התייעצות לספר להורים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בישיבה של הבן שלי היה בחור שהיה מגיע לתפילה ויוצא כל יום לכמה שעות
במשך כמה חודשים הוא היה הולך בשעות הבוקר לכל מיני מקומות מפוקפקים
ההורים היו רואים שהוא קם לתפילה וחוזר בזמן והכל היה רגוע
בישיבה ראו אותו בתפילה ולא שמו לב שהוא נעלם (היה יוצא בזחילה שלא יקלטו אותו במצלמות)
ורק אחרי שהמצב שלו היה נוראי עלו על זה...

תחשבו שאיזה שכנה היתה רואה אותו מידי פעם ואומרת לעצמה
קחי טישו שיהיה לך לאן לדחוף את האף...

• הוסף לסימניות
בישיבה של הבן שלי היה בחור שהיה מגיע לתפילה ויוצא כל יום לכמה שעות
במשך כמה חודשים הוא היה הולך בשעות הבוקר לכל מיני מקומות מפוקפקים
ההורים היו רואים שהוא קם לתפילה וחוזר בזמן והכל היה רגוע
בישיבה ראו אותו בתפילה ולא שמו לב שהוא נעלם (היה יוצא בזחילה שלא יקלטו אותו במצלמות)
ורק אחרי שהמצב שלו היה נוראי עלו על זה...

תחשבו שאיזה שכנה היתה רואה אותו מידי פעם ואומרת לעצמה
קחי טישו שיהיה לך לאן לדחוף את האף...
באותה מידה יכול להיות סיום אחר שהיה בהמשך תופס את עצמו וממשיך עם השטייגען והברען וכשעלו על זה והעיפו אותו או כל דבר אחר הלך לצבא או ללמוד מקצוע ועזב את הלימוד לגמרי והקים משפחה פושרת או כל סיום אחר

• הוסף לסימניות
מה התועלת בזה שההורים ידעו ?
הרבה פעמים בחור שבורח לכל מיני מקומות- ישן מלא זמן, או במקרה שלנו בורח למחשב...
נמצא במצוקה גדולה וצריך עזרה,
הבעיה היא שהרבה פעמים ההורים לא פועלים נכון וזה רק מקלקל
אני אישית מכירה בחורה שעברה פגיעה חמורה, היא שיתפה חברה והיא שיתפה את ההורים, ההורים לאלא ידעו איך להתמודד עם המידע הזה ופשוט כעסו על הילדה והאשימו אותה, לצערי הרב בעקבות כך היא ירדה מהדרך...
כך שלא נכון לרוץ מיד לספר להורים אלא קודם כל לשאול דעת תורה

• הוסף לסימניות
באותה מידה יכול להיות סיום אחר שהיה בהמשך תופס את עצמו וממשיך עם השטייגען והברען וכשעלו על זה והעיפו אותו או כל דבר אחר הלך לצבא או ללמוד מקצוע ועזב את הלימוד לגמרי והקים משפחה פושרת או כל סיום אחר
ובאותה מידה היה יכול להיות שאחרי שבועיים היו עולים על זה
ועוזרים לו לחזור לעצמו בלי להדרדר עד לאן שהגיע...

• הוסף לסימניות
עצוב מאד מאד
התגובות כאן חלוקות
והאמת, שמי שיש לו בחורים בגיל ישיבה גדולה (ואולי אפילו קטנה) יודע כמה ההתמודדיות אתם קשות
זה לא דומה לבנות בכלל
ובתור הורה הייתי רוצה לדעת היכן ומה בני עושה
ושאף אחד לא יתנסה!!!
בישיבה גדולה הצוות (כמעט) לא משתף את ההורים, הבחורים בפנימיות (שמורות יותר או פחות) ברב הישיבות אין השגחה בחדרים וכו' - הם כבר גדולים אפשר לסמוך עליהם.
אמר לי פעם משגיח, למה אתם חושבים שמישהו יעדכן אתכם ? הבן כבר בן 18
רק כשלא הסכים לעשות בדיקת קורונה, לפני החזרה לישיבה, התקשרו להורים ובקשו את עזרתם, כדי שישוב לישיבה עם תשובה שלילית
אני לא יודע מה אתם באופן אישי מרגישים או סובלים אבל אתם צריכים לדעת שלא תמיד זה שיודעים ומשתפים והצליחו לתפוס אותו והורים יודעים זה עוזר מה שברור שצריך הרבה תפילות

• הוסף לסימניות
האמת שזו שאלה ממש מורכבת
כל צד שאני חושבת לקחת, במחשבה שניה, היא לאו דווקא הנכונה כי לא מכירים את ההורים ואת אופן התגובה שלהם.
זה ממש כל מקרה לגופו.

אני פעם נחשפתי למקרה הרבה יותר חמור (בדגש על הרבה יותר..)
ולא דיברתי עם ההורים דאגתי שמישהו יצור קשר עם רב שמכיר את המשפחה והרב כבר בחכמתו ורגישותו ידע כיצד לגשת להורים + לתת להם את הכלים הנכונים להתמודד. - לא כמונו שנתקשר, ניידע ונשאיר אותם המומים וחסרי אונים.

• הוסף לסימניות
לא אמון יתר. אמון בריא.
ילד שההורים שלו נותנים בו אמון, בטח בגיל כזה- על פי רוב לא יאכזב. מנסיון.
זאת לא הזנחה מצד ההורים. זאת בגרות מצידם.
מענין
אם מדובר באמון בריא למה הבחור לא משתף בכזה דבר חריג,
אמון בריא לא נראה כך.
אמון בריא זה אומר שאני משתף אותך ואני מאמין בך שלא תפעל לרעתי עם המידע הזה.
זה נראה יותר הסתרה וחשש.

• הוסף לסימניות
תשחררי !
זה עלול להיות דיני נפשות
אין לנו מושג מה היחסים שלו מול ההורים / מול הישיבה וכמובן מול הרבש"ע.
אין לנו מושג באיזה מצב הוא נמצא עכשיו וכמה זה 'מגן' עליו ממצבים אחרים.

כנ"ל לגבי כל דיווח על בחורים בחדרי מחשבים - מי אנחנו ? משגיחי הדור? מי שמנו ללכת ולמסור על בחור שיושב שם ?

אם את באמת רוצה לעשות משהו מועיל
תקדישי לבחור הזה פרק תהילים קטן אחד ביום ותבקשי מהקב"ה שינחה אותו בדרך הנכונה.

רלוונטי לכל אחת ואחד מאיתנו שפוגשים בחור בחדרי מחשבים
פשוט להתפלל עליו בקטנה.
יעזור הרבה יותר מכל הלשנה.

בהצלחה
בחדר המחשבים ליד הבית שלי יש בחור שבקביעות נמצא שם
( מהזה בקביעות? ב90 אחוז מהפעמים שאני נכנסת הוא שם - ואני נכנסת הרבה - עובדת גם עם מחשב ולא רוצה להכניס הביתה מה שמביא אותי לביקורים תכופים שם )
הוא יושב שם עם אוזניות, חופר על פרוג....
ועל כל מיני
אני יודעת מי ההורים שלו ( על הפרצוף בלבד, אין לי הכרות איתם )
מתלבטת אם לשתף אותם מצד אחד בסוף זה חדר מחשבים של חותם עם נטפרי מסונן מאד!
מצד שני ההורים בטוחים שהוא בישיבה (יש שם באזור כמה ישיבות)
מה אומרים פה כולם?

• הוסף לסימניות
אישית לא מתחברת לרוב הנכתב כאן
שאלה, אם זה היה הבן שלך..........................
למה כולם פה כל כך פסימים לגבי ההורים? גם על עצמכם אתם כאלה.

• הוסף לסימניות
מענין
אם מדובר באמון בריא למה הבחור לא משתף בכזה דבר חריג,
אמון בריא לא נראה כך.
אמון בריא זה אומר שאני משתף אותך ואני מאמין בך שלא תפעל לרעתי עם המידע הזה.
זה נראה יותר הסתרה וחשש.
מי אמר לך שהוא לא משתף?
חוצמיזה שאמון בריא אין הכוונה להגיש דו"ח פעילות שעתי.

• הוסף לסימניות
לשאול אותו למה הוא צריך אייפון זו פטרונות
לקבוע מה הגיל של כל ניק ועוד להתווכח על זה זו פטרונות
שכל אחד ייעשה מה שהוא רוצה
תעזבו את האנשים לעצמם ותתמקדו בעצמכם
בחור לא יכול לשבת בחדרי מחשבים ולגלול להנאתו בלי שיעקבו אחריו וידברו עליו?
ועוד להשוות למקומות מפוקפקים?
כל עוד זה לא גובל בפיקוח נפש תעזבו את האנשים לנפשם כבר!!

שהייתי בסמינר, פגשה אותי משהי באוטובוס ואמרה לי תקשיבי אני רואה שאת מסמינר איכותי את יכולה להגיע למשפחה שבה האמא קצת קשה לה לארגן את הבית ולארגן לה כמה ימים עם חברותייך?
ואז היא הוסיפה בלחישה- אני לא קוראת למישהו מהמגזר שלנו כי כולם מכירים את כולם כאן,
לא יכלתי להתאפק ואמרתי לה - אתם לא מכירים את כולם - אתם מדברים על כולם ולכן נוח לכם משהי ממגזר אחר שלא תדבר….

כיום בתור אישה אני יודעת שזה לא גורף את כולם אבל לצערי אני רואה שיש אנשים לא משנה מה אכפת להם כל היום מה השני עושה ולמה הוא עושה וכו וכו וכו
שחררו

• הוסף לסימניות
מי אמר לך שהוא לא משתף?
אם הוא משתף אז הכל הבסדר אני חושבת שכל הדיון כאן יוצא מנקודת הנחה שההורים לא מודעים
חוצמיזה שאמון בריא אין הכוונה להגיש דו"ח פעילות שעתי.
כמובן שלא זו היתה הכוונה
אמרנו אמון בריא😉

• הוסף לסימניות
שאלה קשה
אבל נראה לי שאין צורך להגיד
מה ההורים יכולים לעשות?
אי אפשר לשנות מציאות
במוקדם או במאוחר הם יידעו מכך ויצטרכו להתמודד

• הוסף לסימניות
שאלה: אם זה היית את/ה?
את באמת נותנת משקל שווה לרצון של הבחור והרצון של ההורים????

אני רק רוצה לשאול,
אם אי אפשר לסמוך על ההורים, אז כל הורה לא יכול לסמוך על עצמו. אז שמגיע שאלה לאיזה מוסד לימודי לשלוח את הבן\ת שלא יכריע בעצמו כי הוא הרי נגוע בשיקולים של כבוד וחברה כמו שמזהירים כולם. אז שילך להפקיד את ההחלטה [לא להתייעץ ובסוף להכריע לבד......] בידי איש חינוך. ומהיכן אותו איש חינוך ידע את אופי הילד? מההורים? הם הרי נוגעים לגמרי? נדרש פתרון.

ובפעם הבאה שהילד\ה שלך תתנהג שלא כראוי אל תחליטי איך להגיב, כי את הרי נגועה מהחוצפה שלה של אתמול, אז תרוצי להתייעץ......
בקיצור צריך למנות איש חינוך לחנך את הילד ותוצאי את ההורות שלך לנבצרות כי את נגועה בשיקולים זרים.........

ומה זה הקשקשת על כך שחובת חינוך היא רק עד הבר מצוה, גם החובה לתת אוכל זה עד גיל מסויים ואף אחד לא שולח את הילד לבית התבשיל. האוכל שם מזין יותר.............

אם השאלה היתה על מוסד חינוכי, שיש בעיות לילד, האם אותו איש חינוך שמייעצים לי ללכת לדבר איתו, הוא עצמו היה מעלה בדעתו שלא ליידע את ההורים??? וודאי שהוא יפשע בתפקידו.

בקיצור, כל הורה נורמטיבי התפקיד מוטל עליו. כמובן כשיש צורך חובה גמורה להתייעץ, אבל זה תפקידו, ולא של כל אחד אחר.

• הוסף לסימניות
את באמת נותנת משקל שווה לרצון של הבחור והרצון של ההורים????
כן. נותנת הרבה משקל לרצון של הבחור. הוא בן 17! והוא בן אדם!
אולי הוא צריך הכוונה. אבל הוא גדול.
וכוונתי היתה במבט לאחור- כאדם בוגר להסתכל אחורה ולהבין האם למפרע הייתי מעוניינת שמישהו יערב את ההורים שלי והאם זה היה מביא תועלת.

כן. נותנת הרבה משקל לרצון של הבחור. הוא בן 17! והוא בן אדם!
אולי הוא צריך הכוונה. אבל הוא גדול.
וכוונתי היתה במבט לאחור- כאדם בוגר להסתכל אחורה ולהבין האם למפרע הייתי מעוניינת שמישהו יערב את ההורים שלי והאם זה היה מביא תועלת.
את חושבת שההורים שלך לא ראויים להיות הורים?

הרצון של הבחור וההורים לא שווה, זה בגלל שהרצון של הבחור נכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה