לסימה שטוצפי מסמינר אוהל נעמה הנעימה

• הוסף לסימניות
שלום סימה היקרה, אני לא מכירה אותך אבל מרגישה חברה שלך.
אנחנו לא מכירות (אולי בעצם כן?), אבל אני מרגישה חברה שלך כבר המון שנים.
את כל כך מקסימה, ומיוחדת. ורואים שהבנות מאוד אוהבות אותך, את בטח המדריכה הכי טובה במחזור. אני רואה בכל התמונות איך הן דלוקות עלייך!!!

גם הדודה שלך, אסתי שטוצפי, אישיות אמיתית. מחנכת חבל על הזמןןןן. בהתחלה לא הבנתי מאיפה אני מכירה אותה, עד ששאלתי את אמא שלי והיא זיהתה אותה ישר (הייתה מורה שלה בישן... סיפור ישן).
רציתי גם לומר לך לגבי האחים שלך, משה ויוסף, שאני בטוחה שהם יתארסו בקרוב. הצצתי ככה מלמעלה בקורות חיים שלהם (חשבתי אולי יהיו לי רעיונות לשידוך בשבילם...) ושאלתי את אח שלי והוא אמר לי שישיבת מנורת חזקיה נחשבת טובה מאוד, וגם עפולה החדשה. גם הסתכלתי במספרי טלפון לבירורים, ויכול להיות שאח שלי הקטן לומד אצל אחד הרבנים שם, צחוקים.

ובכלל, סימה, רציתי לומר לך שהאירוסין של אסתי וינסבלום היו ממש יפים, נכון? גם אני חושבת ככה. אחותי פייגי ואני שברנו את הראש עד שזיהינו את האולם. שירת דבורה החדש בכניסה לירושלים, יפההה!!
אבל לא הצלחנו לזהות מי הכלה, וניסינו לנחש איך היא קשורה אלייך. השכנה שלנו - יסכה תדהרוכיץ, דווקא כן זיהתה, והיא גם אמרה שהכלה היא הבת דודה שלך וככה קישרנו את הכל.
יסכה גם בדקה ואמרה לנו שהאירוסין היו לפני חודשיים וחצי, אני ממש מצטערת שלא הייתי שם, את יודעת? היה מעניין לפגוש אותך... סתם סתם, צוחקת.

אגב, גם האחיינים שלך? הקטנים? מתוקים דבששש. מאמי. אחד אחד. רק חבל שהתמונות לא טובות כמו באירוסין.

וגם רציתי להגיד לך, וסליחה על החוצפה כן? שאני ממש מקנאת בך שקיבלת ציונים כאלו טובים בבית ספר היסודי. אני ופייגי עברנו על כל התעודות שלך ואנחנו מעריצותתתת שלך! שתדעי:)

טוב לא משנה, סתם יצא ארוך. מה שאני אומרת הוא שהתקשרתי ל 144 ועשיתי אגרון אז מצאתי את הטלפון שלך, ועכשיו אני מתקשרת בחזרה אלייך כדי לספר לך שמצאנו את הדיסק און קי שלך ושכמעט לא הצצנו לך בדברים ששמרת עליו רק במה שהיינו מוכרחות כדי לאתר אותך.

• הוסף לסימניות
איי איי איי,
מה היינו עושים בלי אגרון...
שלום סימה היקרה, אני לא מכירה אותך אבל מרגישה חברה שלך.
אנחנו לא מכירות (אולי בעצם כן?), אבל אני מרגישה חברה שלך כבר המון שנים.
את כל כך מקסימה, ומיוחדת. ורואים שהבנות מאוד אוהבות אותך, את בטח המדריכה הכי טובה במחזור. אני רואה בכל התמונות איך הן דלוקות עלייך!!!

גם הדודה שלך, אסתי שטוצפי, אישיות אמיתית. מחנכת חבל על הזמןןןן. בהתחלה לא הבנתי מאיפה אני מכירה אותה, עד ששאלתי את אמא שלי והיא זיהתה אותה ישר (הייתה מורה שלה בישן... סיפור ישן).
רציתי גם לומר לך לגבי האחים שלך, משה ויוסף, שאני בטוחה שהם יתארסו בקרוב. הצצתי ככה מלמעלה בקורות חיים שלהם (חשבתי אולי יהיו לי רעיונות לשידוך בשבילם...) ושאלתי את אח שלי והוא אמר לי שישיבת מנורת חזקיה נחשבת טובה מאוד, וגם עפולה החדשה. גם הסתכלתי במספרי טלפון לבירורים, ויכול להיות שאח שלי הקטן לומד אצל אחד הרבנים שם, צחוקים.

ובכלל, סימה, רציתי לומר לך שהאירוסין של אסתי וינסבלום היו ממש יפים, נכון? גם אני חושבת ככה. אחותי פייגי ואני שברנו את הראש עד שזיהינו את האולם. שירת דבורה החדש בכניסה לירושלים, יפההה!!
אבל לא הצלחנו לזהות מי הכלה, וניסינו לנחש איך היא קשורה אלייך. השכנה שלנו - יסכה תדהרוכיץ, דווקא כן זיהתה, והיא גם אמרה שהכלה היא הבת דודה שלך וככה קישרנו את הכל.
יסכה גם בדקה ואמרה לנו שהאירוסין היו לפני חודשיים וחצי, אני ממש מצטערת שלא הייתי שם, את יודעת? היה מעניין לפגוש אותך... סתם סתם, צוחקת.

אגב, גם האחיינים שלך? הקטנים? מתוקים דבששש. מאמי. אחד אחד. רק חבל שהתמונות לא טובות כמו באירוסין.

וגם רציתי להגיד לך, וסליחה על החוצפה כן? שאני ממש מקנאת בך שקיבלת ציונים כאלו טובים בבית ספר היסודי. אני ופייגי עברנו על כל התעודות שלך ואנחנו מעריצותתתת שלך! שתדעי:)

טוב לא משנה, סתם יצא ארוך. מה שאני אומרת הוא שהתקשרתי ל 144 ועשיתי אגרון אז מצאתי את הטלפון שלך, ועכשיו אני מתקשרת בחזרה אלייך כדי לספר לך שמצאנו את הדיסק און קי שלך ושכמעט לא הצצנו לך בדברים ששמרת עליו רק במה שהיינו מוכרחות כדי לאתר אותך.
חזק ביותר!
וזה רק מה שאנחנו יכולות לספר לך...
מה שלא נספר לך, זה שהרצנו על האונקי את תוכנת השחזור הפרוצה שבנדוד שלנו העתיק לנו, ואת מה שמצאנו שם, אנו מעדיפות לשמור לעצמנו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני מצטער שאני כותב לך את זה בערב יום הכיפורים, זה לא זמן מתאים למריבות!
אבל אני מרגיש שהגיעו מים עד נפש! ואני כבר לא יכול לחכות עם זה אפילו שניה...

אוף!
תעזוב אותי כבר!
מה אני קשור אליך?
אתה נדבק אלי כאילו נולדתי איתך ביחד, כאילו שאני חלק ממך, ואני לא!
אני לא סובל אותך, ולדעתי אתה גם לא סובל אותי...
אתה סתם מתוסבך ולא מוצא את דרך לרדת מהעץ ולהגיד לי שאתה שונא אותי ושנמאס לך ממני

הנה אני אומר לך את זה בצורה הכי מפורשת -
אני רוצה לנתק איתך כל קשר, לא רוצה יותר להכיר אותך!
וזה לא רק בשבילי, זה גם בשבילך, אתה תרגיש הרבה יותר טוב כשתהיה לבד
אתה תחיה חיים הרבה יותר טובים כשתהיה בלעדי.

המצב כרגע הוא בלתי אפשרי!

אני לא מבין איך הפכת אותי לחלק בלתי נפרד מהחיים שלך
מבחינתי תחשוב עלי שאני סתם אבק, אל תתייחס אלי, אל תסתכל לכיווני, אל תפנה אלי, ואל תדבר עלי!

נמאס לי מזה שאתה סוחב אותי אתך לכל מקום.
תשחרר אותי!
תשתחרר ממני כבר!
זה כבר מזמן הגעיל אותי! אבל זה הגיע למצב בלתי נסבל, אז אנא ממך תעזוב אותי!

תעזוב אותי!
בבקשה!

על החתום -
החטא.
תוך כדי עיסוק בקורות חייו של ה"חזון איש", נתקלתי בשמו של חיים. כשחיים היה ילד, אביו חלה ונפטר, ואמו עבדה בשלל עבודות כדי שתוכל לשלוח אותו ללמוד. בספרו מתאר חיים איך אימו השכירה את עצמה לאפות מצות, ומרוב קושי העבודה נטפה לה זעה מהפנים ונפלה לתוך הבצק. חיים למד בישיבות נובהרדוק ואף תקופה ארוכה היה חברותא של החזו"א. לבסוף, הוא ירד מהדרך.

אמא של חיים, השיר הזה לא יהיה אחיד
משקל וחרוזים לא יהיו לו תמיד
כי גם לחיים שלך, לא היו

הכל התחיל כשבעלך חלה
ואת כולך היית תפילה
לעבוד הוא לא יכל
וכל השכנות אמרו: חבל,
אבל בשביל זה יש לך את חיים
הוא יפרנס אותך בכפל כפליים

אבל את לא הסכמת, היה לך חלום
שהילד שלך הקטן, היהלום
עוד יגדל לבן תורה
מידות, עדינות, יראת שמים טהורה

בשביל זה עשית הכל
כדי לתת לו לגדול
לא בחלת בשום עבודה
ולא משנה כמה היא קשה
במאפיית מצות- עיניך מזיעות
ולתוך הקערה נופלות דמעות...

והיו אז בוילנא נשים אחרות
שאת גבורתן ובניהם כולן מכירות
ועליהן הן מתפייטות ושרות
מחזמרים באולמות מלאים אורות
כמוך בדיוק גם הנשים ההן רצו
אז למה רק להן בנים ת"ח יצאו??
ולמה אצלך במשפחה אף אחד לא מספר
על בובע או סבתא שרצתה ממד אחר
הנכדים שלך אולי שקועים במסכים
ועל מסירות נפשך מגחכים

אמא של חיים, אני ידעתי
מאז שרק עליך שמעתי
שאת כל כך רצית--
המחזמרים והשאר הם סתם סימן חיצוני
לזה שרצית-- שרצית--
ומסרת נפש--
וכלום.

אמא של חיים, אני כל כך מצטערת
שאותך אף אחת לא זוכרת
והיו לך כל כך הרבה תקוות
ומכולם יצאו לך רק אכזבות

ואין לי, אין לי איך לנחם
אולי לומר שזה לא היה הוגן
שהמעשים שלך חשובים ונספרים
אי-שם במקום שהשיקולים אחרים
ושגם אם הסוף לא היה טוב
בסך הכל יש לך זכויות לרוב
שנים של לימוד עם החזון איש
לזה אף אחד לא אדיש
שנים של קיום מצוות
שנים של תקוות--

אמא של חיים, את היית גיבורה
את לא אשמה שזה מה שקרה
והנה השיר כבר נגמר
ואין לי עוד מה לומר--

כי את כל כך רצית.
בן צדיק.
ומסרת את כל הנפש, את כל החיים.
ולא קיבלת.
התיישבתי לארוחת הערב.

"מה קורה רחלי, מה נשמע? איך היו הילדים היום?" שאלתי בהתעניינות.

"גמרו אותי לגמרי..." אמרה אשתי באנחה. האמת היא שיכולתי לנחש מהמראה התשישות שלה...

"אויש..." הגבתי בצער.

"כן, ממש רקדו לי על הראש. אה, מה רציתי לומר לך? מה אתה אומר, אולי נקנה יויו?"

"לקנות יויו? זה יקר, לא?" שאלתי. לא מפרט לה את כל ויכוחיי עם חבריי, על כמה גרוע הסחף החברתי של כל הילדים למוצר היקר הזה.

"יקר יקר, אבל צריך".

"שיגעו אותך הילדים היום לגמרי, אה?"

"ממש לא קשור אליהם!"

"אולי נקנה חיקוי?"

"בשום אופן!

"לא שהבנתי למה, אבל אוקיי..."

"אפילו החלטתי על צבע!"

"חח"

"מה אתה צוחק? אני קונה משהו בשבילי, אני רוצה צבע שאני אוהבת".

"מה בשבילך? את לא רצינית, נכון?"

"רצינית לגמרי!"

"לא, פשוט לא שמעתי שזה נכנס גם לשכבת הגיל שלך..." אמרתי אחרי זמן העיכול.

"אתה צוחק עליי? אני נראית לך מבוגרת? סתם שתדע שיש לי חברות בעבודה יותר מבוגרות ממני שיש להן!"

"סורי, אני פשוט לא חשבתי ש..."

"בסדר, הכל טוב. בכל מקרה, צבע, אני רוצה צבע אפור יש אותו להרבה חברות שלי, ואהבתי..."

"אפור?? זאת לא בחירה קצת מוזרה? אני בכלל לא בטוח שיש כזה..."

"ודאי שיש! זה נפוץ בטירוף!"

" אוקיי, מוזר... אני לא ראיתי... בכל מקרה, אם זה מה שאת רוצה זה מה שנקנה..."

"בקיצור, כבר ביררתי מחירים, ב'בייבי זולי' יש עכשיו מבצע באלפיים מאה אמבטיה+טיולון!"

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה