- הוסף לסימניות
נכון, מצאתי קישור 2 ג'יגה.שווה לך לעשות חיפוש,
היה כאן קישור לקובץ קל יותר
כלומר - הקובץ המקורי באתר של קול הלשון הוא 6.5 גיגה
כבד, והרבה זמן להורדה
העלו באתר קובץ קל יותר.
נכון, מצאתי קישור 2 ג'יגה.שווה לך לעשות חיפוש,
היה כאן קישור לקובץ קל יותר
כלומר - הקובץ המקורי באתר של קול הלשון הוא 6.5 גיגה
כבד, והרבה זמן להורדה
העלו באתר קובץ קל יותר.
בדיוק על זה דובר-על כך שהסרט הופק בצורה, לדעתי, מאד לא חינוכית ולא כפי שהכרתי את הסיפורנראה לי שזה ממש לא נכון להגיד את זה על הסיפור הספציפי הזה.
יש כל מיני סיפורים בגמרא על אליהו הנביא שהרג פרה של זוג עניים וכו' או על גבאי הצדקה ר' דוד לייב שוורץ שכל ימיו רדף רק אחרי צדקה ורק לאחר מותו גילו עליו שהיה יושב בלילות ולומד, כל הסיפורים הללו טובים ויפים אם יודעים לספר אותם, גם כאן אני יכול לבוא ולטעון - הילד שומע שאליהו הנביא הרג את הפרה של העניים - מה יכנס לו לראש? וזה כמובן לא נכון כי זה סיפורי חז"ל ודבריהם קדושים.
רק מה?
אני לא 'מבין' גדול אבל נראה לי שהסרט ההוא (לא ראיתי) ממחיש את זה בצורה קצת מידי מפחידה ומותחת- ובצדק, הבמאים ועורכי הסרט הם רוצים להכניס את כל חושי הילד לסרט, אבל יצא לי פעם לראות את הסרט "מלכודת פתאים" למי שמכיר, ולאחר שזה נגמר חשבתי לעצמי שלא, זה לא הסיפור שאני מכיר, בסיפור שאני הכרתי היהודי לא התאכזר ברשעות שכזאת, הסיפור שאני הכרתי לא דיבר על נקמה בפריץ אלא יותר על גבורה יהודית, אך כמובן עורכי סרטים למיניהם לא מתעניינים להביא את הסיפור המדובר אלא דרמה מותחת המושתתת על יסודות סיפורי חז"ל.
בקיצור אל תאשימו את קרליבך או את הסיפור הלז באי חינוכיות וכדומה, תאשימו את במאי הסרטים וההצגות שמחפשים 'שואו' ואת עצמכם ש'אין לכם זמן להקריא סיפור לילד' ונותנים לו לראות ולחוות סיפורים מסולפים.
רק אל תבכו שהוא מסוייט בלילות כי אתם הכנסתם לו את זה כסיוט. זה הכל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים