השקעות לקבל קצבה יפה בגיל פרישה בלי לעשות כלום?!

• הוסף לסימניות
אז מה כן.?
פיזור נכון .
גם מדד עולמי הרגיל לא מפוזר מספיק.... יש מדינות מתפתחות יש אסיה בעיקר סין שמויוצג בחסר..
קיצר אין מושלם אבל זה יותר קרוב למושלם...

• הוסף לסימניות
אז מה כן.?
פיזור נכון .
גם מדד עולמי הרגיל לא מפוזר מספיק.... יש מדינות מתפתחות יש אסיה בעיקר סין שמויוצג בחסר..
קיצר אין מושלם אבל זה יותר קרוב למושלם...
אם הבנתי את הטענה שלך
אם אין פיזור מושלם, אז בוא להקטין עוד יותר...

• הוסף לסימניות
לכאו’ לא כדאי בשפו”א למשוך את הכספים של ”חיסכון לכל ילד” עד גיל פרישה ואז יש פטור ממס.
כדאי פשוט כשהילד נולד להשים את הכספים בקרן מחקה מדד S&P500 ולשכוח מזה עד גיל פרישה של הילד ואז יש לו קצבה של אלפי שקלים כל חודש! (אפילו אם מפסיקים להפקיד בגיל 21)
פספסתי משהו?
כמובן שעדיף להעביר את הכסף לחשבון עצמאי ולחסוך בדמי ניהול (שעלותם המצטברת גבוה מ-25% מס רווחי הון)
ובפנסיה אפשר למשוך את הכל בפעם אחת (לטיול מסביב לעולם)
או להשאיר את הכסף בשוק ההון ולמשוך בכל חודש כמה שרוצים כדי לקנות נעליים לנכדים

הדבר נכון לכל קופ"ג להשקעה
מאחר וקופ"ג להשקעה היא מסלול מעולה לאנשים שלא מבינים כלום בשוק ההון.
ומסלול גרוע מאוד למי שמבין
זה כמו שאפשר לקנות שקית חלב במכולת, ואפשר להזמין בוולט בתוספת עמלה, והמשלוח מחכה באותה מכולת.

• הוסף לסימניות
שאלה למתקדמים.
לכמה עולה הדמי ניהול בבתי השקעות וחברות הביטוח בחיסכון לכל ילד אחרי גיל 21 .
האם זה קופץ למקסימום 6% או שמגיע לממוצע בקפ'ג של 0.70
בכדי לעשות את החישוב של משיכה והשקעה מחדש במסחר עצמאי או להשאיר(אני מבין את הקטע של דחיית מס)
תודה זו שאלה חשובה

• הוסף לסימניות
שאלה למתקדמים.
בכדי לעשות את החישוב של משיכה והשקעה מחדש במסחר עצמאי או להשאיר(אני מבין את הקטע של דחיית מס)
תודה זו שאלה חשובה
ראיתי מי שטען שבפועל מלא פעמים זה נשאר על אותם דמי ניהול (0.23 !)
בכל מקרה, צריך לחשב שבלא מעט מקרים משיכה בשנת ה 21 מאפשרת קבלת החזר נכבד ע"י נקודות זיכוי.
(לא תמיד יש עבודה בגיל הזה)

• הוסף לסימניות
שאלה למתקדמים.
תודה זו שאלה חשובה
משיכה והשקעה ה לא רק לא דחייית מס
אלא כפל מס.

• הוסף לסימניות
המס לא מענין נגיד ואני יכול לקבל החזר עקב הפסדי הון אחרים
אני שואל שוב לכמה מגיע הדמי ניהול של הקופה אחרי גיל 21
לא מצאתי כעת, לזכרוני זה אמור להיות אותם דמי ניהול שמול המדינה.
בכל מקרה צריך להתחשב גם בעלויות ניהול השקעות, תשלום דמי ניהול (משתנים) על אחזקת ניירות עוקבים, או סתם ניהול לא מיטבי של הקופה מבחינת אחזקת מזומנים שאינם משיאים תשואה.

• הוסף לסימניות
אם היית משקיע 1,000 ש"ח לפני 20 שנה:

• במדד S&P 500 – היו לך היום כ־6,487 ש"ח
  • במדד MSCI World (עולמי) – היו לך היום כ־4,837 ש"ח

ההשקעה במדד האמריקאי הניבה תשואה גבוהה יותר, בעיקר בשל ביצועים יוצאי דופן של שוק המניות האמריקאי, במיוחד מגזר הטכנולוגיה....
תשואות העבר אינן ערובה לתשואות העתיד

• הוסף לסימניות
לכאו' כדאי להשקיע היום במדד סכום כסף, ולא להוציא אותו במשך 300 שנה,
וכך כל צאצאיך יהיו עשירים כקורח...😉
בהנחה שכל ילד יביא בממוצע 7 ילדים (זה הממוצע לאישה חרדית) במשך 300 שנה יהיו לך 250 מיליון צאצאים אז לא נראה לי שהם יהיו עשירים מזה :)
מה שכן אולי הם יוכלו להקים מדינה ולעשות לעצמם פטור ממס רווח הון ;)

• הוסף לסימניות
בהנחה שכל ילד יביא בממוצע 7 ילדים (זה הממוצע לאישה חרדית) במשך 300 שנה יהיו לך 250 מיליון צאצאים אז לא נראה לי שהם יהיו עשירים מזה :)
מה שכן אולי הם יוכלו להקים מדינה ולעשות לעצמם פטור ממס רווח הון ;)
הם יהיו עשרים קטנים
לא כקורח.

• הוסף לסימניות
הם יהיו עשרים קטנים
לא כקורח.
צודק,
חשבתי שהצאצאים יתרבו יותר מהר
אבל לא, המניות עוקפות ובגדול!!!
(בהשקעה של 10,000 שח יהיה לכל אחד מאותם 250 מיליון צאצאים 100 מיליון שקל כל אחד!!!!!
ובניכוי אינפלציה לא יודע....)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה