רעיון להשקעה למכור את הדירה ולהשקיע במחקה מדד

• הוסף לסימניות
לדוגמא אדם שהשקיע בשנת 1996 קנה דירה ב120000 דולר היום הדירה שווה כ2.7 מליון ₪ בהערכה מופחתת אז הדירה שלו שווה היום 741,758 דולר שזה אומר הכפלה של 6.1

ולעומת זאת אדם שהשקיע בs&p בואתה השנה הסכום שלו הכפיל את עצמו ב8.5

אבל יש את השכירות שהוא אמור לשלם על דירת 4 חדרים בירושלים (3000*12*28) שאפשר לומר שזה עוד 323000 דולר שזה כמעט 3 אחוז מההשקעה
אז יוצא שהדירה עלתה בכמעט 9 אחוז
לא יודע איך הגעת ל40 מליון ש"ח

• הוסף לסימניות
למה אתה עשיר?:)
לא, אני שומעת פודקאסטים על כלכלה (וגם למדתי קצת על כלכלה בלימודי התואר הראשון והשני שלי).
וזה לא נתון שנתקלתי בו אי פעם. אם כבר הפוך, עשירים מחזיקים יותר מבית אחד.

• הוסף לסימניות
לדוגמא אדם שהשקיע בשנת 1996 קנה דירה ב120000 דולר היום הדירה שווה כ2.7 מליון ₪ בהערכה מופחתת אז הדירה שלו שווה היום 741,758 דולר שזה אומר הכפלה של 6.1

ולעומת זאת אדם שהשקיע בs&p בואתה השנה הסכום שלו הכפיל את עצמו ב8.5

אבל יש את השכירות שהוא אמור לשלם על דירת 4 חדרים בירושלים (3000*12*28) שאפשר לומר שזה עוד 323000 דולר שזה כמעט 3 אחוז מההשקעה
אז יוצא שהדירה עלתה בכמעט 9 אחוז
לא יודע איך הגעת ל40 מליון ש"ח
וכל זה ללא מסים ודמי ניהול

• הוסף לסימניות
אני מנסה להבין, למה לא למכור את הדירה, לגור בשכירות 30 שנה, להשקיע את הכסף במחקה אס אנד פי ולקבל בסוף פי 32 (עם ריבית דריבית)
כך יצא, שבעוד שלושים שנה, אני אפדה את ההשקעה עם 40 מיליון שקל, ואקנה דירה לי ולכל ילדי.
יצא לי יותר זול מהמשכנתא.
חשבנתי לפי ממוצע רווח שנתי של 13 אחוז.
......לא ימכור שדה ויקנה בית ולא בית ויקנה מטלטלין או יעשה סחורה בדמי ביתו, אבל מוכר הוא מטלטלין וקונה שדה, כללו של דבר ישים מגמתו להצליח נכסיו ולהחליף הכלה בקיים ולא תהיה כוונתו ליהנות מעט לפי שעה, או ליהנות מעט ויפסיד הרבה. [רמב"ם מדע הלכות דעות פ"ה הי"ב]

• הוסף לסימניות
אני אדייק את השאלה, יש לי דירה בשווי שני מיליון, ומשכנתא עליה בשווי 1,200,000 (לעשרים ושבע שנים) אם אני מוכר את הדירה ומשקיע את השמונה מאות, (בנוסף לחיסכון כל חודש של הפער בין השכירות למשכנתא)
תוך עשרים שנה, יהיה לי מספיק ליותר מדירה אחת, גם אם הדירה הזו תהיה שווה אז 4,000,000 יהיה לי 5,200,000 בלי משכנתא ובלי כלום. (זה אם אני לא מחשב את הכסף שאני חוסך)
1733082229342.png

• הוסף לסימניות
לגבי הטענה שישליש אדם וכו'
היא הנותנת היום אני שם את כל הכסף בקרקע
ישליש וכולי זה על פי הבנתי הכסף שאדם שם להשקעה בנכסים. דירה למגורים היא התחייבות ולא נכס (עיין 'אבא עשיר אבא עני').

• הוסף לסימניות
לטעמי לחיות בדירה משלי נותן שקט ויציבות מסוימת
אבל לשיטתכם,
למה לא להוציא משכנתא על חלק מהדירה ולהשקיע?
זה נראה מינוף הגיוני יותר (או לקנות קרן ממונפת).
אגב, מה שמוזר שבסוף אתם רוצים לתת לילדים דירות עם הכסף שתרוויחו...
לשיטתכם לא אמור להיות רצון לקנות דירה אלא הילדים ימשיכו וישקיעו וכו

• הוסף לסימניות
פתחתי קרן השתלמות לעצמאים במיטב בדמי ניהול של 0.85 זה יקר?
איפה יש לכם להמליץ לי אחרת
תודה רבה
זה המון.
השבוע ביקשתי הצעה ממגדל.
ההצעה הראשונה בלי מיקוח היתה 0.4

• הוסף לסימניות
לטעמי לחיות בדירה משלי נותן שקט ויציבות מסוימת
אבל לשיטתכם,
השקט הזה שווה את הטרדה של החובות מהחתונות?
למה לא להוציא משכנתא על חלק מהדירה ולהשקיע?
זה נראה מינוף הגיוני יותר (או לקנות קרן ממונפת).
איך קונים קרן ממונפת, והאם זה באמת יתן לי רווחים כמו שחישבנתי לעיל?

אגב, מה שמוזר שבסוף אתם רוצים לתת לילדים דירות עם הכסף שתרוויחו...
לשיטתכם לא אמור להיות רצון לקנות דירה אלא הילדים ימשיכו וישקיעו וכו
אין הכי נמי, שישקיעו, אבל שיהיה להם 3 מיליון ביד.

• הוסף לסימניות
השקט הזה שווה את הטרדה של החובות מהחתונות?

איך קונים קרן ממונפת, והאם זה באמת יתן לי רווחים כמו שחישבנתי לעיל?

אין הכי נמי, שישקיעו, אבל שיהיה להם 3 מיליון ביד.
יש לכם עוד הרבה מה ללמוד בעניין.
קרן ממונפת יכולה לתת תשואה כפולה ומשולשת אבל מסוכנת מאוד, בכל ירידה היא יורדת כפול בעצם. (תלוי בכמה ממונפת).
בכל מקרה מי שלא מבין עד הסוף מה כל פעולה עושה מומלץ שימתין עד שילמד

לעצם הדיון.
השוק בממוצע מניב תשואות נאות
אבל לא ניתן לתזמון ולכך לשים את כל יהבך על אופציה אחת וברגע שתצטרך את הכסף לא בטוח שהוא יהיה בשיאו שאותו אתה מדמיין כרגע...

אני רק עוסק בתפיסה שלכם כי נראה שבסופו של יום אתם מעוניינים בדירה כי האופציה הראשונה שהעליתם היא לקנות דירות.
לעומת תפיסת תיק השקעות רחב שמממן את בעליו וכו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה