למי שמכיר את השיר "יאקוב"

• הוסף לסימניות
של יום טוב הערליך:

איך קוראים לגויים שם - קזי'קים או טג'יקים?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אבל למה לא "יעקב"?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביה;566843:
בלי נ'??
טאנז'יקים?
גם אני חשבתי כך, וחשבתי שזה על משקל טנק, שהרי הוא היה טנקיסט.

• הוסף לסימניות
טאדז'יקים, מחבל ארץ שנקרא טאדז'יקיסטן או משהו בדומה.

לפי תאור האזור, לא נראה לי שמדובר באנשים שראו אי פעם בחייהם טנק...

• הוסף לסימניות
בתחילת השיר הוא מזכיר שזה בגבול הודו ואפגניסטן.

אז אפגניסטן לא אמר כלום... אבל היום...

• הוסף לסימניות
תבדקו באטלס ותראו ששם הארץ הוא טג'יקיסטן (אכן ליד אפגניסטן), והנובע מזה ששם תושביה טג'יקים.

• הוסף לסימניות
וב"אנציקלופדיה לבית ישראל" (הלפרין) תראו גם תמונה של הטאג'יקים.

• הוסף לסימניות
התוספת שלי לויכוח (הסתמי משהו...) - תחילת השיר הוא: במדינת אוזבקיסטן, אז איך זה אח"כ נהיה לטג'יקיסטן?

• הוסף לסימניות
את זה צריך לשאול את המשורר...

• הוסף לסימניות
למה ויכוח? דיון גיאוגרפי טהור.
אני לא לגמרי מכירה שם את הגיאוגרפיה של האזור, אבל נשמע לי סביר מאד שטאג'יקסטן היווה אז (אולי גם היום) חבל ארץ במדינת אוזבקיסטן, שהיתה חלק מברית המועצות.

• הוסף לסימניות
רפובליקת טג'יקיסטן (בטג'יקית: Jumhurii Tojikiston) היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של אסיה. בעברה היא הייתה חלק מברית המועצות והפכה למדינה עצמאית ב 9 בספטמבר 1991.
המדינה גובלת עם אפגניסטן בדרום, סין העממית במזרח, קירגיזסטן בצפון ואוזבקיסטן במערב ובצפון.
ר' גוגל שליט"א בשם הרבנית וויקפדייאעאע

• הוסף לסימניות
אין לה שום גבולות עם הודו?

אולי בעבר, כי צריך לקחת בחשבון שהסיפור היה כבר לפני עשרות שנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;567026:
את זה צריך לשאול את המשורר...
ומי ששואל אותו....
אז שישאל אותו גם איך בדיוק הגיע יעקב לאותו מקום. האם הטילה אותו רכבת רוסית ? הלא זמררתי קודם שמגיעים אליו רק במטוס מיוחד ?!? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;567133:
ומי ששואל אותו....
אז שישאל אותו גם איך בדיוק הגיע יעקב לאותו מקום. האם הטילה אותו רכבת רוסית ? הלא זמררתי קודם שמגיעים אליו רק במטוס מיוחד ?!? :)

זה רשום בצורה מפורשת -

"איך אותו הטילה רכבת רוסית -

לכאן בדרך ניסית" - - -

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה