רעיון להשקעה למכור את הדירה ולהשקיע במחקה מדד

אבל אם יש לי רק דירה להשקעה בצפון כי אין לי אפשרות לדירה במרכז ואני גם ככה גר כרגע בשכירות. ובשקלול הדירה להשקעה עושה לי רק 2 אחוז אז למה לא לשים לדוג' בת''א בנקים שבשנים האחרונות עשה בממוצע 65 אחוז ( לא מכיר מישהו שחושב שהבנקים הולכים להפסיד בשנים הקרובות) או בת''א 125 שעושה בממוצע 40 אחוז או כמו כולם סנפ 500 ?
אני חושב שאולי הבנקים יהיו הפסדיים.
כשאתה משקיע בסקטור מסוים- אתה נכנס לסיכון די גבוה

אני חושב שאולי הבנקים יהיו הפסדיים.
כשאתה משקיע בסקטור מסוים- אתה נכנס לסיכון די גבוה
אז לא רק בנקים נשלב גם בנקים וגם ת''א 125 בממוצע של כל השנים האחרונות. לדוג' אני שם 800000 ש''ח אחרי 3 שנים זה כ3 מיליון אחרי קיזוז מס

מה לא לשים לדוג' בת''א בנקים שבשנים האחרונות עשה בממוצע 65 אחוז
או בת''א 125 שעושה בממוצע 40 אחוז
משהו התפקשש לך עם המספרים
ת"א בנקים לא עשה בממוצע בשנים האחרונות 65%
ות"א 125 לא עושה בממוצע 40%
(אולי בשנתיים האחרונות היה כך בגלל הירידות שלפני המלחמה ובתחילתה והעליות עם הצלחת המלחמה בס"ד)
לא מכיר מישהו שחושב שהבנקים הולכים להפסיד בשנים הקרובות
מדברים הרבה על התערבות של הרגולטור ובנק ישראל להגברת התחרות בבנקים
וזה בהחלט יוכל לגרום להם להרוויח הרבה פחות
ועלול בהחלט להביא לתיקון משמעותי במחירים היקרים של מניות הבנקים

משהו התפקשש לך עם המספרים
ת"א בנקים לא עשה בממוצע בשנים האחרונות 65%
ות"א 125 לא עושה בממוצע 40%
(אולי בשנתיים האחרונות היה כך בגלל הירידות שלפני המלחמה ובתחילתה והעליות עם הצלחת המלחמה בס"ד)
אני בדקתי יותר לפי הבנקים ישירות כמו פועלים ולאומי זה פחות או יותר היה כך.
אבל גם אם תבדוק את תא בנקים מתוך 17 שנה האחרונות 4 מתוכם היו אדומות וכנ''ל תא 125 מצורף תמונה

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-11-02 002158.png
    צילום מסך 2025-11-02 002158.png
    KB 295.9 · צפיות: 15
  • צילום מסך 2025-11-02 002104.png
    צילום מסך 2025-11-02 002104.png
    KB 267.8 · צפיות: 16
אני בדקתי יותר לפי הבנקים ישירות כמו פועלים ולאומי זה פחות או יותר היה כך.
אבל גם אם תבדוק את תא בנקים מתוך 17 שנה האחרונות 4 מתוכם היו אדומות וכנ''ל תא 125 מצורף תמונה
לא הבנתי מה רואים בתמונה.
דיברת על מדד ת"א בנקים ועליו התייחסתי
זה בערך היתה התשואה שלו בשנה האחרונה שבה הוא נתן זינוק מרשים ביותר
זה ממש לא מה שהיה בממוצע של השנים האחרונות וודאי לא משקף את העתיד להיות.

לגבי התשואה הממוצעת של מדד ת"א 125
אני מצטט מתוך פוסט שכתב @דניאל נבון
1762037186643.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה