דרוש מידע לצורך מחקר, מהו ים המלח בשבילך?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
התגובות פה הזויות.
ים המלח הוא אוצר לעולם בכלל ולישראל בפרט
המקום היבשתי הגלוי הנמוך ביותר בעולם הוא נכס בריאותי, כלכלי ותיירותי!! הרבה לפני תמונות יפות!
ירידת המפלס שלו היא כמעט בגדר אסון שמטרידה הרבה מאד אנשים.
קצת יותר אכפתיות, אנשים!

• הוסף לסימניות
לא קראתי תגובות.
לשמע המושג 'ים המלח', מיד עולה בדעתי בוץ ומלח לריפוי. במחשבה שניה - בולענים - בעקבותם אוותר על ביקור באזור.

• הוסף לסימניות
ים מופלא
מרגוע לגוף ולנפש
שווה את הבוץ והמלח, שיש להם מעלות בזכות עצמם
בשבילי ים המלח זה זכרון מופלא וקסום
הייתי שם לפני עשרים שנה ויש לי חלום לחזור לנפוש שם

• הוסף לסימניות
בשבילי, ים המלח מקום של סיוט.
כל הגוף שורף נורא,
לא נהנית משום רגע.

הייתי שם פעמיים, בשאר ההזדמנויות פשוט ויתרתי.
לא מבינה איך נהנים שם...

• הוסף לסימניות
רואים מחלון ביתי כשיש ראות טובה.....
רק שלא יעלם ....:eek:

• הוסף לסימניות
מקום מלא ייחודיות ומסתוריות
כשהייתי שם בפעם הראשונה, נדהמתי מהשקט! אין גלים! דממה מוזרה ומסתורית
כמובן שמי שמגיע לשם לא חולם לגלוש או לשחות זה נטו לשבת במים להנות מהאופצייה לשבת על המים או לשכב (עדיף לבוא עם כרית טיסה) כן, לשכב כאילו זה ספה, המים מציפים בקלות ממש, לעצום עיניים וזהו.. חלום! (להיזהר לא להיסחף לעומק הים, יש סחף תמידי אפילו בלי שמרגישים)
מי ששורף לו סימן שיש לו פצעים או משהו, לי קצת שרף אבל מהר מאד הכאב נעלם ונשארה רק חוויה.
למי שמפריע השמש יכול לבוא בערך שעה- שעה וחצי לפני השקיעה, השמש כבר נעלמת מאחורי ההרים הגבוהים שמסביב.

קראתי פעם שים המלח נמוך היום ב50!!!!! מטרים מבעבר הרחוק!!! (אם אתם מצליחים לשער את עוצמת המספר)
הוא ממשיך לרדת גם בגלל סכך דגניה (שלא יפתח כנראה לעולם, לא באופן מלא לפחות ככה אמר לי מישהו שמבין שם, כי היום יש שאיבות מהכינרת שמווסתות את גובה המים, והלוואי שאתבדה)
וגם בגלל הירדנים ששואבים את רוב מי הירמוך, שזורם גם הוא לים המלח וגם בגלל השאיבות של המפעלים והאידוי הגבוה.
חבל.

• הוסף לסימניות
ים צלמוות,
מקום מגעיל ומשעעממםםםםם!

• הוסף לסימניות
מקום שיפה לראות, פחות יפה להיות בו...
פלא שביעי...
הכי נמוך בעולם- מכאן רק לעלות.
כאילו נכנסים לתוך ציור, ומגלים שעדיף היה לעמוד מבחוץ ולהסתכל עליו.
מקום מסתורי. כאילו כל אנשי סדום מהלכים כשראשם הפוך מתחת לאדמה.....
ניגודי צבעים יפהיפיים.
חום הורג.
שקט מוזר.

• הוסף לסימניות
צריך לזכור שים המלח לא היה קיים לכאורה בששת ימי בראשית
בסך הכל היו שם פעם כמה ערים גדולות עם מטעי גידול נהדרים עד שהכל התהפך...

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מקום מרגיע, מרפא ומושלם למנוחה!
המלח לו מוסיף ליחודיות ולשלמות שלו!
וסתם כבונוס, מקום מטריף לצלם בו...:)

ההתייבשות מטרידה, אך אין לי תשובה לה... אני עדיין לא מדענית.... ;)

• הוסף לסימניות
אם כל תשובה תעזור אז-
אחד המקומות שמאד מתחשק לי להגיע אליהם, אבל זה עוד לא קרה..

• הוסף לסימניות
ואווו מלא זיכרונות טובים יש לי מים המלח
שרצתי עם חברותי שם לאורך שנות הסמינר ...
כיף כיף ומושלם!!!
שקט, אוויר נקי, נסיעה מעניינת.

• הוסף לסימניות
לצורך מחקר, מהו ים המלח בשבילך???
רוגע, השראה, שעמום, מחשבה או אולי אויר אוירה או נופש או חופשה
או כל דבר אחר
כל תשובה תעזור לי
בלת”ק
ממש כמו מלח
ממש מעט זה טעים
קצת יותר זה מלוח מידי
הייתי אומר אפילו מוות, על שם ”ים המוות”

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה