לפני הצילום עצמו ..

• הוסף לסימניות
אני רואה אתכן מעלות אינסוף תמונות של הילדים שלכן, ולא מצליחה להבין איך!
כל פעם שאני מנסה להוציא את המצלמה הם עושים פרצוף ובורחים (מלבד פעם אחת שהבן שלי הפתיע עם רצון אמיתי לתת לי לנסות עליו תמונות :) )

ועד שהם מסכימים זה בד"כ פרצוף עושה טובה.. יאללה תסיימי, מה עוד אחת?
אני חושבת שעל ילדים אחרים יהיה לי יותר קל בגלל שאני לא יהיה האמא שלהם, אבל כדי להגיע לזה צריך לנסות קודם ולהתאמן על שלי.
ובכלל בת השנה וחצי שלי היא קפיץ מרקד אז עליה בכלל אין על מה לדבר :(

אני חייבת רעיונות וטיפים ועצות לפני שאני מתייאשת :( :(

• הוסף לסימניות
לערוך נסיונות צילום על ילדים גדולים שמוכנים ומבינים, וזה לא חייב דווקא להיות ילדים שלך,

שכנים, אחיינים, בני דודים, ילדים של חברות וכו'...

גיל שנה וחצי, זה גיל מאוד קשה לצילום

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אורטל לא מתאים לך להתיאש כ"כ מהר ועוד כשיש לך את זה!

עצתי אם זה רק להתאמן כחי שכנים בני דודים העיקר משתפים שאוהבים להצטלם ויהיה לך קל איתם..וכך תוכלי להתאמן.

בהמשך הילדים שלך זה יתחיל להזיז להם שאת מצלמת רק את החברים שלהם והם יבוא מעצמם ...

הרבה הצלחה בהמשך!

• הוסף לסימניות
היי מרגלית עד שאני כותבת כבר כתבת את..אז רק חיזקתי:)

• הוסף לסימניות
תקום הצלמת שהולך לה בקלות לצלם את הילדים שלה

את רואה, אף אחת לא קמה :D:p

• הוסף לסימניות
מסכימה עם מרגלית ואסתי שנסיונות תעשי על מי שמוכן,
את בן השנה וחצי שלי אני מצלמת רק עם אחותי הקטנה, אני קוראת לה האסיסטנטית שלי, כי בלעדיה הבחורצ'יק רק בא לבדוק את האף של המצלמה, ורק היא מצליחה לרכז אותו ליותר מחצי שניה....(ומזל שהשכנים לא באים לבדוק על מה המהומה :) )

• הוסף לסימניות
אין בדיוק קרובי משפחה שאני יכולה לצלם וללכת יחד עם הילדים שלי.. אולי חברים זה רעיון טוב
נחכה שהם יחזרו ללימודים.
פשוט התייאשתי מלשכנע אותם :(

האחיינית היחידה שיש לי היא אותו גיל כמו הקטנה שלי, אבל שהן ביחד זה יותר גרוע
כל אחת בורחת מהשניה כמה שיותר מהר :mad::mad::mad:

• הוסף לסימניות
אני גם מיאשת מהחברה שלי נראה לי שעם יהיה עוד משו בשטח שיתפקד קצת בתקיפות ואת תתעסקי רק עם הצילום ולא לפשר במריבות ( כמו אצלי ... ) או לסדר את מי שזז או כל מה שצץ בדיוק עכשיו ... - למשל לבדוק מהצד השני איך רואים את כולם .. זה יכל ללכת - אני עוד לא ניסיתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 0405 שירה;1736462:
אני גם מיאשת מהחברה שלי נראה לי שעם יהיה עוד משו בשטח שיתפקד קצת בתקיפות ואת תתעסקי רק עם הצילום ולא לפשר במריבות ( כמו אצלי ... ) או לסדר את מי שזז או כל מה שצץ בדיוק עכשיו ... - למשל לבדוק מהצד השני איך רואים את כולם .. זה יכל ללכת - אני עוד לא ניסיתי

זה בדיוק בדיוק מה שקורה אצלי
צריך סייעת :p:p

לכן לדעתי הרבה יותר קל לצלם ילדים אחרים שבאים עם אמא..

• הוסף לסימניות
ברור מעל לכל ספק שהכי קל לצלם ילדים כלשהם העיקר לא את שלנו.

קודם כל ילדים אחרים הרבה יותר ממושמעים אליך כי את מישהי זרה ויש יראת כבוד
וגם כי יש אמא (ובדרך כלל גם אבא / מישהו נוסף) שמעמידה מיישרת מסדרת וכו
ועוד אחד שעומד מאחוריך לעזור בהצחקות..

אם את בכל זאת רוצה לצלם את הילדים שלך אצלי זה הולך רק כשהם מבקשים ומוכנים
אחרת אם הם עושים לך טובה זה ככה נראה. (אצל הגדולים)

אצל הקטנים אם הם במצב רוח טוב אז יש 3 דקות של חסד (בצרוף הבטחות שלXYZ וכו)
ולהזכיר להם כל מיני צחוקים ובדיחות פנימיות שמצחיקות אותם.
(אחרי הזמן הזה אין סיכוי).
(את בן השנה שלי אין לי סיכוי כמעט לצלם הוא ישר בא אלי.)

אם את רוצה לצלם כדי לתרגל קחי ילדים של שכנה /חברה /דודה /לאמשנה
(בחינם ואל תתחייבי לכלום)
ואם כבר תקחי כאלו ילדים שכייף לצלם (נקיים יפים ולבושים טוב..)
ותגידי שיבואו עם תגבורת בשעה שהילדים ערניים
ויודעים לקראת מה הם הולכים ובאים במיוחד לצילומים
אז יש לך סיכויים יותר טובים להוציא סט מוצלח

חפרתי הפעם..

בהצלחה!!
ותתרגלי כמה שיותר אל תעשי חשבונות של כסף
מי שמוכן להצטלם לך תגידי לו תודה :):)
(וכמובן אישור פרסום)

• הוסף לסימניות
רותי תודה על התשובה המפורטת!!

חשבתי שרק אני בעייתית עם לצלם את הילדים שלי, אני מבינה שלא :)

עזרתם לי ממש! וברור שאני לא הולכת לגבות כסף.. כשאני יהיה צלמת בעזרת השם אני יתחיל לקחת על זה תשלום, בנתיים אני לומדת ולא מעבר :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1736562:
רותי תודה על התשובה המפורטת!!

חשבתי שרק אני בעייתית עם לצלם את הילדים שלי, אני מבינה שלא :)

עזרתם לי ממש! וברור שאני לא הולכת לגבות כסף.. כשאני יהיה צלמת בעזרת השם אני יתחיל לקחת על זה תשלום, בנתיים אני לומדת ולא מעבר :)

אז זהו שאת ממש לא יחידה..גם אצלי זה פשוט "לא הולך" טוב נסחפתי, מידי פעם יש איזה שעת רצון..אבל בכללי ממש לא קל, מה שעם ילדים אחרים/זרים הולך הרבה יותר בקלות!
בכל אופן כמו שכולם כתבו לפני תנסי על ילדים אחרים/שכנים/משפחה
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
רק כדי לעזור לך....
אני צילמתי השבוע את הבת של בת שנה ו-10 יחד עם בעלי.
כמעט שעה ערך לשתינו יחד לשכנע אותה לעמוד במקום ..... ובסוף לא יצאה אפילו תמונה אחת מושלמת (חיברתי 2, דבר שאני שונאת לעשות....)

• הוסף לסימניות
אני מרגישה שמה שמקשה עם הילדים שלי שאני פחות נחמדה אליהם מלילדים הזרים.
(ז"א- אם גם אותם אני מתגמלת ומחביאה להם דברים בכיס וכו' ולא מאבדת את הסבלנות. ומספרת סיפור מעניין באמת תוך כדי הצילום אז הולך בסדר)

• הוסף לסימניות
אין כזה דבר שאני מצליח הלצלם את הילדים שלי בלי תגבורת מבעלי כמעט.
את הקטנה שלי (שנה וחודשיים) יש לעיתים רחוקות סיכוי וזה כשאני שמה לה משהו לאכול תוך כדי (בתוך הדשא, על אבן שלידה היא עומדת, בתוך סל שבו היא יושבת וכולי ) משהו קטן ולא מלכלך כמובן... ומנסה לדבר איתה כדי לשמור על קשר עין.

את הגדול (בן 3) - רק!!!! עם בעלי + הבטחות... וגם זה לא תמיד עובד....
והוא באופן אישי ילד שגם עם בעלי חיבים לתפוס אותו בתנוחה שהוא נמצא כי להעמד לפוזות זה בחיים לא יקרה!!!

ואגב,
גם עם לקוחות יש הבדל אם זו אמא אחת שמגיעה לבד עם הילדים או שיש לה כח עזר.
וככל שיש יותר כח עזר - הכל הרבה יותר רגוע.

וכן, הרבה יותר קל וכיף לצלם ילדים אחרים.
זו לא רק את! ולא רק הילדים שלך...

הרבה הצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה