למי שנוהגת לקנות בזארה-אזהרה

• הוסף לסימניות
כדאי לשים לב: המוצרים הבאים הוצעו עד לא מזמן למכירה באתר של זארה עד שהוסרו ב"התנצלות" אחרי סערה בארץ, כנראה היה שם איזה מעצב שחשב שלאור האנטישמיות שגברה יכול להיות מאוד "אין"- תיק עם צלב קרס וחולצת אסיר מהשואה.
זה אמיתי. קיבלתי את זה במייל וראיתי לנכון להזהיר ולהפיץ הלאה.

קבצים מצורפים

• זארה 1.jpg
    KB 39.2 · צפיות: 24
  • זארה 2.jpg
    KB 34.4 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
התיק זה משהו ישן מאד, אולי שנתיים או יותר.

• הוסף לסימניות
זארה היא חברה גרמנית, אנטי אנטי

• הוסף לסימניות
לא יודעת אני הייתי קונה שם ופעם ראשונה שאני נתקלת, החולצה זה מהקולקיה של השנה. קיבלתי חלחלה.

• הוסף לסימניות
התיק אני מבינה את החלחלה.
(וזה גם נראה לי לא חוקי)

אבל החולצה דווקא נראה לי מי שיקנה אותה וילבש אותה בריש גלי מצהיר שהוא נגד אנטישמיות, (גם אני יהודי וכו...)

• הוסף לסימניות
הם פרסמו שהורידו עכשיו את החולצה הזו מהמדפים, התיק זה סיפור מלפני כמה שנים כבר.

• הוסף לסימניות
לוי לביוב הוא הבעל הבית ?

• הוסף לסימניות
לב לביוב הוא (ככל הידוע לי) הזכיין של הרשת בארץ.

• הוסף לסימניות
"כיכר השבת"
חברת "זארה" תשמיד חולצה שנראית כמדי אסיר מהשואה
חברת "זארה", הציעה חולצה לפעוטות ועוררה סערה בקרב הלקוחות מאחר והחולצה מזכירה מדי אסיר יהודי בשואה. בעקבות הסערה החליטה החברה להשמיד את החולצה (תרבות)

חברת "זארה", ענקית האופנה הספרדית, הציעה חולצה חדשה לפעוטות ועוררה סערה בקרב לקוחות מאחר והחולצה מזכירה מדי אסיר יהודי במחנות הריכוז בשואה.

החולצה מכונה "טי שירט שריף מפוספסת" ומחירה באירופה 17 אירו, אך לצרכנים היא הזכירה חולצה מהשואה מאחר וזו חולצת פסים לרוחב עם טלאי צהוב בצורת מגן דוד, המשמש ככוכב במדי השריף.

בעקבות הסערה, החליטו בחברה להסיר את החולצה ממדפי המכירה ולהשמידה.

בחברת 'זארה' אומרים בתגובה כי "הפריט המדובר מקולקציית Cowboy Collection לתינוקות עוצב בהשראת דמות השריף מסרטי המערב הפרוע. בפריט זה ניתן לראות כי על הכוכב מצוינת המילה 'שריף'. עם זאת, אנו יכולים להבין את הרגישות, ההקשר והקונוטציה שנוצרה".

"הפריט אינו קיים בארץ, ומיד כשהתברר העניין הוחלט להסירו ממדפי המכירה בכל העולם ולהשמידו", אומרים בחברה, "אנו מביעים את התנצלותנו הכנה אם כתוצאה מכך פגענו ברגשות לקוחותינו".

יו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה, קולט אביטל, מסרה: "מעבר לחוסר הטעם, מדובר בחוסר הרגישות משווע כלפי העם היהודי בכלל וניצולי השואה בפרט, ואנו מצפים מהחברה להסיר לאלתר את הדגם הפוגעני מקו מוצריה, הן בחנויות והן באתר".

• הוסף לסימניות
בעוונותי הרבים - לא הייתי רואה את הבעיה....
אפשר תמיד לחשוב שהיתה כוונה של פגיעה.
לדעתי זה בשוגג ולא במזיד.
ויותר מזה, החברה שמעה , והסירה מהמדפים.
אז למה לא לקנות שם?

• הוסף לסימניות
אם הייתי רואה את החולצה נראה לי שהייתי קונה אותה דווקא.
מבחינתי זו גאווה יהודית ללכת איתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1355380:
אם הייתי רואה את החולצה נראה לי שהייתי קונה אותה דווקא.
מבחינתי זו גאווה יהודית ללכת איתה.
(הצלצול בטעות)

למה זה גאווה ללכת איתה?
בגלל שגרמנים הכריחו יהודים לשים תלאי צהוב כאות קלון??
גאווה ללכת עם ציצית, כיפה, דברים שבמסורת הם סמל ליהדות.
לא עם סימן שכפו על יהודים לשים על בגדיהם.
זו דעתי.

• הוסף לסימניות
..

קבצים מצורפים

• זארה.PNG
    KB 375.8 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;1355386:
(הצלצול בטעות)

למה זה גאווה ללכת איתה?
בגלל שגרמנים הכריחו יהודים לשים תלאי צהוב כאות קלון??
גאווה ללכת עם ציצית, כיפה, דברים שבמסורת הם סמל ליהדות.
לא עם סימן שכפו על יהודים לשים על בגדיהם.
זו דעתי.

ענין של הסתכלות אני יכולה להבין שיש כאלה שזה נותן להם תחושה לא נעימה אבל מה אני אעשה, לי יהיה תענוג גדול ללכת מול היטלר עם הילד היהודי המתוק שלי לבוש בכזו חולצה שהימח שמו חשב להשפיל בו את סבי ולומר לו: לא הצלחת ולא תצליח אנחנו רק גאים בזה שסבי שלבש כזו חולצה שרד את השואה ונקם בנקמה של משפחה יהודית מפוארת וכאן הנכד שלו לא שוכח ולא סולח וגאה בכוכב הזוהר הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1356149:
ענין של הסתכלות אני יכולה להבין שיש כאלה שזה נותן להם תחושה לא נעימה אבל מה אני אעשה, לי יהיה תענוג גדול ללכת מול היטלר עם הילד היהודי המתוק שלי לבוש בכזו חולצה שהימח שמו חשב להשפיל בו את סבי ולומר לו: לא הצלחת ולא תצליח אנחנו רק גאים בזה שסבי שלבש כזו חולצה שרד את השואה ונקם בנקמה של משפחה יהודית מפוארת וכאן הנכד שלו לא שוכח ולא סולח וגאה בכוכב הזוהר הזה.

כן רק שלא לזה כיוון מי ש"עיצב" את זה זה בטוח. אגב זה שווק בכל החנויות בעולם חוץ מבישראל אז עוד לפני שהוציאו את זה ידעו שזה יהיה בדיחה לא טובה ולא שיווקית לשווק את זה כאן..

ואם לדבר על צרוף מקרים ואי הבנה אז קצת מוזר אחרי הסיפור עם התיק

• הוסף לסימניות
אם תשימו לב יש בקצוות הכוכב עיגולים. וזה סמל של שריף וכך נקראת החולצה.
יצאה תקלה, וזה נראה רע. לא השתגענו.
צלב קרס זה כבר סיפור אחר לגמרי!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה