- הוסף לסימניות
פותח האשכול דיבר על פסטה. לא על קמח.קמח זה רק חשש, בצק שעומד זה חמץ בודאי
את ההבדל בין קמח לפסטה גם אני יודעת.
פותח האשכול דיבר על פסטה. לא על קמח.קמח זה רק חשש, בצק שעומד זה חמץ בודאי
לא דיברתי על אף אחד כל עם ישראל כשרים. אמרתי שיש מי שלא רוצה לסמוך על מכירות של רשתות שבעליהם חילונים מהסיבה שאי אפשר לדעת עד כמה המכירה היא אמיתיתדיברו פה על הרשתות הגדולות.
ודאי שזה חמץ שנמכר. השאלה היא אם אתם סומכים על המכירה הזו או לא.
בבקשה להזהר מאד, לפני שאתם חורצים כרת על הרבה הרבה הרבה יהודים טובים וצדיקים, שמקפידים על קלה כחמורה , וכן קונים חמץ שנמכר.
בנוגע לחנויות שהמוכר חילוני - אני, באופן אישי, מקפידה מאד לבקש אישור מכירת חמץ גם בחודש אלול.
שנתים,לפסטה יש תאריך תפוגה של 5 שנים ומעלה...
אל תעבדו קשה לחפש תאריך אריזה, זה לא אומר כלום....
וגם אחרי שנה.אתמול בברכל, בסטנד של המבצעים, אטריות מלפני פסח.
על המדף, (חפרתי קצת מאחורה) אטריות שיוצרו לפני כחודש....
כמובן, הברקוד זהה, כך שמי שבודק רק מרוויח.
למעשה, התוקף של פסטה הוא לשנתיים, כך שלאורך כל השנה כדאי לבדוק.
אבל הספק שהביא לו את החמץ לא מכר?בנוגע לחנויות שהמוכר חילוני - אני, באופן אישי, מקפידה מאד לבקש אישור מכירת חמץ גם בחודש אלול.
הבעיה בקיוסקים הקטנים שיש להם סחורה שעומדת במשך חודשים ארוכים על המדפים (או במקררים - גלידות למשל)אבל הספק שהביא לו את החמץ לא מכר?
בבקשה להזהר מאד, לפני שאתם חורצים כרת על הרבה הרבה הרבה יהודים טובים וצדיקים, שמקפידים על קלה כחמורה , וכן קונים חמץ שנמכר.
כל אלו שמקפידים ... בבקשה מקודם את כתבת להזהר בבין אדם לחברו שלא יזלזלו באלו שלא מקפידים לבדוק\ סומכים על המכירה, אז בבקשה לא להתקיל פה כל אחד מנסה להיות טוב וקורה טעויות - כולנו בנ"א אפשר לציין לשים לב שגם בטילונים\ ארטיק מיוחד וכד' שייך חמץ שעבר עליו הפסחהבעיה בקיוסקים הקטנים שיש להם סחורה שעומדת במשך חודשים ארוכים על המדפים (או במקררים - גלידות למשל)
אגב, כל אלו המקפידים שלא לאכול חמץ שנמכר - אתם אף פעם לא קונים טילון? (שטראוס למשל, מייצרים טילונים פעמיים בשנה - לפני החגים ולפני פסח)
ראשית, לא אני כתבתי זאת.כל אלו שמקפידים ... בבקשה מקודם את כתבת להזהר בבין אדם לחברו שלא יזלזלו באלו שלא מקפידים לבדוק\ סומכים על המכירה, אז בבקשה לא להתקיל פה כל אחד מנסה להיות טוב וקורה טעויות - כולנו בנ"א אפשר לציין לשים לב שגם בטילונים\ ארטיק מיוחד וכד' שייך חמץ שעבר עליו הפסח
אני לא מעוניין להפוך את הדיון להלכתי אוסיף רק שיש הבדל נוסף בין תערובת חמץ לחמץ ממש, הבצק נמצא בדרגה של חמץ ממשפותח האשכול דיבר על פסטה. לא על קמח.
את ההבדל בין קמח לפסטה גם אני יודעת.
לפני שאתם חורצים כרת
הבעיה בקיוסקים הקטנים שיש להם סחורה שעומדת במשך חודשים ארוכים על המדפים (או במקררים - גלידות למשל)
אגב, כל אלו המקפידים שלא לאכול חמץ שנמכר - אתם אף פעם לא קונים טילון? (שטראוס למשל, מייצרים טילונים פעמיים בשנה - לפני החגים ולפני פסח)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים