לא תעורער..
אשמח לדעת מאין הקישור הכ''כ בוטח בין מה שאתה כותב לדברי האור''ח הקדוש. (חוץ מההדמייה האישית שכל אחד עושה)

שוב תודה לכל הטורחים בהסבר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה