לעבוד במנגה ולראות cmyk תוך כדי עבודה

• הוסף לסימניות
אולי זה ידוע לכולם, אבל לי זה חדש-
אני משתף מה שגיליתי עכשיו לגבי לצייר במנגה במצב CMYK, מה שמונע הפתעות לא נעימות בסוף הציור כשבסוף ממירים אותו ל CMYK והצבעים מדי מתקלקלים:
גיליתי עכשיו שאפשר לראות במנגה את הצבעים CMYK לאורך כל תהליך הציור, ולא רק אם אתה ממיר את זה בסוף. זה נמצא תחת VIEW , וזה נקרא COLOR PROFILE
כל זמן שPREVIEW דלוק, זה יראה לך את הציור תוך כדי עבודה בפרופיל cmyk שבחרת, ואם מכבים את PREVIEW הוא חוזר ל-RGB

(קישרתי לPreview קיצור מקלדת לאות "Q" , וככה כל כמה זמן אני לוחץ על Q לראות שהכל תקין בצבעים וממשיך.)

• הוסף לסימניות
וואו! טנקס על השיתוף!

• הוסף לסימניות
אני ממש שמחה לגלות שיש אופציה כזו!
רק שזה לא בדיוק מסתדר לי.
כשאני לוחצת על preview
עולה לי החלון הבא:
צפה בקובץ המצורף 264303

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1853533:
אני ממש שמחה לגלות שיש אופציה כזו!
רק שזה לא בדיוק מסתדר לי.
כשאני לוחצת על preview
עולה לי החלון הבא:
צפה בקובץ המצורף 264303

מצויין, עכשיו את רואה שם למעלה שכתוב RGB, תחליפי את זה לאיזה פרופיל של CMYK שאת רוצה.

• הוסף לסימניות
תודה!
באיזה פרופיל מומלץ לבחור?
יש שם כ"כ הרבה :confused:

ועוד שאלה-
איך אני מקשרת לQ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1853671:
תודה!
באיזה פרופיל מומלץ לבחור?
יש שם כ"כ הרבה :confused:

ועוד שאלה-
איך אני מקשרת לQ?

שאלת השאלות. הנורמלי אמור להיות -
U.S WEB COATED (SWOP)
אבל אם הגרפיקאית שמייצאת את הספר שלך לדפוס פתאום תשתמש באחד אחר זה ייראה קצת אחרת כמו שקרה לי. דפוס זה מסובך לפעמים.

ולגבי איך לעשות קיצורי מקלדת, זה נמצא ב-
FILE
ואז
Shortcut Settings
ואת השאר תצטרכי בינתים להסתדר כי אני חייב לגמור משהו בלחץ

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה!!!

• הוסף לסימניות
תודה רבה על המידע. חשוב ושימושי.

סליחה על השאלה:
למה צריך ללחוץ כל הזמן על הקיצור כדי לבדוק שהצבעים תקינים?
א"א לעבוד כשזה כל הזמן במצב הזה?

התשובה חשובה לי מאד כמה שיותר מהר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טווס;1870350:
תודה רבה על המידע. חשוב ושימושי.

סליחה על השאלה:
למה צריך ללחוץ כל הזמן על הקיצור כדי לבדוק שהצבעים תקינים?
א"א לעבוד כשזה כל הזמן במצב הזה?

התשובה חשובה לי מאד כמה שיותר מהר.

אפשר,
אבל מתכנתי מנגה לא עשו עבודה מספיק יפה,
למשל בפוטושופ, כשמציירים במצב cmyk אז גם הצבעים שבוחרים בגלגל הצבעים תואמים לcmyk, אבל במנגה הצבעים שבגלגל הצבעים לצערנו נשארים בRGB וזה קצת משונה לבחור צבעים כשהם לא בדיוק תואמים את מה שיוצא כשמציירים איתם.
אני מקווה שהסברתי את עצמי בצורה שקל להבין. :)
(מה שבטוח, שכשתנסי לצייר במצב cmyk תביני מה התכוונתי)

• הוסף לסימניות
הבנתי.
עזרתם לי מאד. תודה רבה!

• הוסף לסימניות
רגע, אז בעצם התענוג שמנגה מאפשרת הוא אחד מן השניים:
1. לקבל באהבה את ההמרה של הצבעים לCMYK בסיום העבודה, ולהשלים עם הצבעים שהתקבלו. או לחילופין להחליף אותם בשלב זה.
2.לבחור צבעים מגלגל של RGB , ואז לבדוק אם כל רגע אם הצבע תואם ולהחליף לפי הצורך? (ובאופציה זו איך יודעים איזה צבע לבחור אם רוצים צבע מסוים אבל ב-CMYK הוא מראה צבע אחר?)

אכן כך כולכם עובדים?
זה נשמע לי סיוט!
(שוב- סליחה, אני טריה במנגה. השתמשתי עד עכשיו בפוטושופ.)
תשובתכם חשובה לי מאד!
כי הצבעים בציור שלי השתנו באופן משמעותי מההמרה.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה.
רק עכשיו התפניתי לעבור על המידע החשוב הזה בעיון ולנסות אותו,
למרות שהתלהבתי ממנו מזמן..
האם מישהו יודע אם יש את האופציה הזו גם במנגה 4?
אני לא מצליחה להתחבר ל-5 בשום אופן לצערי.
טנקס!

• הוסף לסימניות
מקפיץ, כי הוא מידע חשוב.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!!!
תשתף בעוד דברים...

• הוסף לסימניות
אם רוצים להביא לדפוס, כדי שלא יהיה לך הפתעות בשינוי צבעים, עושים את זה לפני שסוגרים קובץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה