כללי למעמדים שביננו... מה אתם ממליצים!!!

• הוסף לסימניות
לצורך עימוד קונטרס תורני של מאמרי מוסר בלשון קלה,
(היות ולא למדתי תחום זה מעולם, אך הוצרכתי לעסוק בזה כרגע...)

רציתי להתייעץ אתכם, מה אתם ממליצים:

א. פונט זורם ומתאים לזה. (אם אפשר להעלות לי, זה לצורך אישי כך שאין חשש גזל)...
ב. גודל הגופנים: כותרות, גוף הטקטס וכו'.
ג. מרווח בין פיסקאות.
ד. גובה ורוחב השוליים.
ה. סגנון הכותרת העליונה שמופיעה בראש כל עמוד

הרי יש סגנון :
.............................אני .................................מאמין......................... טו

ויש סגנון :
אני מאמין_________________________________________________טו
וכו' וכו',
מה הכי מומלץ לספר מסוג הנ"ל.

אשמח לתשובות לפחות על חלק מהנ"ל
תודה רבה רבה

• הוסף לסימניות
פונטים מקובלים לקונטרסים:
פרנקריהל.
נרקיסים
נרקיס קלאסי
אדמה.
שפע.
תהילה.
ספרדי.
פונטקסט.
קטיפה.
לעיתים קמפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;919831:
פונטים מקובלים לקונטרסים:
פרנקריהל.
נרקיסים
נרקיס קלאסי
אדמה.
שפע.
תהילה.
ספרדי.
פונטקסט.
קטיפה.
לעיתים קמפוס.
אפשר להוסיף גפן חדש ונבו

• הוסף לסימניות
מסכימה עם הנאמר מעלי (למרות שלא הייתי ממליצה על "ספרדי" לטקסט רץ, אבל הוא כן יכול לבוא בכותרות).

לגבי שאר השאלות:
ב. גודל הגופנים: כותרות, גוף הטקסט וכו' - גודל גופן משתנה בין סוגי הגופנים השונים. בדר"כ לעימוד טקסט רץ גודל 10-12 אמור להתאים. לכותרות גודל 14-16 ולראש פרק גודל 20-24. כמובן שאין בגדלים כללים נוקשים והכל לפי העניין והפונט הנבחר.
ג. מרווח בין פיסקאות - גם כאן כמו בסעיף הקודם אין כללים אחידים לכל סוגי הפונטים. יש פונטים שיצריכו יותר אוויר בין הפיסקאות ויש שפחות.
ד. גובה ורוחב השוליים - תלוי בגודל העמוד.
ה. סגנון הכותרת העליונה שמופיעה בראש כל עמוד - בלי נקודות וקווים כמו שבדוגמאות שלך. אפשר לעשות כיתוב בימין וכיתוב בשמאל ושם הפרק במרכז. אפשר לעשות את שם הפרק בצד או במרכז ואת מס' העמוד למטה במרכז וכן עוד אפשרויות נוספות - הכל לפי העניין והתוכן.

• הוסף לסימניות
פונט זורם ומתאים לזה. (אם אפשר להעלות לי, זה לצורך אישי כך שאין חשש גזל)
אך תהי בטוחה... צריך לברר את זה...
וכמובן שאני ממליץ על הפונט נבו של פונטביט 2013

• הוסף לסימניות
.....

• הוסף לסימניות
פונטים: טקסט-נרקיס, כותרות-וילנא.
מרווח בין שורות גובה שורה 1.35
כניסה 0.4 לכל קטע
שוליים 2 עד 2.5 ס"מ
כותרות - הסגנון הראשון רק לשני טורים. אפשר או כמו השני, או מרכוז של שני המילים יחד.
...........אני מאמין...............טו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה