כללי לקוחה סיוט, צריכה עזרה

• הוסף לסימניות
לותיקים שבינינו,
לצערי הרב מאוד אני עובדת כרגע עם לקוחה סיוטית במיוחד
אנחנו עובדות על פרויקט גדול כבר 7 חודשים בערך
מהתחלה היא הצליחה להוריד אותי למחיר ממש מצחיק יחסית לעבודה והסכמתי כי הייתי צריכה בדחיפות עבודה בזמנו (היום אין סיכוי שהייתי מסכימה)
ומאז- אלפי תיקונים, מתחרטת מוסיפה ומשנה כל יומיים
מתקשרת אליי פעמיים ביום
וכדי שזה יהיה מושלם- אין לה אינטרנט כך שצריך כל פעם למצוא דרך להעביר לה את ההגהות, פעם היא הגדילה לעשות ופשוט נחתה אצלי בבית בלי להודיע
כן, אני יודעת שהייתי צריכה להחתים על חוזה, חשבתי אז שזה מיותר
עכשיו היא העבירה לי עוד תיקונים ("ממש כמה דברים קטנים...") וזה כמעט כמו לבנות את הקובץ מחדש (קובץ של יותר מ90 עמ')
אני מטבעי עדינה וקשה לי מאוד להיות אסרטיבית, כל פעם אני מוצאת את עצמי מתקפלת מולה ומסכימה לגחמות שלה.
אני ממש מבקשת עצה איך להתנהל איתה, אני מקווה שאני לא מזיקה לה מרוב הקפידות שיש לי עליה
תבורכו

• הוסף לסימניות
לה-כוח.

כל מילה נוספת, מיותרת!

• הוסף לסימניות
?

ועד שאקנה את הספר??... מישהו?

• הוסף לסימניות
את פשוט צריכה להתאזר באסרטיביות מסויימת בשביל לעצור את זה. כל דבר שיעשה לעצירה דורש אסרטיביות.
אם את לא מסוגלת נסי לגייס לעזרתך מישהו: בעל, מזכירה פקטיבית (אחות או חברה טובה), גרפיקאית עמיתה. שיסביר לה את הגבול שלך.
נשמע לי שהיא פשוט לא בעלת טקט ולא מכירה את השוק.
לכן יתכן שמה שצריך פה הוא לספר את הגבולות של העניין.

• הוסף לסימניות
..

חשבתי לגייס את בעלי שידבר במקומי
אבל זה יישמע מאוד לא מקצועי ושאני לא בטוחה בעצמי, לא?

• הוסף לסימניות
נכון.
חלק מלעבוד עם לקוחות, זה לדעת שאת צריכה להוביל, ולא הלקוח.
ברגע שאת מעבירה את המושכות אל הלקוח, תצפי ש"העגלה תתהפך", הכוונה אליך, וזה מה שקורה לך עכשיו, מקווה שהמשל הובן.
שיהיה לך בהצלחה.

• הוסף לסימניות
ידוע לי על קרובת משפחה, שכשהעניינים יוצאים מכדי שליטה, היא מעבירה את השיחה לבעלה, שישחק אותה בוס/מנהל או משהו כזה, והוא מעביר את המסר בצורה מקצועית ומכובדת, ובצורה קשוחה/חד משמעית, והכל בא על מקומו בשלום.
כמובן שזה אקטואלי רק אם ישנה מציאות כזו של בוס וכדו', ו.. שהבעל לא יותר גרוע.

• הוסף לסימניות
תנסחי מסמך רשמי בכתב
ובו כל תהליכי העבודה שעברת.
ותסכמי שמעתה במסגרת העבודה שחרגה מזמן מגבולות עבודה סדירה,
כל תיקון יכרך בתשלום בסך: _______________

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1165438:
תנסחי מסמך רשמי בכתב
ובו כל תהליכי העבודה שעברת.
ותסכמי שמעתה במסגרת העבודה שחרגה מזמן מגבולות עבודה סדירה,
כל תיקון יכרך בתשלום בסך: _______________

מחזק וממליץ גם על משהו בסגנון.

אף פעם לא מאוחר לקחת את המושכות לידיים, במיוחד לא כשהיא זו שצריכה אותך!
תבהירי לה בשפה נעימה אך ברורה וחד משמעית, שאת העבודה סיימת, וכל פיפס מעבר - יחייב אותה לשלם לך על שעות העבודה (וכאן תדפקי לה סכום הגון מאוד, כך שבכל מצב את תצאי כשידך על העליונה).

בכל אופן, תני חיוך! אני בטוח שעברת עכשיו קורס בן 7 חודשים ולמדת המון בשביל הלקוח הבא.

• הוסף לסימניות
להגיד בפשיטות וטבעיות:
"תקשיבי מקובל להגביל את כמות הסקיצות לכך וכך וכבר נתתי לך יותר, אם את רוצה אני יכולה להמשיך את התיקונים שתבקשי בתשלום לפי שעה, בעקרון העבודה מוכנה כבר"

• הוסף לסימניות
אני התכוונתי למסמך עניני ולא מכתב, כי אחרת את צפויה להתכתבות אתה בעניני התיקונים.
שימי לוגו למעלה,
תכתבי לה עבודתך התקבלה בתאריך:
סוכם על תשלום סך:
פירוט העבודה:
בתאריך * התקבלה בקשה לתיקון.
בתאריך* התקבלה בקשה לתיקון
המקובל בעבודה מסוג זה הוא סך של * תיקונים.
מעבר למקובל בוצעו * תיקונים.

לתיקונים שיתקבלו מתאריך* תשלח הצעת מחיר ןהם יבוצעו בתשלום לפי המקובל.
בתודה,

• הוסף לסימניות
כל זה בתנאי שהעבודה שהגשת לה מתחילה היתה ברמה מוקפדת וגבוהה.
לי היה מקרה פעם שהגשתי לגרפיקאית עשרות תיקונים,
היא כתבה הכל עם שגיאות כתיב, הכינה מודעה כמו לסופר מרקט, בקיצור ממש לא הבינה עניין

• הוסף לסימניות
לגבי עניין הבעל,

אני משתמשת הרבה בבעלי,
כיוון שאני לא אסרטיבית מטבעי.
וכדי שלא יווצר מצב לא נח, שאני מערבת אותו רק בבעיות,
ואז נראה כפי שכתבת שכאילו אני לא בטוחה בעצמי,
אני מהשיחה הראשונה מציינת את נוכחות כשותף בעסק לדוג':
אני לא אומרת מיד מחיר וכדו' אלא מקפידה לצייין:
"שמעתי מה דורשת העבודה, אני אעריך אותה, אתייעץ עם בעלי שהוא מנהל העסק, ואתן לכם תשובה לגבי המחיר..."
כך תמיד הוא נמצא "ברקע" כמנהל העסק,
כך שאם קורים קטעים שכדאי ממש שהוא יתערב (כיוון שאני ממש לא יודעת להיות אסרטיבית)
זה נראה טבעי שהוא מתערב כ"מנהל העסק"...

מומלץ בחום למי שהיא לא אסרטיבית (ובעלה כן... )

• הוסף לסימניות
כאשר מדובר בסכומים גבוהים, אני אומרת:
שמעתי את הנתונים, ברשותך, אשלח בעוד כשעה פקס, עם הצעת מחיר.
ואז שולחת הצעת מחיר מפורטת עם לוגו.
ו... זה מתקבל בברכה.

• הוסף לסימניות
בתיקון הבא שהיא מבקשת את אומרת לה
"וזה התיקון האחרון, גם ככה חרגנו בהרבה ממה שסיכמנו התיקון הבא יבוצע בתשלום של כך וכך"
או אפילו עכשיו תוך כדי התיקון: "את החלק הזה אני עושה בחינם אבל את התיקון השני אני עושה בתשלום"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1165353:
מהתחלה היא הצליחה להוריד אותי למחיר ממש מצחיק יחסית לעבודה והסכמתי כי הייתי צריכה בדחיפות עבודה בזמנו (היום אין סיכוי שהייתי מסכימה)
פה הכל מתחיל, ברגע בו היא הורידה אותך עוד ועוד במחיר, ונגררת אחריה והסכמת
כבעלת מקצוע ונותנת שרות - את זו שקובעת את הכללים
אם היא מובילה זה אומר שהיא קובעת את הכללים, היא בשליטה

נכתב ע"י דוריה;1165353:
כן, אני יודעת שהייתי צריכה להחתים על חוזה, חשבתי אז שזה מיותר

זה ההמשך הקריטי
בלי חוזה איך היא תדע שמליון תיקונים זה רק בתשלום?
אנשים באמת לא יודעים, ויש גם כאלה שבטוחים שברגע ששילמו לך שקל קנו אותך לנצח.
הם יבקשו להתייעץ איתך על כל דבר, גם מה שלא קשור לעבודתך, יבקשו ממך לנסח את הטקסטים בחינם כמובן, ישתפו אותך ברעיונות הכי הזויים שהם חולמים עליהם בלילה ועומדים להוציא אותם לאור בשבוע הבא. יתקשרו ב-7 בערב רק לשאול משהו קטנטן מאוד דחוף.
אלו לקוחות שאני קוראת להם "שואבי אנרגיה".
התקשורת הכי טובה איתם היא במיילים קצרצרים ובהשהיה של יומיים לפחות לפני כל תגובה.
לא בגלל שאת לא נחמדה, אלא בגלל שאת פשוט לא יכולה להקדיש את כל כולך לאדם שסה"כ הזמין ממך עבודת עיצוב, ולא ייעוץ שיווקי הכולל קופירייטינג וליווי עסקי טלפוני.

• הוסף לסימניות
אני רק רוצה לוודא שאני לא אשם בבעיה.
יש איזה חברה של אמא שלי ששלחה לי כמה פעמים סקיצה להגהה, ומבקשת מאוד שאעבור על כל החומר ואכתוב לה הגהות.
אני מקוה שזו לא אותה אחת שאת מדברת עליה.
שמה הוא ע.א. ?
(אולי זה מגוחך, אבל פשוט אתמול היא שוב נתנה לי את החומר, ובדיוק היום מתפרסמת ההודעה...)
אם כן, אשתדל לעזור בענין הספציפי...

• הוסף לסימניות
עדכון

הבטחתי לעדכן,
דיברתי איתה אחרי הרבה תפילה וכתבתי מראש את כל מה שרציתי לומר בנקודות כדי שלא אתקפל באמצע ואשכח הכול
היא קיבלה את זה מאוד יפה, השיחה לא ענתה לטונים גבוהים
סיכמנו שאבנה קובץ חדש עם כל התיקונים בתוספת מחיר הגון (ועליו היא תוכל לבצע הגהה אחת בלבד)
ואח"כ היא אפילו התקשרה להתנצל שגרמה לי כזאת עוגמת נפש, כנראה שהבהרתי את עצמי כמו שצריך
תודה לכולכם על התמיכה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה