עזרה למי שמקפיד על קמח שנטחן אחרי פסח

• הוסף לסימניות
דיברו פה על הרשתות הגדולות.
ודאי שזה חמץ שנמכר. השאלה היא אם אתם סומכים על המכירה הזו או לא.
בבקשה להזהר מאד, לפני שאתם חורצים כרת על הרבה הרבה הרבה יהודים טובים וצדיקים, שמקפידים על קלה כחמורה , וכן קונים חמץ שנמכר.

בנוגע לחנויות שהמוכר חילוני - אני, באופן אישי, מקפידה מאד לבקש אישור מכירת חמץ גם בחודש אלול.
לא דיברתי על אף אחד כל עם ישראל כשרים. אמרתי שיש מי שלא רוצה לסמוך על מכירות של רשתות שבעליהם חילונים מהסיבה שאי אפשר לדעת עד כמה המכירה היא אמיתית
אבל אלו שלא מקפידים לא צריכים לחשוש ובהחלט הם סומכים על מכירה שעשו אצל גופי ההכשרים הטובים ואין בזה שום בעיה!

• הוסף לסימניות
לפסטה יש תאריך תפוגה של 5 שנים ומעלה...
אל תעבדו קשה לחפש תאריך אריזה, זה לא אומר כלום....

• הוסף לסימניות
אתמול בברכל, בסטנד של המבצעים, אטריות מלפני פסח.
על המדף, (חפרתי קצת מאחורה) אטריות שיוצרו לפני כחודש....
כמובן, הברקוד זהה, כך שמי שבודק רק מרוויח.
למעשה, התוקף של פסטה הוא לשנתיים, כך שלאורך כל השנה כדאי לבדוק.
וגם אחרי שנה.

כשכתוב מיוצר מקמח שנטחן לאחר הפסח, לראות באיזו שנה מדובר.
וזו לא בדיחה.

• הוסף לסימניות
אבל הספק שהביא לו את החמץ לא מכר?
הבעיה בקיוסקים הקטנים שיש להם סחורה שעומדת במשך חודשים ארוכים על המדפים (או במקררים - גלידות למשל)
אגב, כל אלו המקפידים שלא לאכול חמץ שנמכר - אתם אף פעם לא קונים טילון? (שטראוס למשל, מייצרים טילונים פעמיים בשנה - לפני החגים ולפני פסח)

• הוסף לסימניות
בבקשה להזהר מאד, לפני שאתם חורצים כרת על הרבה הרבה הרבה יהודים טובים וצדיקים, שמקפידים על קלה כחמורה , וכן קונים חמץ שנמכר.

איסור אכילת חמץ שעבר עליו הפסח לאחר הפסח - איננו כמו איסור אכילת חמץ בפסח עצמו, שאז זה חמור הרבה יותר.
איסור אכילת חמץ לאחר הפסח איננו מדאוריתא, אלא נאסר על-ידי חז''ל כקנס על החמץ שהושאר בפסח.

• הוסף לסימניות
הבעיה בקיוסקים הקטנים שיש להם סחורה שעומדת במשך חודשים ארוכים על המדפים (או במקררים - גלידות למשל)
אגב, כל אלו המקפידים שלא לאכול חמץ שנמכר - אתם אף פעם לא קונים טילון? (שטראוס למשל, מייצרים טילונים פעמיים בשנה - לפני החגים ולפני פסח)
כל אלו שמקפידים ... בבקשה מקודם את כתבת להזהר בבין אדם לחברו שלא יזלזלו באלו שלא מקפידים לבדוק\ סומכים על המכירה, אז בבקשה לא להתקיל פה כל אחד מנסה להיות טוב וקורה טעויות - כולנו בנ"א אפשר לציין לשים לב שגם בטילונים\ ארטיק מיוחד וכד' שייך חמץ שעבר עליו הפסח

• הוסף לסימניות
כל אלו שמקפידים ... בבקשה מקודם את כתבת להזהר בבין אדם לחברו שלא יזלזלו באלו שלא מקפידים לבדוק\ סומכים על המכירה, אז בבקשה לא להתקיל פה כל אחד מנסה להיות טוב וקורה טעויות - כולנו בנ"א אפשר לציין לשים לב שגם בטילונים\ ארטיק מיוחד וכד' שייך חמץ שעבר עליו הפסח
ראשית, לא אני כתבתי זאת.
חלילה, אני לא מזלזלת בכלל וסליחה אם זה היה נשמע כך.
להפך - אני רק שואלת ומתעניינת.
אנחנו שמרנו על ההקפדה הזו - עד שהרב שלנו הבהיר לבעלי שבימינו זה כמעט לא אפשרי לשמור על זה (אלא א"כ אתה אופה לחם ואטריות בבית) הרב גם הסביר עוד כמה דברים שאין כאן המקום להאריך בהם, אבל כיום איננו שומרים על הקפדה זו.
אבל מי שכן שומר - אני בהחלט מעריכה אותו. מאד.

• הוסף לסימניות
יש גם כאלו שמקפידים אבל לא על הכל
כל הקפדה אפילו קטנה טובה היא, מי שמקפיד על נאפה\ נטחן אחר הפסח לא בהכרח שמקפיד על כל מוצרי המזון. ואין בכך בעיה

• הוסף לסימניות
פותח האשכול דיבר על פסטה. לא על קמח.
את ההבדל בין קמח לפסטה גם אני יודעת.
אני לא מעוניין להפוך את הדיון להלכתי אוסיף רק שיש הבדל נוסף בין תערובת חמץ לחמץ ממש, הבצק נמצא בדרגה של חמץ ממש

• הוסף לסימניות
לפני שאתם חורצים כרת
:eek: למה כרת? גם חמץ שעבר עליו הפסח אמיתי - הוא איסור דרבנן. :)
[גם עוף עם חלב הוא כזה... למי שהמילים "איסור דרבנן" עושים לו סוג של ..., אבל למען הדיוק, אף אחד לא מדבר על כרת]

• הוסף לסימניות

לא אוהבת טילונים כל כך אז לא קונה (יותר קל לקנות מגנום ללא גלוטן)
אבל לפני שנתיים נראה לי (מתי היה מהלך שנסטלה העבירו הכל לבדץ) הייתי צריכה בקיץ כמות לא קטנה של טילונים והשגתי. ובררתי טוב וגם הופלים יוצרו אחרי פסח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה