כללי לפעמים גם זה קורה

• הוסף לסימניות
כ"כ הרבה אנחנו מתמרמרים על הלקוחות המעצבנים שלא משלמים ולא מעריכים ולא ולא ולא...
עשיתי עבודה דחופה ללקוחה. בתחילה העבודה היתה נראית קטנה יותר, עם הזמן היא התגלתה כמסובכת בהרבה. הודעתי ללקוחה מראש שאנחנו חייבים לסיים עד יום א' כי ביום ב' אני יוצאת מהעיר למשך כמה ימים. גם הלקוחה מבחינתה רצתה לסיים אז כדי שהעבודה תודפס בזמן. השקענו בשביל זה שבוע שלם של טירוף.
ביום א' בלילה, מאוחר מאד ואחרי שעות לחוצות מאד, בשעטו"מ סגרנו את העבודה. העברתי שוב ללקוחה כדי שתעבור על הכל ותראה שאין שינויים, הזהרתי אותה שלמרות שאני מכינה גרפיקאית כ-BACKUP ליתר ביטחון לאחר שתראה את העתק השמש (ותמיד מוצאים עוד משהו..), בעיקרון זה הזמן האחרון לשינויים, היא עברה על הכל ואני סגרתי לדפוס.
רק מה... שתוך כדי סגירה נשמטו מספרי העמודים.
וכשהגיע ההעתק שמש הלקוחה מצאה טעות כתיב (שמקורה מן הסתם במסמך המקורי ששלחה אבל מה זה משנה..).
תכל'ס, היינו צריכים לתקן. ומכיון ואחת הטעויות (מספרי העמודים שנשמטו) היתה בכל העמודים - היה צורך לסגור הכל מחדש.
אבל הגרפיקאית שהיתה אמורה לשנות - לא יכלה לפתוח את הקובץ כי הוא נעשה בCS4 ולה היה רק CS3 (טעות נוספת שלי - התכוונת לשמור קודם כINX כדי שלא תקרה בעיה כזו, ושכחתי - לפעמים זה קורה אחרי שבוע ללא שינה). הלך לנו יום שלם (ולי הלך יום שלם של חופש) עם טלפונים וריצות ושליחת הקבצים לגרפיקאית נוספת (ואגב תודה לך גרפיקאית BACKUP נהדרת - את יודעת מי את!) ו.. ו.. ו.. בסוף מישהי הורידה את תוכנת הניסיון של CS4 למחשב והקובץ, בשעטו"מ, נפתח. אחר כך היה צריך לקשר הכל מחדש - וכמובן חלק מהקבצים המקושרים לא הגיעו (לא ברור לי עדיין למה - נשארתי ערה עד הבוקר רק כדי לוודא שכל הג'אמבומיילים עברו - אבל לך תברר דבר כזה בחופש, עם אייפד שלא מתחבר בשום מקום). אחר כך היה חסר לה הפונט שהשתמשתי בו.
בקיצור.. בלאגן.
בסוף, אחרי המון עוגמת נפש ואחרי הרבה שעות עבודה של גרפיקאיות אחרות, הכל תוקן בשעטו"מ (מצאתי שכנה נחמדה שעלתה אלי הביתה ופשוט תיקנה אצלי במחשב :) - רק חבל שהיאלא ענתה בטלפון קודם לכן) ונשלח וגם הודפס וגם ב"ה יצא יפה.

בידיעה שעכשיו תתחיל המלחמה האמיתית, הרמתי את הטלפון כדי להתקשר ללקוחה לסכם את התשלום - לא לפני שעשיתי את החשבונות של ההוצאות, מה אני צריכה לשלם מכל זה, מה אני מסכימה לשלם גם אם לא בטוח שאני צריכה וכו'. לא היה לי ספק שהשיחה תהיה קשה, שהיא תגיד שהיא לא משלמת כלום, פיצויים על עגמת נפש (מכירים?) וכו' וכו' - - והגעתי מוכנה.
ובאמת רבנו.... אני הצעתי לשלם את כל שעות העבודה החל מהרגע שעזבתי את הבית (למרות שחלק מהשעות היו של סגירת קובץ אחד שלא היה קשור לבלאגן - ולמרות שחלק מהתיקונים לא היו באשמתי - הכנסתי גם את כל אלו כצ'ופר). ה לקוחה לא הסכימה בשום אופן - היא רוצה לשלם את הכל. אני התעקשתי שהשמטת מספרי העמודים היא אשמתי ולכן אני רוצה גם לפצות אותה בשאר. היא התעקשה שהיא מרוצה מאד מהתוצאה ולכן היא רוצה לשלם הכל.

מה אומר לכם - בסוף הגענו לפשרה של חצי-חצי (הצ'ק עוד בדרך אבל יש לי הרגשה שגם את ההסכם הזה היא "לא תכבד" אלא תשלם הכל) ואני יצאתי עם הרגשה נפלאה של "מי כעמך ישראל".

באמת - לא כל הלקוחות איומים. נחמד לפגוש אנשים נהדרים בדרך.

• הוסף לסימניות
אח,
ואני חשבתי שהיא מימנה לך את היום חופש שהפסדת...

• הוסף לסימניות
תודה על העידוד!

את יכולה לקשר גם אותי עם כאלו לקוחות
:):):)

• הוסף לסימניות
תעבדי כמוני עם חוצניקים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Deena;602655:
אמרת משפט נכון...
יצאו לי כמה עבודות עם חוצניקים.
תענוג...

• הוסף לסימניות
טוב, אני לא אתחיל עם הנושא..

• הוסף לסימניות
איזה סוף מתוק,
כבר חשבתי שזה יגמר אחרת...
ואכן מי כעמך ישראל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Deena;602655:
הכללות, הכללות.
לא כל החוצניקים ישרים כמו סרגל בריטי ולא כל הישראלים גונבים מגבות מבית המלון....

• הוסף לסימניות
בוודאי שלא
ולא כל הכושים טובים בספורט ולא כל היהודים חכמים.
אבל ההכללות -יש להן על מה להסתמך.

ובוודאי בנושא זה - לכל אחד האופי והאישיות שלו, ולכל אחד המידות שלו, אבל התרבות גם היא חלק גדול מהמהות של כל אחד, והנושא הזה הוא חלק מהותי מאד בתרבות הישראלית.

• הוסף לסימניות
האמת שגם לי היה סיפור עם לקוח טוב שרציתי להעלות לפורום, (זה נשמע כמו פורום של אנשים מספרים על עצמם....;)) ולו רק בשביל האיזון מול הלקוחות הפחות טובים.... (אולי נפתח אשכול של הלקוחות הזכורים לטובה :) )
בא אלינו בנ"א שכבר היה לו ספר מודפס והוא צריך להדפיס שוב כי יש כמה דברים לתקן, הוא אמר שיש לו את הקבצי מקור באינד' אבל מסתבר שהיה לו רק פידיאפים, וזה לא עזר הרבה, בקיצור הבנ"א ישב אצלינו איזה שלושת רבעי שעה, בניסיון למצוא משו, אבל כלום...
אנחנו בכלל לא חשבנו לקחת ממנו כסף, א. כי לא סוכם מראש, ב. כי בסוף בתכל'ס לא עשינו לו כלום.
בסוף הבנ"א החליט שהוא לא עושה את זה שוב כי זה פשוט להתחיל לעמד הכל מהתחלה וכו' וכו'... סיפור שלם.
לפני שהוא הולך, הבנ"א מוציא 100 ש"ח ונותן לנו, אמרנו לו שמפיתום, לא עשינו לו כלום, והוא לא צריך לשלם, אבל הבנ"א פשוט התעקש שניקח את הכסף, בטענה ש'החכמנו אותו בכמה דברים שלא ידע' אמר יפה תודה והלך...
ואנחנו, אנחנו נשארנו עם טעם טוב בפה, ובתחושה שהנה, יש גם לקוחות טובים ב"ה....

• הוסף לסימניות
בהחלט כיף להיתקל בלקוחות נחמדים באמצע הדרך. יש גם כאלה.

לקוחה צלמת שעיצבתי לה תיק עבודות עבור מועמדות לתחרות בינלאומית בחו"ל, ושלחה לי SMS נרגש שהיא זכתה בתחרות - כלומר היה ברור לה שחלק מסויים מהקרדיט ומהתודה מגיע לי. לא מובן מאליו.

לקוח שהזמין עיצוב כריכות לחוברות שמסיבות מסויימות (שלא קשורות לעיצוב) לא יצאו בסוף לאור, שלח מייל כעבור שנה לעדכן אותי שבשעה טובה החוברות סוף סוף יצאו וביקש כתובת דואר כדי לשלוח לי עותקים.

לקוחות שמכניסים במעטפה עם הצ'ק גם פתק תודה אישי בכתב יד, עם עותק מהעבודה.

לקוח לא קל שמעולם לא הצלחתי להוציא ממנו מילת פרגון, שלח בסוף הפרוייקט מייל עם מחמאה נדירה מבחינתו...

לקוחות שממליצים עליך הלאה.

לקוחות שמבצעים העברה בנקאית באותו יום שהם מקבלים את דרישת התשלום, ודואגים להתקשר לוודא שקיבלתי - ממש לא מובן מאליו בעיניי.

לקוחות ששמחים בשמחתי כשאני מיידעת אותם שאני עוד מעט יוצאת לחופשת לידה בע"ה :).

כן ירבו!

• הוסף לסימניות
ב"ה רוב רוב הלקוחות נחמדים וטובים ומשלמים, (ושלי ישראלים למהדרין חלקם אפילו כמה דורות...)
רק מה? כשהכל זורם זה נראה לנו מובן מאליו, ברור שבסוף העבודה נקבל את כל התשלום בתוספת מילות תודה ומחמאה...
רק כשכמגיעים החריגים... אנחנו מתחילים להבין כמה זה לא מובן מאליו כשהכל זורם, ואותם אנחנו מעלים כמעט בשידור ישיר לפורום... עד כי נראה שכאלו הם כל הלקוחות, ולא היא.

• הוסף לסימניות
תבורכו על האשכול המעודד! באמת, צריך לשמוע גם מלים טובות ולקרוא דברים טובים ונעימים. זה עושה מצב רוח טוב לכל היום.

• הוסף לסימניות
יצא לי לעבוד הרבה עם לקוחות מחו"ל ועוד יותר הרבה עם לקוחות מהארץ.

לא מצאתי דפוס קבוע של לקוחות טובים וטובים יותר.

יש לי לקוחות מחו"ל שממש תענוג לעבוד איתם, וגם לקוחות מהארץ שממש תענוג לעבוד איתם.
היו לי לקוחות מהארץ שאני מתחרט על היום שהסכמתי לעבוד בשבילם וגם לקוחות מחו"ל כאלה.

• הוסף לסימניות
__

• הוסף לסימניות
עדו סיפור על לקוחות נחמדים -
עיצבתי חוברת פרסום, זו היתה עבודה מאד לחוצה, במעט זמן, המון תיקונים וכו'.
כמה ימים אחרי ששלחתי את החוברת לדפוס עברתי הלאה וכבר שכחתי ממנה, דופקים על דלתי - משלוחן הביא לי זר פרחים מעוצב, כשהחוברות מהוות חלק מהעיצוב, והזר כולו בפרחים בגווני החוברת, עם מכתב תודה. מעולם קודם לכן (וגם אחר כך, חוץ מפעם נוספת שאותו לקוח שלח לי שוב זר פרחים...) לא קיבלתי מכתב תודה, שלא לדבר על יותר מזה. אז יש גם לקוחות כאלו, והאמת שהייתי מסתפקת בכאלו שמתקשרים להודות ואולי רק שולחים לי דוגמא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;603299:
עדו סיפור על לקוחות נחמדים -
עיצבתי חוברת פרסום, זו היתה עבודה מאד לחוצה, במעט זמן, המון תיקונים וכו'.
כמה ימים אחרי ששלחתי את החוברת לדפוס עברתי הלאה וכבר שכחתי ממנה, דופקים על דלתי - משלוחן הביא לי זר פרחים מעוצב, כשהחוברות מהוות חלק מהעיצוב, והזר כולו בפרחים בגווני החוברת, עם מכתב תודה. מעולם קודם לכן (וגם אחר כך, חוץ מפעם נוספת שאותו לקוח שלח לי שוב זר פרחים...) לא קיבלתי מכתב תודה, שלא לדבר על יותר מזה. אז יש גם לקוחות כאלו, והאמת שהייתי מסתפקת בכאלו שמתקשרים להודות ואולי רק שולחים לי דוגמא...

האמת שזה נשמע קצת מוגזם ומפחיד :)

(לשלוח משהו לכבוד החגים, מילא, את זה הרבה עושים, אבל לרגל סיום פרוייקט קטן?)

• הוסף לסימניות
רוב רוב הלקוחות נחמדים ומודים..

רק כשאנו נתקלים בכאלה שלא, זה מגיע לפורום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה