לקבל עזרה מאנשים טובים, עושה חשק לעזור גם...

• הוסף לסימניות
מקווה שאני לא עובר על דברי הפסוק:
"מְבָרֵךְ רֵעֵהוּ בְּקוֹל גָּדוֹל בַּבֹּקֶר הַשְׁכֵּים קְלָלָה תֵּחָשֶׁב לוֹ".

אבל אני חייב לומר תודה.
ואני לא מתאפק - ואומר אותה בקול!

נתקעתי כבר תקופה לא קצרה עם כל מיני בעיות, כשתמיד ידעתי שאוכל לפנות לחברי פרוג היקרים. הרבה מאד ניסו (ולמען האמת עדיין מנסים) לעזור לי ככל האפשר, בפרט ניק אחד שמיותר אף לומר את שמו: "פרסומון".

יהודי מיוחד המחונן בכישרונות רבים בחסד עליון, ומעל לכל כישרון הנתינה!

להאריך כה נצרך, אך קשה ולא קל להתחיל ולא לגמור!! (כנראה גם לו..).

כמה נפלא:
דברים כאלו, מלבד העזרה הנצרכת כל כך שהם גורמים, בעקיפין [או במישרין] הם גורמים לי, ובוודאי גם לאחרים רבים - לרצות מאד לעזור גם לאחרים - ליצור גלגל שלעולם לא נגמר...!

אשריך פרסומון!!!!!

• הוסף לסימניות
אגב, התוספות (בב"מ כא ע"ב נדמה לי ד"ה ובאושפיזא) מחלקים בין אם יש אורחים שאינן מהוגנין שאז נאמר "מְבָרֵךְ רֵעֵהוּ בְּקוֹל גָּדוֹל בַּבֹּקֶר הַשְׁכֵּים קְלָלָה תֵּחָשֶׁב לוֹ" וכן "הני תלת מילי עביד רבנן דמשני במילייהו שאחד מהם הוא באושפיזא", משום שבאנשים שאינן מהוגנין יכלו ממונו, לבין אם יש בני אדם מהוגנין שע"ז נאמר אורח טוב מה הוא אומר, כל מה שעשה בעל הבית לא עשה אלא בשבילי.

כנראה שחברי "פרוג" הם בגדר אנשים מהוגנים...

• הוסף לסימניות
פרה ורבה בחברים נפלאים
רואים רק הצד הטוב של הזולת
ועוזרים תמיד בכל מה שאפשר
גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה

• הוסף לסימניות
אני רוצה גם להצטרף לתודות,
גם אני זכיתי לקבל ממנו יחס נפלא ועזרה גדולה, בלי להסס, מיידי, ובשמחה.

תודה לך פרסומון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתוק מדבש;1360079:
אני רוצה גם להצטרף לתודות,
גם אני זכיתי לקבל ממנו יחס נפלא ועזרה גדולה, בלי להסס, מיידי, ובשמחה.

תודה לך פרסומון

כנ"ל.

• הוסף לסימניות
גם אני נעזרתי בו הרבה פעמים.
תודה

• הוסף לסימניות
גם אני נעזרתי בו ויש לי המון הכרת הטוב אליו.
ממש בעל חסד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה