כללי לממשק תוכנה להשואת וקיטלוג גופנים

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
זהו תוכנה שכתבתי לשירות לקוחות פונטייפ.

התוכנה מאפשרת השוואת גופנים ייצוא קטלוג לRTF וPDF (ישירות מהתוכנה)ץ
התוכנה מאפשרת מיון לפי שם הגופן, שם היצרן או ציון לפי משקלים.
התוכנה מאפשרת לקטלג לPDF או RTF (שאפשר לייבא לכל תוכנה) לפי חברות, ולקטלג לפי כל חברה בנפרד. ועוד כל מיני פיצ'רים מועילים.
איך נראה לכם הממשק???

קבצים מצורפים

• TC.jpg
    KB 435.6 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
רעיון מצויין, זה תחליף לאתר להשוואת פונטים?
אם כן, אז זה הרבה יותר מועיל. הוספת אפשרות לשמור לקובץ וורד או PDF, וכן בחירת חברות הגופנים ועוד.
כה לחי!
נ.ב. אולי תשלב כאן גם את התוכנה המשודרגת לחישוב שעות עבודה ;)?
אנו מחכים לה מאוד!

בקשר לעיצוב, אולי אפור יותר ידידותי, השחור דרמטי מדי לטעמי.

• הוסף לסימניות
נראה שימושי מאוד. הממשק דורש עיצוב מחודש טוטאלי. צבעים. וקומבינציה פחות מבולגנת. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
"ישראלה", יותר טוב??

...

קבצים מצורפים

• TC.jpg
    KB 345.7 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
כיצד יראו המשקלים השונים של אותו פונט, כמו פונט נפרד, אוש הוא יזהה אותם ויציג אותם יחד?

• הוסף לסימניות
תוכנה מעולה!!!!

• הוסף לסימניות
ישראלה: רעיון מצויין, זה תחליף לאתר להשוואת פונטים?
>> יש הבדל מהותי בין האתר לתוכנה.
>> התוכנה לא מציגה את כל הפונטים שיש במחשב, אלא רק פונטים בעברית ורק של
>> פונטייפ, פונטביט, מסטרפונט, עודד עזר, שמואל סלע, בן נתן, שמואל גוטמן

tkh: כיצד יראו המשקלים השונים של אותו פונט, כמו פונט נפרד, אוש הוא יזהה אותם ויציג אותם יחד?
>> התוכנה מציגה את הפונטים לפי קבצי הפונטים שנמצאים פיזית בתקייה של חלונות.
>> התוכנה קוראת את הנתונים מתוך הפונט עצמו.
>> כל משקל בשורה בפני עצמה
>> במצב מיון לפי "שם הפונט האנגלי" יתקבל רשימה לפי שמות הפונטים.
>> במצב מיון לפי "משקל" תקבל רשימה כל הקלים בפני עצמם, כל השחורים בפני עצמם וכו'.

GRN: תוכנה מעולה!!!!
>> GRN רצתה רשימה לעשות באינדזיין רשימה של כל המשקלים של מסטרפונט (150 משקלים),
>> שם המשקל + דוגמא של המשקל, כדי לראות איך הם פועלים.
>> שלחתי לה את התוכנה (התחילית), ומה שהיה לוקח לה יומיים, לקח לה דקותיים.

++ התוכנה אינה כלי לניהול גופנים, מי שלא גרפיקאי אין לו מה לעשות עם התוכנה.
מי שכן גרפיקאי, ימצא כלי שאין לו תחליף.
התוכנה בעיקרון היא כלי שרות ללקוחות פונטייפ.

<!-- / message -->

• הוסף לסימניות
אתמול נתקלתי בתוכנת פונטים מעניינת. אולי תוכל ללמוד משם משהו.
http://typedna.com/

• הוסף לסימניות
הרעיון מצויין. עיצוב הממשק לא נוח, לא מתוכנן היטב ולא מזמין.
כדאי לפנות למישהו שמתמחה בעיצוב ממשקי משתמש.

• הוסף לסימניות
העיצוב השני הרבה יותר מסודר ונעים לעין.
אך אולי כמו שהציעו כאן, המומחים בעיצוב ממשקי משתמש יטו שכם...

נכתב ע"י אליהו פריד;596730:
ישראלה: רעיון מצויין, זה תחליף לאתר להשוואת פונטים?
>> יש הבדל מהותי בין האתר לתוכנה.
>> התוכנה לא מציגה את כל הפונטים שיש במחשב, אלא רק פונטים בעברית ורק של
>> פונטייפ, פונטביט, מסטרפונט, עודד עזר, שמואל סלע, בן נתן, שמואל גוטמן

מלחמת חורמה בחינמיים ;)...

GRN: תוכנה מעולה!!!!
>> GRN רצתה רשימה לעשות באינדזיין רשימה של כל המשקלים של מסטרפונט (150 משקלים),
>> שם המשקל + דוגמא של המשקל, כדי לראות איך הם פועלים.
>> שלחתי לה את התוכנה (התחילית), ומה שהיה לוקח לה יומיים, לקח לה דקותיים.

עשיתי את הרשימות האלה הרבה :(, בטוח זה יחסוך המון המון זמן בבחירת פונט...
במיוחד בחברות שהגופנים לא מקוטלגים עם אות תחילית מזהה, שאז צריכים לאסוף אותם מתוך הרשימה באופן עצמאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;596677:
נראה שימושי מאוד. הממשק דורש עיצוב מחודש טוטאלי. צבעים. וקומבינציה פחות מבולגנת. בהצלחה.

נכתב ע"י naamah;596750:
הרעיון מצויין. עיצוב הממשק לא נוח, לא מתוכנן היטב ולא מזמין.
כדאי לפנות למישהו שמתמחה בעיצוב ממשקי משתמש.

הטענות לגבי העיצוב והממשק לא נכונות כלל, הממשק קל מאוד, וידידותי במיוחד.
יתכן ובגלל הבלאגן של תצוגת הפונטים והבאנר האדום, זה נראה כך, אבל בפועל זה פשוט, ולקח לי 2 דקות לקלוט את כל הסיפור.

אלי פריד שלח לי גרסת בטה של התוכנה הזאת, לדעתי, מדובר בכלי מדהים מאין כמוהו למעצבים, פותר שעות של חיפוש והתאמת פונטים, התוכנה מכילה אפשרויות ידידותיות מאד כמו בחירת כותרת וכותרת משנה, בדיקת ניקוד, ובסוף אפשר לייצא מהבחירה קטלוג PDF
עם כל משפט שרוצים בכל סוגי הפונטים שנבחרו בתוכנה, לדעתי אחרי שתתנסו בזה, תהיו מופתעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;596815:
הטענות לגבי העיצוב והממשק לא נכונות כלל, הממשק קל מאוד, וידידותי במיוחד.
יתכן ובגלל הבלאגן של תצוגת הפונטים והבאנר האדום, זה נראה כך, אבל בפועל זה פשוט, ולקח לי 2 דקות לקלוט את כל הסיפור.

אלי פריד שלח לי גרסת בטה של התוכנה הזאת, לדעתי, מדובר בכלי מדהים מאין כמוהו למעצבים, פותר שעות של חיפוש והתאמת פונטים, התוכנה מכילה אפשרויות ידידותיות מאד כמו בחירת כותרת וכותרת משנה, בדיקת ניקוד, ובסוף אפשר לייצא מהבחירה קטלוג PDF
עם כל משפט שרוצים בכל סוגי הפונטים שנבחרו בתוכנה, לדעתי אחרי שתתנסו בזה, תהיו מופתעים.

אני שמחה שקלטת את הממשק תוך 2 דקות...
הוא עדיין לא טוב ולא בנוי נכון מבחינת עקרונות של תכנון ממשק משתמש.
עשיתי 2 פרוייקטים בלבד (אמנם גדולים) בתחום ממשקי משתמש, כך שאני לא רואה את עצמי כמומחית בתחום הזה, אבל ממה שכן למדתי (ויש ב"ה טונות של חומר על גבי הרשת בנושא, רובו באנגלית אמנם) לא כך מתכננים ממשק. יש כלים וחוקים מאוד בסיסיים שנועדו להקל כמה שניתן ולפשט את העבודה עם התוכנה עבור המשתמש - ברמה של גריד, היררכיות, מיקומים, גודל כפתורים, תפריטים ועוד.
לגבי ה"לא מזמין" - התכוונתי נטו ברמה העיצובית והאסתטית.

אגב, שים לב שכתבתי שהרעיון לתוכנה מצויין!
אני אשמח להשתמש בתוכנה כזו, שבאמת מאוד חסרה.
פשוט, כשמעלים ממשק של תוכנה לחוו"ד בפורום של מעצבים, יש לצפות לקבל הערות גם על העיצוב :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;596842:
פשוט, כשמעלים ממשק של תוכנה לחוו"ד בפורום של מעצבים, יש לצפות לקבל הערות גם על העיצוב :)

זה גם בדיוק מה שהוא ביקש, רק שהוא רוצה גם עצות לשיפור.
אגב אני מסכים לגמרי עם החוו"ד למרות שאינני כ"כ מתחום העיצוב.

• הוסף לסימניות
עצות לשיפור זה קצת מורכב מכיוון שממשק טוב מתחיל מתכנון נכון, מאפס, וקצת קשה להתייחס לממשק קיים כי זה לא ברמה קוסמטית של תגדיל פה, תקטין שם, אלא צריך לחזור לשלב הבסיס של הלייאאוט.
ואני לא יודעת אם הר' פריד מעוניין לחזור לשלב הזה כעת...

משהו שכן ניתן לתקן קומסטית הוא הצבע הכהה של הרקע, שבעיניי מאוד לא מזמין ולא נכון עבור תוכנה.
כמעט 100% מהתוכנות עושות שימוש ברקע בהיר ויש לזה סיבה טובה.
העין מתעייפת מהר מאוד מלהסתכל על רקע כהה.

אם להתייחס בכל זאת על קצה המזלג לתכנון הממשק, אומר שהתכנון הקיים מעלה הרבה שאלות. למה כל אלמנט ממקום היכן שהוא ממוקם, למה יש אלמנטים שקיבלו היררכיה גבוהה יותר מאחרים, למה יש אלמנטים שנראים באותה רמת חשיבות ושימושיות אך ממוקמים בנפרד זה מזה, ועוד.
ה"סוד" של ממשק טוב, הוא כזה שלא מעורר שאלות בכלל, אלא נראה למשתמש הכי טבעי ובסיסי, כל אלמנט ממוקם במקום הצפוי והטבעי ביותר כך שאין צורך לחפש ולשאול שאלות בכלל.
בעוד שבתחומים אחרים בעיצוב החוכמה היא לחדש, להפתיע, לסקרן ולהיות יצירתי - בעיצוב ממשקים זה בדיוק הפוך. אמנם צריך להפעיל יצירתיות רבה במציאת פתרונות לבעיות, אך התוצאה אמורה להיות כמה שיותר צפויה, כמה שפחות מפתיעה. צריך להבין איך המוח והעין של מרבית המשתמשים עובדים (כמובן שתמיד יש את היוצאים מן הכלל, אלה אותם אנשים שגם מסדרים את האייקונים על הדסקטופ שלהם בצורת דיוקן פניה של התינוקת שלהם וזה הכי נוח להם...) ולתכנן את הממשק כך שיתאים לצורת העבודה ולהרגלים שלהם.

• הוסף לסימניות
ממש מחכים, תודה רבה.
בתור מתכנת זה נושא מדיר שינה.
כמובן שאין לי אגורה לחלוק עם מעצב...
אגב לא נראה לי שזה מסובך לו להתחיל את הלייאוט מאפס, בסביבת התכנות שלי בכל אופן זה לא מסובך בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;596853:
ממש מחכים, תודה רבה.
בתור מתכנת זה נושא מדיר שינה.
כמובן שאין לי אגורה לחלוק עם מעצב...
אגב לא נראה לי שזה מסובך לו להתחיל את הלייאוט מאפס, בסביבת התכנות שלי בכל אופן זה לא מסובך בכלל.

לא התכוונתי מסובך טכנית אלא מבחינת כוח נפשי :)
בעיצוב הממשק הראשון שלי, לחברה רפואית, עבדתי המון מול מהנדסת של החברה והגענו לתוצאה משביעת רצון מבחינת שתינו... ואז "נחת" המעצב התעשייתי של החברה עם 10,000 הערות על הממשק (בדיעבד רוב ההערות שלו היו נכונות, בכל זאת עבורי זה היה עיצוב ממשק ראשון, והוא מעצב בן 60 עם 30+ שנות ניסיון). ונאלצתי להתחיל מחדש... (למזלי הפרוייקט תומחר לפי שעות, כך שהפסד כספי לא היה לי). זה היה מאוד מבאס.

• הוסף לסימניות
ככה יותר טוב???

....

קבצים מצורפים

• TC.jpg
    KB 315.1 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
עכשיו נראה ממש מצוין!
נעים לעין. ברור ופשוט למשתמש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;596969:

הרבה יותר טוב.
את ה"שמור לRTF" הייתי ממקמת ליד "צור קטלוג PDF", ומקטינה את הגודל - זה מפלצתי מדי כרגע... וכן הייתי שוקלת שימוש באייקונים בכל התוכנה, אם יש לך אפשרות להשיג אייקונים טובים.

אגב, הקטע של הבאנר הכרחי? זה לא מקובל כ"כ.
אלא אם כן זו תוכנה חינמית והרווח שלך הוא רק מפרסומות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה