התייעצות לפני שנתיים הוא "נפל בפח" , מה ההבדל בינו לבין משהו רווק? (שידוך)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אתה באמת חושב שבחור שעזב שידוך לא חווה טראומה אכזבה מטלטלת ??
ובהנחה שכן. בן אדם שעבר טראומה מדוע הוא לא בן אדם חלק? ההיפך אם הוא יצא מזה בכבוד אז הוא מלא בחוסן ובריא יותר בנפש.
וחוץ מזה שכל אחד יכול לחוות טראומות אכזבות כשלונות בחיי היום יום ברמה כזו או אחרת,זה הכי אנושי טבעי ונורמלי
אם מתפרקים מזה ולא מצליחים לקום זה לא חלק
קודם כל, גם מי שעזב שידוך זו לא הצעה שבחורה חלקה רגילה תיקח.
אתה באמת משווה בין אחד שהיה מאורס לאחד שהיה נשוי מבחינת מה שהוא עבר?? אפילו לא דומה.

וגם בחור שעבר התמודדות משמעותית שיכולה להיות שווה ברמתה לאדם שהתגרש אחרי שבועיים בדרך כלל לא יהיה הבחירה הראשונה של בחורה חלקה ורגילה.

• הוסף לסימניות
הרבה אנשים עוברים דברים בחיים
את חלקם יודעים ואת חלקם (הגדול) לא
אני דוקא מאוד בעד לשקול כזאת הצעה ברצינות
כי בשונה משאר ההצעות הוא יכול להיות בחור מעולה וכל הבעיה שלו זה העובדא שהיה נשוי
הויתור הכי גדול הוא בד"כ תדמיתי
אבל - שידוך כזה דורש בירור מאוד עמוק אצל מישהו שמכיר את הסיפור מכל צדדיו, מה היה איך המשפחה של האישה רואה את הדברים ואת ההתנהלות שלו, איך הוא התנהג אליה בכל התקופה, ואיך הענין הסתיים.
ובירור איך הוא עם הסיפור, האם זה השפיע על האישיות שלו (חרדות, חשדנות, וכו')
אבל בסופו של יום זאת יכולה להיות מציאה שווה מאוד בלי ויתור כל כך גדול
ובלי שזה ישפיע כל כך על החיים בהמשך.

• הוסף לסימניות
לא חסר נשים ש''נפלו בפח '' ,בדיוק אותו הדבר אבל במין השני .

מה אתם אומרים על בחורה שהייתה 100% בלי לדעת בכלל על דברים פסיכיאטריים ,הייתה כשנתיים בשידוכים וחיפשה את הבחור ''הכי מושלם" גם מבחינת אופי

ופתאום עברה משהו בגלל גורם חיצוני -עבל השפיע עליה קשות

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש בחורות שישקלו הצעה כזאת ברצינות.
כל בחורה וסיבותיה, אבל הגיוני
מכירה זוג נשוי שלבעל היה פרק א' קצרצר, והיא היתה רווקה צעירה יחסית.

• הוסף לסימניות
הרבה אנשים עוברים דברים בחיים
את חלקם יודעים ואת חלקם (הגדול) לא
אני דוקא מאוד בעד לשקול כזאת הצעה ברצינות
כי בשונה משאר ההצעות הוא יכול להיות בחור מעולה וכל הבעיה שלו זה העובדא שהיה נשוי
הויתור הכי גדול הוא בד"כ תדמיתי
אבל - שידוך כזה דורש בירור מאוד עמוק אצל מישהו שמכיר את הסיפור מכל צדדיו, מה היה איך המשפחה של האישה רואה את הדברים ואת ההתנהלות שלו, איך הוא התנהג אליה בכל התקופה, ואיך הענין הסתיים.
ובירור איך הוא עם הסיפור, האם זה השפיע על האישיות שלו (חרדות, חשדנות, וכו')
אבל בסופו של יום זאת יכולה להיות מציאה שווה מאוד בלי ויתור כל כך גדול
ובלי שזה ישפיע כל כך על החיים בהמשך.
הוא היה נשוי שבועיים
ולמה זה משנה מה המשפחה של הגרושה? זה בעצם היה שקר שלהם שגרם לגרושין...
השאלה היא מהכוון הזה בעצם
לבחורה עם רקע רפואי מאוד קטן (לא משהו רגשי או נפשי) ואין לזה שום כלום השפעה על החיים
שרוצה משהו נורמלי
ובד"כ בחורים עם כזאת רמה של בעיה רפואית מתחתנים עם רווקות בלי רקע רפואי כלל
ואז נשאר לבחורות ברקע הרפואי מאוד קל רק בחורים עם בעיות נפשיות ובחורים מאוד חולניים (אני לא מסתכלת לפי השם של המחלה, אלא רק לפי "אם זה משפיע על החיים מבחינה מנטלית או רגשית"))
אז בעצם בחור שהתגרש אחרי שלא כ"כ היה נשוי [ היה נשוי שבועיים] (זה שונה ממשהו שהיה נשוי שנה והתגרש בגלל אי התאמה) יכול להיות פיתרון יחסית סביר ורלוונטי
ואני שאלתי האם הוא כמו רווק? רק עם "כתם"

• הוסף לסימניות
מכירה 2 סיפורים טריים
של בחורים שנפלו בפח והתגרשו ולקחו בחורות רגילות אולי קצת יותר מבוגרות באזור 24-26 אבל רגילות לחלוטין

• הוסף לסימניות
אני כותבת בזהירות כי אני באמת לא מכירה,
רק מסברה,
שאחרי שיעבור הזמן, השבועיים הראשונים,
האשה החדשה יצור איתו זכרונות שלא היו לו.
הריון ראשון, לידה ראשונה, גידול ילד ראשון.
ועם השנים והילדים האשה ההיא תהפך לזכרון רחוק ולא רלוונטי...
(שמעתי את \זה משוברי שידוכים, לא מגרושים. לכן זה מסברא.)
כמובן אם הוא עשה עיבוד של החויה הזאת בטיפול ולא התבחבש בה.

• הוסף לסימניות
נאמר את זה כך.
במציאות זה נקרא משהו לא חלק. נקודה.
כלומר שמי שמלכתחילה מוכנה לשמוע על זה כנראה שיש סיבה.

לכן, סביר להניח שהוא ימצא שידוך שגם מכיל איזשהו 'חוסר חלקות'.
יתכן בדיוק אותו חוסר חלקות כמוהו, שיתכן שלא השפיע על שניהם..

ויתכן חוסר חלקות בעיני אחרים כמו גיל שונה, סביבה שונה וכדו'
יש המון דברים טובים שרק לא נמצאים במקומות 'חלקים' להם והוא יכול לזכות בהם.

• הוסף לסימניות
הוא היה נשוי שבועיים
ולמה זה משנה מה המשפחה של הגרושה? זה בעצם היה שקר שלהם שגרם לגרושין...
השאלה היא מהכוון הזה בעצם
לבחורה עם רקע רפואי מאוד קטן (לא משהו רגשי או נפשי) ואין לזה שום כלום השפעה על החיים
שרוצה משהו נורמלי
ובד"כ בחורים עם כזאת רמה של בעיה רפואית מתחתנים עם רווקות בלי רקע רפואי כלל
ואז נשאר לבחורות ברקע הרפואי מאוד קל רק בחורים עם בעיות נפשיות ובחורים מאוד חולניים (אני לא מסתכלת לפי השם של המחלה, אלא רק לפי "אם זה משפיע על החיים מבחינה מנטלית או רגשית"))
אז בעצם בחור שהתגרש אחרי שלא כ"כ היה נשוי [ היה נשוי שבועיים] (זה שונה ממשהו שהיה נשוי שנה והתגרש בגלל אי התאמה) יכול להיות פיתרון יחסית סביר ורלוונטי
ואני שאלתי האם הוא כמו רווק? רק עם "כתם"
מה זה משנה מה חושבים פה, ומה חכמת ההמונים בעניין? שהבחורה תעשה מה שמתאים לה, אם יש לה ספק שתלך למומחה גדול בתחום או לדמות תורנית משמעותית ותשאל אותו במקום להתבלבל כאן מהגיגים סותרים שנכתבו ע"י אנשים מגיל 12 (הלואי..) ומעלה! [ובלי לפגוע- כל אדם והחיים שלו ושיקול הדעת שלו, מאמין שכל מי שכתב כאן באשכול צודק לגמרי לפי דעתו ועניינו]
ואם היא דואגת מצד ה"מה יאמרו", אז שתקח בחשבון:
1. הרב שטיינמן היה אומר שזה הדבר הראשון להתפשר עליו בשידוכים, על "מה יגידו ה..."
2. חודשיים אחרי החתונה, אם היא התחתנה עם האיש הנכון, לא יעניין אותה בכלל מה יאמרו...

• הוסף לסימניות
המדד בשאלות מהסוג הזה הוא מה חשבת לפני שהכרת מקרה כזה מקרוב - זה ככל הנראה מה שחושבות הבחורות בשידוכים והוריהן. ונראה לי שלפחות בעיני האדם הממוצע זה לא ממש בחור רווק עם פגם. ומקרים שמכירים שבחור כזה התחתן אם בחורה רגילה, לפעמים זה לא ממש בחורה חלקה, אלא שלא כל הציבור חשוף לסיבה שהיא התפשרה.
התחפרות בחיפוש אחר רווקה עלול לעלות ביוקר. בדרך כלל כדאי לשקול שידוכים עם פגמים שבראייה מעמיקה הם יותר מחשש "מה יאמרו" מאשר פגמים מהותיים.

• הוסף לסימניות
אשמח למידע חיוני מסיפורים שהכרתם
על כאלו שהתחתנו אחכ עם רווקה וכד'
בחור שלפני שנתיים "נפל בפח" והיה נשוי שבועיים למישהי (גילה עליה עבר פסיכיאטרי מרשים שהסתירו ממנו במהלך השידוך)
יש הבדל בינו לבין בחור רווק? או שזה קיצוני מידיי....
או שזה כמו בחור שביטל שעדוך לדוג (שאולי זה קצת דומה מבחינה רגשית)
עדיין זה "פעם שנייה? (גם שזה נגמר לפני שזה התחיל?)

אני מבקשת, מי שיש לו דעה על מה שקרה בעבר , זה לא רלוונטי לכאן ולא מעניין! (זה אסון, אז בלי דיונים על זה)
החצי שקל שלי,
הכל תלוי בבירור היטב.
בחורים חולים, טיפשים, חסרי יראת שמים, או מושחתים. לפעמים הם... רווקים.
ובחורים טובים, נפלאים מידות טוב, ידענים ולמדנים, ויר"ש, לפעמים הם נשואים, ולפעמים נפלו בפח וניצלו.
הרעיון ברור?
אא"כ השאלה היא מה יאמרו, ואז תצטרכו לספר מי הם השכנים שלכם, ובאיזו עיר אתם גרים.

• הוסף לסימניות
המדד בשאלות מהסוג הזה הוא מה חשבת לפני שהכרת מקרה כזה מקרוב - זה ככל הנראה מה שחושבות הבחורות בשידוכים והוריהן. ונראה לי שלפחות בעיני האדם הממוצע זה לא ממש בחור רווק עם פגם. ומקרים שמכירים שבחור כזה התחתן אם בחורה רגילה, לפעמים זה לא ממש בחורה חלקה, אלא שלא כל הציבור חשוף לסיבה שהיא התפשרה.
התחפרות בחיפוש אחר רווקה עלול לעלות ביוקר. בדרך כלל כדאי לשקול שידוכים עם פגמים שבראייה מעמיקה הם יותר מחשש "מה יאמרו" מאשר פגמים מהותיים.
מה זה משנה מה חושבים פה, ומה חכמת ההמונים בעניין? שהבחורה תעשה מה שמתאים לה, אם יש לה ספק שתלך למומחה גדול בתחום או לדמות תורנית משמעותית ותשאל אותו במקום להתבלבל כאן מהגיגים סותרים שנכתבו ע"י אנשים מגיל 12 (הלואי..) ומעלה! [ובלי לפגוע- כל אדם והחיים שלו ושיקול הדעת שלו, מאמין שכל מי שכתב כאן באשכול צודק לגמרי לפי דעתו ועניינו]
ואם היא דואגת מצד ה"מה יאמרו", אז שתקח בחשבון:
1. הרב שטיינמן היה אומר שזה הדבר הראשון להתפשר עליו בשידוכים, על "מה יגידו ה..."
2. חודשיים אחרי החתונה, אם היא התחתנה עם האיש הנכון, לא יעניין אותה בכלל מה יאמרו...
העניין שאני לא מכירה כאלו בחורים...
אז אני לא יודעת כי יש כאלו שחזרו לישיבה לחיי רווקות (זה יותר קצר מבינהזמנים...כביכול...)
מכירה בחורה אחת עם כזה סיפור- ואני חושבת שאצל בנות זה קשוח פי מיליון ואחר מאוד (חוץ מכיסוי ראש וכו'... בחורה מאבדת יותר שמרמים אותה בכל מה שקשור לחיי נישואין... )
אבל אני לא מכירה, אני צודקת בזה?? או שאין הבדל בין בחור לבחורה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה