דרוש מידע לפני צביעה של בית חדש, הצבעי אומר שלא כדאי משי משי , האם זה נכון?

• הוסף לסימניות
כנ"ל בבנייה כמעט חדשה (שיפוץ מסיבי הורדת קירות והרחבה) שוכנעתי לסופרקריל.

אחרי כמה שנים צבעתי משימשי וחבל על כל יום שהייתי בלי.
בסולם עדיפויות שלי עדיף טיפה דפיקות (יש לי רק בפינות) או סדקים או תיקוני צבע לא מדוייקים על פני לכלוך שאין דרך להתגבר עליו

(באותם שנים החזקתי תמיד קופסא נגישה עם צבע ופשוט צבעתי אזורים מסוימים כל כמה חודשים. זאת אפשרות אבל יותר קל להעביר סמרטוט)

למה שלא תעשי משי עכשיו ושוב בעוד שנתיים? מה את מרוויחה מסופרקריל עכשיו ומשי עוד שנתיים?

• הוסף לסימניות
לדעתי אל תוותרי על משי משי!!
אין על המראה של זה, גם אם יש דפיקות ופגמים,
וכל מי שאומר לך תצבעי שנה אחרי, אז נו באמת, דירה ענקית זה פרוייקט לא קל ולא באמת תעשי אתזה כ"כ מהר...

• הוסף לסימניות

בסולם עדיפויות שלי עדיף טיפה דפיקות (יש לי רק בפינות) או סדקים או תיקוני צבע לא מדוייקים על פני לכלוך שאין דרך להתגבר עליו

(באותם שנים החזקתי תמיד קופסא נגישה עם צבע ופשוט צבעתי אזורים מסוימים כל כמה חודשים. זאת אפשרות אבל יותר קל להעביר סמרטוט)

למה שלא תעשי משי עכשיו ושוב בעוד שנתיים? מה את מרוויחה מסופרקריל עכשיו ומשי עוד שנתיים?
ממה שהבנתי פה מכמה תגובות של אנשים מנסיון
וגם מייעוץ עם כמה בעלי מקצוע מומחים לעניין
ההימנעות ממשי משי בהתחלה היא בגלל הקושי להתגבר על פגמים וסדקים שנוצרים בקירות בשנים הראשונות
והאמת אחרי יעוץ עם בעלי מקצוע בתחום השתכנענו לא לעשות משי משי כגרע
ובעז"ה בהמשך
צבע זה דבר שמחדשים כל כמה שנים, זה לא ריצוף או מטבח

• הוסף לסימניות
אז דיברתי עכשיו עם משהיא שעשתה משי משי של בנג'מין מור אחרי שיפוץ מקיף

אמרה שעלה לה השדרוג לזה מעל 10,000 ( רק השדרוג מצבע רגיל)
והיום אחרי שנה בלבד יש כמה מקומות שיש רטיבות שכל הצבע התקלף ונראה זוועה
עוד מקומות של סדקים ודפיקות
וזה אומנם מתנקה בקלות אבל ממש ממש עדין
והיא ממש הסכימה עם הדעה שלא כדאי אחרי בניה חדשה

• הוסף לסימניות
ממליצה לחכות שנה שנתיים להתיצבות הבניה.
ואח"כ ממליצה דוקא על פוליאור מט יותר ממשי משי.
הרבה יותר רחיץ וקל לניקוי, ונראה מהמם!
הוא יקר יותר ממשי משי, ודורש גם שפכטל איכותי וברמה.

• הוסף לסימניות
@עד מתי, אני גם בדירה חדשה, בזמנו הסבירו לי שבאמת פחות מומלץ לעשות משי משי בדירה חדשה כי בבית חדש/קירות חדשים יתכן שיופיעו סדקים משינוי קור וחום בשנה הראשונה. מצוי בעיקר בקירות חיצוניים.
עשיתי משי משי רק בחלק מהבית ואכן יש לי קיר בחדר שינה שנהיה שם שני סדקים לאורך הקיר.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מזכירה שבדירה חדשה צריך לשים בונדרול לפני שצובעים בצבע משי.
(או בית ישן שטרם נצבע מעולם במשי)

• הוסף לסימניות
פוליאור מט יותר מבנגמין מור? כי אני ממש מתלבטת בין פוליאור מט, בנגמין מור או משי משי

• הוסף לסימניות
למשי משי יש נראות מבריקה, לא?
זה יפה? לא הולך היום יותר מט, אם רוצים לשלב מעט סרגלים?

• הוסף לסימניות

החסרון בסופרקריל רגיל
הנקיון! התחזוקה בבית עם משתמשים, לא יורד בניקיון רגיל ודורש צביעה. גם טביעות ידים.

החיסרון במשי משי הוא
1. העלויות הגבוהות עכשיו ליישום השפכטל ברמה גבוהה,
והעלויות שוב בעוד כשנתיים עם התיקונים, התיקונים קשים יותר וצריך יד מקצועית.
2. במקרה של רטיבות אין לקיר איך "לנשום" והנזק לצבע /קיר הרבה יותר גדול

• הוסף לסימניות
כשהתייעצתי עם טמבור אמרו לי
שצבע פוליאור לא מומלץ לצביעת בית שלם כי הוא צבע פחות נושם מסופרקריל משי

• הוסף לסימניות
בעיקרון משי משי אמור להגיע על קיר ישר לגמרי (כדי שלא יהיה צל של בליטות על הקיר כי זה מבריק) וזה דורש עבודה נוספת.

מנסיון אחרי שהקשבתי ועשיתי סופרקריל 2000 ולא משי משי התחרטתי לגמרי. (היה לי לפני זה משי משי וההבדל היה ברור)
ואחרי שנתים צבעתי את הבית מחדש במשי משי.
קרה גם לי בדיוק אותו דבר

• הוסף לסימניות
אני עכשיו גם באמצע חדשה
אני רואה שכולם פה אחד ממליצים שלא לבצע בבניה חדשה
האם הכוונה לשפכטל 3 שכבות? או לצבע עצמו? או בככל לא?
כי למעשה הקבלן כלל לי בהצעת מחיר את השפכטל האמריקאי
אני רוצה לדעת אם לנסות לבקש ממנו זיכוי על זה

• הוסף לסימניות
הקבלן אוצר לי שהוא צובע לי סופרקריל משי
הכוונה משי משי או סופרקריל?

• הוסף לסימניות
מה שכתוב פה לגבי סדקים בבניה חדשה שלכן לא כדאי משי משי,
תקף גם בבניה מהיסוד (פרוק של כל הקירות ובניה מחדש)
או רק בבנין חדש שנבנה?
בבנין חדש שנבנה כי בגלל העומס הכללי וכל אחד עם הקדיחות וכו וכו נוצרים סדקים אם כי לא בהכרח בכללל
לכן מי שקונה דירה מקבלן עדיף ל לגעת ורק אחרי שנה לשנות שפכטל וצבע
כי אם אתה נוגע הם לא עושים תיקוני בית כי הם באים בסוף שנת הבדק ועוברים על כלל הסדקים ומי ששינה לא חייבים לתקן לו .
ללא קשר עדיף שתעשי משי משי סופקריל הוא צבע מחוספס לא נעים לסביבה בכלל ומאוד שואב שחור יש גם צבע פוליאור משי שגם הרבה אנשים עושים ומומלץ
הוא ממליץ כי זה הרבה פחות עבודה המשי ומי שאומר לך להאמין לבעלי מקצוע כנראה שהוא בעל מקצוע רוב בעלי המקצוע ואני מדגיש רוב האינטרס האישי קודם להכל וזה יתבטא בכל תחום
ממוצרי חשמל רכבים וכו
לדוגמא מוצרי חשמל : שם כלל החנויות מושכים מה יבואן והם כמעט לא מרוויחים על המוצר אבל ישנם עמלות מכירות
וזה ההבדל לדוגמא חנות שמכרה ב 200 אלף תדיאן לא תקבל תגמול בהשוואה אם היא תמכור הייר באותו סכום ששם העלות של היבואן גבוהות כי המוצר לא משהו ואם תתקשר למתקינים וחנויות ישר יגידו לך הייר מצויין וכו וכן הדבר במקררים תנורים מכונות כביסה הכל מתנקז לשם כסף זה הכל ואם אתה תאמין להם צתא קרח מכל הכיוונים
האא וכמו שיגידו לך שיגידו לך שסיטרואן טוב מטויוטה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה