דרוש מידע למעוניינים: ערך חדש ב"המכלול" על סדרת "אשא עיני" של ליבי קליין

• הוסף לסימניות
ואם תגידי לא ביקשתי גדו"י, אלא שיהיו עמלי תורה, מוקירי תורה - את זה בהחלט יש.
אני לא מצליחה להזכר בשום דמות מרכזית יחסית שאפשר להגיד את זה עליה,
ודוגמאות כמו:
(הרב של לייבי והחתן שלו)
הן מאד מאד שוליות בסיפור.
והתורה מוערכת בספרים שלה מאד.
איפה ראית את זה?

• הוסף לסימניות
מצחיק אותי לקרוא ערך בויקיפדיה/המכלול על ספר.

ממתי ההיה דבר כזה או דומה לו באינציקלפודיה כלשהי?

חוץ מזה שתכל''ס זה הורס את כל ההנאה מהספר כי הכל מסופר שם בראשי פרקים.

• הוסף לסימניות
איפה ראית את זה?
להתחיל?:LOL:o_O (סתם... נכתוב בקצרה ממש...)

לייבי היה אברך (כמו שאומרים משכמו ומעלה;)), בספר היא מתארת את השבר שהיה לו כשלא יכול היה לעשות את זה, ואת המאמצים שעשה כדי להיות בכולל -למרות הכל.
כששולם בא לישיבה היה לארי טוב מאד. ולמה? כי הוא לא היה בודד, כי היה לו חבר, כי היה מי שעזר לו ללמוד. ועצם זה שהיה לארי כזה קשה מסמל כמה שהתורה חשובה בעיניו ושהיה חשוב לסופרת להראות שזה דבר חשוב.

ואלה סתם דוגמאות...

אני לא בתוך הספר כל כך אבל ניסיתי לדלות מהזיכרון דברים מ"אשא עיני".
האוירה באופן כללי בספרים מאד מעריכה ומוקירה תורה.
(זאת דעתי, תנסי לחפש אותה בספרים:))

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מצחיק אותי לקרוא ערך בויקיפדיה/המכלול על ספר.

ממתי ההיה דבר כזה או דומה לו באינציקלפודיה כלשהי?

חוץ מזה שתכל''ס זה הורס את כל ההנאה מהספר כי הכל מסופר שם בראשי פרקים.
כן. רק הבעיה היא שויקיפדיה היא לא אנציקלופדיה קלאסית. למעשה קיימים היום עשרות אלפי ערכים על ספרים:

ניתן לראות כאן לשם הדוגמא:

• תודה
Reactions: S.
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה