כללי לקוחות פוטנציאלים שמנצלים...

• הוסף לסימניות
אוקי, אני נערה עדיין "קטנה" ואני אסביר איך התחיל אצלי במקום לימודי אני לומדת גרפיקה ובהתחלה עשיתי חסדים קטנים והכל, עכשיו לאירועים במקום לימודי תמיד קוראים לי כי יודעים שאני טובה (בלי להתגאות, רק ע"מ להסביר) יום אחד עשיתי למשהי עבודה שבת דודה שלה ביקשה לעשות ואני הסכמתי כי עוד הייתי בטווח של לעשות חסדים אבל מה לעשות יש אנשים שנהנים לשגע אנשים אחרים וכך זה היה, הסכמתי והתחלתי, שאלתי מה רוצים? נתתי רעיונות לכל מיני רקעים ובאותו יום הבת הזאת התקשרה אלי לא מעט פעמים וגם שלחתי לה מיילים לא מעט פעמים ובשלב מסויים 'נשבר לי' והחלטתי שמהיום אם זה לא קרובה שאני מכירה או חברה טובה אני לא עושה חינם. זכותי לקחת כסף ואין פה עניין של חסד או לא, עוד דוגמא: פעם עשיתי משהו לארגון חסד והייתי כולי מוכנה לתת ברור שבלי תשלום, אבל הם הכריחו אותי לקחת.
אז תחליטו בעצמכם על כל עבודה, אני למדתי שלשכנות, מכרות, ידידות, קרובות משפחה שכיף לי לעשות את העבודה להן ויש לי רגש של אהדה ולכן אני רוצה לעשות אני אעשה בחינם.
מעבר לכך אנשים שאיני מכירה אקח כסף...

• הוסף לסימניות
אולי אני חיה ביקום מקביל.

אבל אם היא נותנת לשכנה לטעום ואומרת לה: אני נותנת לך ותמליצי עליי.
מאמינה שהשכנה תעשה זאת.

כשלמדתי שיווק המנחה הראתה לנו קטעים מתוך הסרט: שוקולד.
הסרט הלא מצונזר לא מומלץ, אבל היא תפסה את הקטעים הרלוונטיים ופשוט לימדה ממנו את עקרונות החדירה לשוק.
זסה היה מרתק.

עוד מעט אולי אכתוב בערך את הסיפור של הסרט.

את לא חיה ביקום מקביל, את פשוט מביאה משלים שלא תואמים את המציאות!

אם אני באה לתת לשכנה לטעום ואומרת לה: 'תמליצי עליי' זה סיפור אחד.
אבל אם היא באה לבקש לך רק תכיני לי זה וזה וזה וזה ופוערת עיני עגל כשאני מבקשת על זה תשלום. זה סיפור אחר לגמרי.

אין לי מושג מה רמת הנסיון שלך בתחום, אבל הדוגמאות שאת מביאה הם לא מציאות חייך ומנסיונך המקצועי, אלא מהרצאות ששמעת.
לעומת זאת נכתבו פה הרבה הודעות שמביאות את הנסיון האישי, שהחסדים האלה מביאים לקוחות נוספים שרוצים חסדים.
ברור לי שאין כאן מעצבת אחת שלא עיצבה ועדיין מעצבת בחינם. אבל כשעושים את זה מהרצון לעשות חסד ולתרום לסביבה ולקרובים, זה לגמרי עניין אחר אם מקבל ההטבה סחט אותה.

חסד את עושה מבחירה שלך ולא מסחיטה של הנצרך. זה בדיוק ההבדל בין חסד לניצול, אני בחרתי לתת, או אני נאלצתי לתת.

• הוסף לסימניות
חסד את עושה מבחירה שלך ולא מסחיטה של הנצרך. זה בדיוק ההבדל בין חסד לניצול, אני בחרתי לתת, או אני נאלצתי לתת.
מסכימה איתך לחלוטין.

אבל לא על זה דיברתי.

היא שאלה איך לחדור לשוק, ואם היא תעשה חסד עם שכנה זה יכול לעזור לכך,
ועניתי לה שכן.

אף אחד לא סחט אותה, והיא שאלה כדי לדעת לעשות זאת בחכמה.

(וסתם ככה בדרך אגב, אני מאמינה משמים שהקב"ה עוזר למי שעושה חסד.
לא דיברתי על ניצול אלא על חסד מרצונה האישי).
אבל לא על כך עניתי כאן.
אלא בעיקר על נושא של חדירה לשוק.

כבר היו הרבה דיונים בענין באשכולות קודמים,
והביאו סיפורים לכאן ולכאן.
זו לא פעם ראשונה שהנושא נפתח.

אז אולי מי שבאמת יש לה ראש קטן וכל הזמן תיתן לנצל אותה והיא לא אסרטיבית- אכן, העצה הזו לא מתאימה לה.

אבל מי שיש לה אסטרטגיה ברורה איך לחדור לשוק,
והיא כל הזמן מסרבת להראות דוגמאות, היא עלולה גם להתקדם לאט.

בואי ניתן לך דוגמא שנקוה שלא תגידי שאני חיה ביקום מקביל:

אוסם הגיעה לאושר עד ונתנה טעימות ממעדן חדש שלה.
פראיירית!!!!

פעם גם תלמה הגיעו ונתנו ממוצר חדש.
עכשיו כל הזמן אני לא קונה אותו כי אני הולכת לחפש אותו חינם אין כסף..

היא גרפיקאית שעדין לא מכירים את העבודות שלה, ולא יודעים את טיב הביצוע שלה.
תחשבי רגע שאת יכולה למנוע ממנה את הפרנסה שלה!

אז נכון, בעלת טיפוס רכרוכי תמיד עלולה לעשות בחינם.
אבל אם היא בונה אסטרטגיה ונכנסת כך לשוק, היא יכולה בע"ה להציג את העבודות שלה ולקבל עוד.

ואני לא באה לעולם בהנחה שכל הלקוחות נצלנים.
בינתיים נתקלתי בכאלו וכאלו.

• הוסף לסימניות
(וסתם ככה בדרך אגב, אני מאמינה משמים שהקב"ה עוזר למי שעושה חסד.
לא דיברתי על ניצול אלא על חסד מרצונה האישי).
שניה לפני שתוקפים אותי על הכתוב כאן.
לא דיברתי על עשית חסד במקום העבודה על בסיס קבוע.
אלא על סוג של זה נהנה וזה אינו חסר.

וגם שלא מצטערים על מצוה שעשו.

• הוסף לסימניות
שניה לפני שתוקפים אותי על הכתוב כאן.
לא דיברתי על עשית חסד במקום העבודה על בסיס קבוע.
אלא על סוג של זה נהנה וזה אינו חסר.

וגם שלא מצטערים על מצוה שעשו.

חזרתי לקרוא את ההודעה הפותחת.
היא אמנם כתב שם איך מגיעים ללקוחות בשורה הראשונה.
אבל אם תתעמקי בהמשך ההודעה, רוב התגובות נכתבו על זה.
"יש לך אולי מודעת מאורסים מוכנה? רק לשנות את השמות וזהו, אני ממש ממש חייבת, תודה גדולה וענקית ועצומה..."
'התווסף עוד חסד למאגר....'

אם את בונה אסטרטגיה של לקיחת עסק אחד ומיתוגו במחיר מוזל, כשברור לו מה הערך של המיתוג שלך, והכל מסוכם מראש, ויש לך סיכום עם בעל העסק שאת יכולה להכניס לתיק עבודות ואת יודעת ששווה לך להשקיע בעסק הזה, אז לכי על זה עד הסוף.
אבל אם מזמין העבודה מזמין משהו כמו מודעת מאורסים, ועוד מסביר לך שזה משהו מוכן, ו'רק' תשני שמות ותודה ענקית ועצומה. ואת מחוסר נעימות עונה, טוב, נעשה לך את זה, ואח"כ עוד מתחרטת שלא ענית אחרת, זה לא אסטרטגיה וזה לא מהלך כמו הדוגמאות שהבאת, כמו תנובה שמחלקת טעימות ותלמה שמחלקת מתנות. זה הגררות לעבודה שלא תביא לך כלום בהמשך, מנסיון.
אם היא היתה כותבת בהודעה הפותחת שפנו אליה מחנות מוכרת באזור לעשות דיל בשביל להכניס אותה לשוק, והם סיכמו הכל מראש, התגובות שהיא היתה מקבלת היא כמו שאת כותבת, אבל לפי מה שהיא כתבה, זה התגובות שהיא קיבלה.

• הוסף לסימניות
אבל אם מזמין העבודה מזמין משהו כמו מודעת מאורסים, ועוד מסביר לך שזה משהו מוכן, ו'רק' תשני שמות ותודה ענקית ועצומה. ואת מחוסר נעימות עונה, טוב, נעשה לך את זה, ואח"כ עוד מתחרטת שלא ענית אחרת,
בזה את צודקת.

• הוסף לסימניות
דעתי שגרפיקאית מתחילה תעשה גם דברים בחינם כי אז היא מרוויחה גם חסד, גם סטאז' (שזה שווה המווון) וגם כך היא מתפרסמת. הבת דודה מספרת לשכנה, והשכנה לחברה וכו' וכו'
כך היא נכנסת לתודעה של כולם 'יש פה גרפיקאית, והיא עשתה את העיצוב של זה, ואת המודעה של ההוא...
זו גם דרך בהחלט להגיע ללקוחות טובים, כן.

אפשר לא לקחת כסף ממשפחה ולומר בצורה יפה (לחשוב איך הכי מתאים לנסח את זה) "בעיקרון אני עושה דברים כאלה בתשלום אבל למשפחה/לשכנה כמוך..." גם כדי לתת הרגשה נעימה שעשית את זה בשמחה, וגם כדי שתבין שלאחרים/ פעם הבאה יעלה כסף

• הוסף לסימניות
טוב, באמת שלא היה לי כוח לעבור על כל האשכול אך רפרפתי מעל והבנתי את הרעיון והכיוון...

אני בעל עסק לצורכי צילום ופיתוח תמונות אני מכיר את גווני הלקוחות מכל הסקלה
יש מהם אנטי טקטיים להחריד ויש את הטובים והנעימים יש מהם הבטוחים שעסקי הוא בית תמחוי ויש מהם שיודעים להעריך את ההשקעה ומבינים את תוצאותיה - דמים

ממש בתחילת דרכי כחודש או חודשים אחרי שפתחתי את העסק היה מעשה לא מהנעימים.
גב' בחרה תמונות לגודל 13/18 ולאחר כשעה של עמידה מתישה על העמדה היא התעניינה במחיר
לאחר ששמעה את המחיר נפערו עיניה כגלגל שמש "מה?! כזה יקר?", אף אני היחרתי אחריה "לא יקר אבל בהחלט יכול להיות שיש יותר זולים" לצערי או לשמחתי אני לא מתיימר להיות מהם... לאחר שניות חשיבה מאומצות מצאה הלקוחה פתרון מבריק "אולי תוציאו לי את התיקייה שבחרתי ואני אלך לפוטו אחר?" נהלמתי, לקח לי בדיוק כמה שניות של התאוששות ועניתי "אין בעיה אבל כאן זה מתומחר לפי דקת מחשב", מיותר לציין שהיא קלטה ששגתה...

מה אתם אומרים? אולי כדי להיכנס לשוק היה צריך לעשות חסד ולתת לה?

לקחתם עבודה ללא תשלום
1. עבדתם פחות והשקעתם עוד יותר פחות (גם אם תבטיחו שלא...)
2. אחרי מחצית העבודה תמצאו אלף דברים שיכלתם לעשות והעבודה הזאת "מקוללת" ומפריעה לכם (אפי' שאתם מאוד משועממים ביומיום)
3. ללא תשלום זה כמו להעביר את העבודה למשהו אחר מרגשות חסד... (כי התוצאה היא לא שלכם, כמו במס' 1)

אני מסכים שקשה מאוד לומר לא או זה עולה כסף אך זה צריך להיעשות בכל שלב, בין אם אתם חדשים או וותיקים בין לחברה שכנה או למשפחה.

אצלי בעסק יודעים (ומי שלא יודע מודיעים לו) אין מושג כזה "לא משהו מיוחד, סתם, רק להזיז פה ולכתוב שם." כל עבודה היא עבודה גרפית ואין כזה מושג "כלום" ומי שבכל זאת רוצה ממש כלום משהו בקטנה שילך למישהו אחר כי "אני פשוט לא יודע איך עושים את הדבר הזה" (לא לימדו אותי בפרוג - שם למדתי עיצוב גרפי - איך עושים כלום).

בכל מה שקשור לעסק אין חסד ואין משפחה (ד.א. אפשר לעדכן את המשפחה שהם יקבלו 5/10% כך הם יבינו שעל ה90% האחרים אין מה לדבר...)

להיפך הוא הנכון: החברים ובני משפחה אלא שבאמת מכירים אותך וקשורים אליך הם הם הראשונים שצריכים לשלם ע"מ לפרנס אותך, כי מי כמוהם יודע עד כמה את זקוק לכול מטבע...

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, אם את לא שלמה עם זה אל תסכימי לעבוד ללא תשלום.
תתחילי עם מחירים זולים יחסית, ועם הזמן בעז"ה תתקדמי ברמה ובמחיר.
אני למדתי לעשות את החסדים רק לקרובי משפחה ורק בצורה שלא תעיק עלי מידי,
למשל בלי תיקונים/ טווח של שבוע לביצוע העבודה וכד'.
הרבה הצלחה, לקוחות וסיעתא דשמיא!

• הוסף לסימניות
יעל זלץ אומרת שלא שווה להיות חברה של עניים כלומר כאלה שמשלמים זול על עבודות ועושים לה טובות וכו כי אז הם ממליצים לכולם שיש איזה אחת שלוקחת מאד זול, ואפשר אפילו ללחוץ אותה לחינם וכו'

• הוסף לסימניות
לשכנים וכד'
אני אומרת שזה יצא לה נורא יקר ולא משתלם.
היתה לי שכנה שממש ממש פרגנה ושילמה מחיר מלא. "זהו העבודה שלך" היא אמרה לי ולא הסכימה להוריד שקל!

חוץ מלגננת שצריכה בתחילת השנה קצת גרפיקה, אני עושה את זה בשמחה, אוטומטית הבת שלי מרוויחה. (ובד"כ הגננת המקסימה מורידה לי בדמי שכלול :) )

• הוסף לסימניות
אתמול לא היה לי זמן.
כותבת כאן את תהליכי הלמידה מהסרט 'שוקולד'.
(שאגב המסר שלו קצת שונה ודי פרובוקטיבי, אבל המנחה לקחה חלקים שלו למקום של שיווק, והיה נחמד להקיש).

מדובר באישה שהגיעה עם בתה לעיירה שמרנית. היא החליטה לפתוח עסק לממכר שוקולד. הבעיה היא שהעיירה היתה כזו שמרנית, שאף אחד לא ממש תכנן לקנות שוןקולד, וגם לא להתקרב לאישה שהביאה איתה 'רוחות זרות' ממרחק.
אבל היתה לה אסטרטגיה בנויה מראש, היא קודם כל שכרה מקום, אחר כך שיפצה אותו וניקתה את כל הלכלוך והאבק וסידרה אותו לחנות. לאחר מכן, תלתה שלט גדול המכריז על חנות שוקולד.
ואז היא פתחה את החנות.
אנשים הציצו מבעד לחרכי החנות, אבל לא העיזו להיכנס.
אבל היא לא התייאשה. ילד אחד נפל ברחוב, היא הכניסה אותו אליה ונתנה לו לטעום שוקולד.
אמא שלו הגיעה בזעף, ואז היא כיבדה גם את האמא בשוקולד לפי הטעם שלה.
לאחר מכן נכנסו פה ושם, ולכל אחד היא נתנה יחס טוב ו'טעימה' משוקולד שמתאים רק לו.
היא לא רק מכרה אלא ראתה את הלקוחות.
(במקור הסרט מראה איך היא שינתה את כל העיירה רק בגלל השוקולד, ודרכו ראתה דברים שאחרים הזניחו, אבל כאן, בפרשנות של השיווק, זה לא הפוינט).

לקוחה שעברה חיים לא קלים בצל בעלה קיבלה שוקולד מסוג עשיר, אחת שבעלה השתכר, קיבלה שוקולד לתת לו כדי לשפר את היחסים ביניהם.
לאט לאט עוד ועוד שמרנים נכנסו אליה והשוקולד כבר הפך למשהו מותר.
והיא מכרה אותו.
אף אחד לא ניצל אותה:)

הסיום של הסרט היה שונה, כי המטרה שלו לא היתה שיווקית.. ביום בו היא הצליחה יותר מדי היא עזבה את העיירה, והותירה אחריה עיירה שונה לחלוטין מזו שהגיעה אליה. כולל אחד הראשיים שהתנגד לחנות שלה, שנמצא טובל בתוך שוקולד.

מכיון שאני נמצאת כמה שנים בפרוג ועוקבת אחר אשכולות כאלו שמעניינים אותי במיוחד, אני מכירה את הלך הרוח.
בד"כ נהוג לפתוח אשכול על לקוח שניצל, כולם מתעצבנים, ואז מתדיינים במשך זמן איך לא לתת ללקוחות לנצל ולהיות אסרטיביים.
וכל ניק מספר איך הצליח לו לעלות למגדל השן, ואיך אףנ אחד לא מנצל אותו.

והניקית השואלת רוצה להתפרנס בכבוד, אבל אין לה אפילו כסף לשלם למודעה בכח הפרסום.

אז מה התשובה האמיתית?
נמצאת אי שם באמצע, כי כל מקרה לגופו.
יש עסקים שהפרסום שלהם עובד במודעות, ויש כאלו מפה לאוזן,
למשל מטפלת בשיטה מסוימת שתפרסם בעיתון- יגיעו אליה בטפטופים.
אבל אחרי שכבר מכירים אןותה וממליצים מפה לאוזן, היא תתחיל להרוויח באמת.

יש כל מיני שיטות איך להיכנס לשוק, ודרכי פרסום התואמים לכל עסק לפי אופיו, ולפי מיקומו.

אתמול חיפשתי מקרר בכח הפרסום.
לא משנה שבשבוע שעבר לא פרסמו על מקררים,
אבל למרות עומס המודעות, כל חנות למכשירי חשמל זכתה ממני לעדנה.

אם לא הייתי מנתחת את הנתונים, הייתי אומרת לכולם לא לפרסם בכח הפרסום, כי כל שאר המודעות האחרות אפילו לא זכו ליחס ממני.
אלא שאני יודעת שכשמישהי מחליטה שהיא רוצה ללכת לטיפול רגשי, היא עוברת על כל כח הפרסום,
וגם אם מפרסמות שם 6 מטפלות, היא מתלוננת שאין כמעט מטפלות בבני ברק..

אם היה לי זמן, הייתי פותחת אשכול בשם איך התחלתי לקבל לקוחות, או: חדירה לשוק. (כותרת שעונה על הכללים)? ובו כל אחת תספר אילו צעדים הכניסו אותה לשוק בס"ד, והאם עבדה לפי אסטרטגיה מובנית או לא.

אגב, אני מאמינה שאשת מקצוע שתתמיד מעל 4 שנים במקצוע שלה ולא תסתיר במה היא עובדת, תמיד תגיע לקבל לקוחות. כי גם בלי פעולה שלה, אנשים יודעים ושומעים. סוג של פרסום ויראלי:).
אבל אם היא רוצה להיכנס מהר, מסודר, וממותג- עליה לנקוט צעדים.

אני גם מאמינה שאם יום אחד יוסלה יקום בבוקר ויחליט לפתוח חברה לשאיבת מים מזוקקים מהבאר הסטרילית ליד ביתו. (במידה וזו באר שיכולה לספק מים למליוני אנשים).
משהו שאף אחד לא מרגיש כרגע שחסר לו,
הוא יכול לפתוח בשתי אופציות:

1. לקחת משכנתא, לקנות שטחי פרסום בעיתון,לשטוף את העולם עם הבשורה החדשה שלו, ולהתחיל לראות רווחים. (הוא יראה בטוח בס"ד).
2. לפרסם בשכונה שלו על מים סטריליים. ולזכות לראות איך מנידיפ את הראש ברחמים לעברו.
כמה חברים יקנו אצלו מתוך רחמים.
ליוסלה למשל הייתי ממליצה לנקוט כמו מספר אחד. כי במספר 2 הוא אולי לא יפסיד יותר מדי, כי לא היו לו הוצאות אדירות, אבל הוא פתח את העסק כדי להרוויח ולא כדי 'לא להפסיד'.

אם היה מעלה אשכול לפרוג:
פתחתי עסק חדש בתחום סודי, ואני רוצה שידעו עליו. האם שווה לי לקחת שטחים ענקיים או רק במקומון אצלנו?

מה היו עונים לו?

כל מקרה לגופו, ויש דרכים רבים לפרסום.
השאלה מה נכון לכל אחד.

• הוסף לסימניות
אני לא ח
אוקי, אני נערה עדיין "קטנה" ואני אסביר איך התחיל אצלי במקום לימודי אני לומדת גרפיקה ובהתחלה עשיתי חסדים קטנים והכל, עכשיו לאירועים במקום לימודי תמיד קוראים לי כי יודעים שאני טובה (בלי להתגאות, רק ע"מ להסביר) יום אחד עשיתי למשהי עבודה שבת דודה שלה ביקשה לעשות ואני הסכמתי כי עוד הייתי בטווח של לעשות חסדים אבל מה לעשות יש אנשים שנהנים לשגע אנשים אחרים וכך זה היה, הסכמתי והתחלתי, שאלתי מה רוצים? נתתי רעיונות לכל מיני רקעים ובאותו יום הבת הזאת התקשרה אלי לא מעט פעמים וגם שלחתי לה מיילים לא מעט פעמים ובשלב מסויים 'נשבר לי' והחלטתי שמהיום אם זה לא קרובה שאני מכירה או חברה טובה אני לא עושה חינם. זכותי לקחת כסף ואין פה עניין של חסד או לא, עוד דוגמא: פעם עשיתי משהו לארגון חסד והייתי כולי מוכנה לתת ברור שבלי תשלום, אבל הם הכריחו אותי לקחת.
אז תחליטו בעצמכם על כל עבודה, אני למדתי שלשכנות, מכרות, ידידות, קרובות משפחה שכיף לי לעשות את העבודה להן ויש לי רגש של אהדה ולכן אני רוצה לעשות אני אעשה בחינם.
מעבר לכך אנשים שאיני מכירה אקח כסף...

את מציינת שאת נערה, יכול להיות שאני טועה שיש לך יותר זמן...
אבל לאישה נשואה זה על חשבון הבית/ הילדים וכו'..

לגבי הסיפור של השוקולד - מדובר במשהו חדש שאנשים לא הכירו, וכן כל הסיפורי טעימות ש"אוסם" הביאו וכו' כדי שאנשים ירגישו שחסר להם / שהם זקוקים למוצר הנ"ל הם חייבים לטעום/ להרגיש/ לחוות את הקיים ואח"כ להרגיש את הצורך בזה. או להרגיש את הטעם ולרצות אח"כ את המוצר.
וגם "טעימות" רק החברות הגדולות יכולות לעמוד בכך - מדובר בעלויות מטורפות...
אבל עיצוב גרפי זה משהו שונה כך לדעתי - זה לא משהו חדש וכדי לשווק אפשר להראות תיקי עבודות / לעשות עבודות פיקטיביות כבר נראה לי אפילו עדיף... אפשר להסביר / לספר על הלימודים
לשתף בעבודות... אבל שאת נותנת למישהו לנצל אותך.
את יכולה לעשות "חסד" אבל כאשר זה בא על חשבון הבית, ילדים וכו' לא בהכרח שזה חסד.
כמתחילה את יכולה לתת הנחות ( בצורה ברורה שאת מחליטה למי בדיוק ולמה, ולא לכלהעולם שלא מעריך גרפיקה.. וחושב שזה משהו שעושים על הדרך.. "ורק אם לא קשה לך" - רק אם לא קשה לך תבואי את לשטוף אצלי כלים - מה ההבדל? )בצורה שעדיין יהיה שווה לך לעבוד הן מבחינת פרסום או מכל בחינה אחרת כמו הערך המשפחתי - אכן מותר לתת למשפחה הקרובה לנו..

• הוסף לסימניות
בכל מה שקשור לעסק אין חסד ואין משפחה (ד.א. אפשר לעדכן את המשפחה שהם יקבלו 5/10% כך הם יבינו שעל ה90% האחרים אין מה לדבר...)

להיפך הוא הנכון: החברים ובני משפחה אלא שבאמת מכירים אותך וקשורים אליך הם הם הראשונים שצריכים לשלם ע"מ לפרנס אותך, כי מי כמוהם יודע עד כמה את זקוק לכול מטבע...

אני, על דברים באמת קטנים בשביל אחים ואחיות (ילדים בבית עדיין...)
לוקחת 5 ש"ח.
על אף שזה דברים שאני בקושי מתעסקת איתם.
(ומדובר על דברים ממש קטנים כמו ברכה למלמד, הקלדה של שיעור מבחן וכאלו.)
אני לא מתפרנסת מזה
וזה לא מביא לי לקוחות.
אבל זה עוזר לאחים שלי
ומלמד אותם שלכל עבודה יש מחיר.

קרובי משפחה אחרים זוכים ליחס בדיוק כמו לקוח רגיל.
מלבד כמובן שעות גמישות ויחס יותר מלבב...:)

• הוסף לסימניות
@מלפפון
המשל על השוקולד ממש נפלא,
רק כמה הבדלונים קטנים... ומשמעותיים
בדוגמה שם היא הביאה בשורה חדשה, שאף אחד לא מכיר ובטח לא צורך בשוטף והצליחה לשווק אותו במקום.

1. היה לה מוצר (שוקולד) , ולא שירות (עיצוב גרפי), שזה הבדל.
2. את המוצר שלה לא הכירו, וכאן את השירות הזה, אין מי שלא מכיר, את לא מתחילה להכין תחפושת בלי עיצוב גרפי + כרטיס תואם למשלוח מנות.
הצורך וההיכרות - זה ההבדל.
3. היא הייתה היחידה במקום נידח, וכאן בכל רחוב מתחרות 20 כאלו.
יש עוד הבדלים, אך א"א להקיש, הכל נורא שונה.

השירות הזה (עיצוב גרפי) הוא כ"כ רחב, בקצה אחד הוא נורא זול גם כמקצוע (מיצוב) וגם כהכנסה. ובקצה השני הוא מוביל שינויי תפיסה חובקי עולם...
כך, שכל אחת בוחרת איפה למצב את עצמה, ולאיזה נישה לחדור.

אם תקחי דוגמה יותר ריאלית:
למשל חנות פרחים חדשה נפתחה בשכונה ולכבוד שבת זכור, היא מחלקת זר פרחים לכל דייר בשכונה. אחלה רייטינג, כולם מכירים אותם על המהלך הראשון. ברור לכולם שזה גימיק שיווקי ולכן הוא חינמי, הם יצאו נשכרים משיווק העניין.
בשונה מכך, אם החנות תתחיל לחלק בחינם פרחים סתם בלי הגבלה (כי זה חסד) וכל מי שיבוא לקנות יגידו לו, לא זה בחינם.. רק תפרסם אותנו בעד, זה נשמע רע, נכון ?
אותו הדבר, אם מעצבת תחליט להיכנס לשוק ולתת 20 עיצובים ראשונים בחינם 'עלי'.. לרגל ההשקה - מקובל. מבצע מוגדר, ועדיין בחינם כך שיוכלו להתנסות ועל הדרך תנכס לעצמה תיק עבודות כדי להמשיך הלאה, אם היא נורא רוצה המלצות, או שתיקח פרוייקט של אירוע, או מיתוג ותעשה אותו בחינם באופן ח"פ - לזה תוכלי לקרוא חדירה לשוק, כי כולם ידברו על המיתוג היפה של האירוע וכו'...

אך אם היא מתחילה בגמגום כזה.. השכנה מבקשת והיא 'מסכימה' לא לזה יקרא חדירה לשוק. לזה יקרא ניצול וסחיטה וחודר אסרטיביות מצד נותנת השירות.
החשיפה המזערית הזאת בנישה הזולה הזאת - מתכון בטוח לדשדוש מקצועי וחוסר ביטחון...

• הוסף לסימניות
@מלפפון
המשל על השוקולד ממש נפלא,
רק כמה הבדלונים קטנים... ומשמעותיים
בדוגמה שם היא הביאה בשורה חדשה, שאף אחד לא מכיר ובטח לא צורך בשוטף והצליחה לשווק אותו במקום.

1. היה לה מוצר (שוקולד) , ולא שירות (עיצוב גרפי), שזה הבדל.
2. את המוצר שלה לא הכירו, וכאן את השירות הזה, אין מי שלא מכיר, את לא מתחילה להכין תחפושת בלי עיצוב גרפי + כרטיס תואם למשלוח מנות.
הצורך וההיכרות - זה ההבדל.
3. היא הייתה היחידה במקום נידח, וכאן בכל רחוב מתחרות 20 כאלו.
יש עוד הבדלים, אך א"א להקיש, הכל נורא שונה.

השירות הזה (עיצוב גרפי) הוא כ"כ רחב, בקצה אחד הוא נורא זול גם כמקצוע (מיצוב) וגם כהכנסה. ובקצה השני הוא מוביל שינויי תפיסה חובקי עולם...
כך, שכל אחת בוחרת איפה למצב את עצמה, ולאיזה נישה לחדור.

אם תקחי דוגמה יותר ריאלית:
למשל חנות פרחים חדשה נפתחה בשכונה ולכבוד שבת זכור, היא מחלקת זר פרחים לכל דייר בשכונה. אחלה רייטינג, כולם מכירים אותם על המהלך הראשון. ברור לכולם שזה גימיק שיווקי ולכן הוא חינמי, הם יצאו נשכרים משיווק העניין.
בשונה מכך, אם החנות תתחיל לחלק בחינם פרחים סתם בלי הגבלה (כי זה חסד) וכל מי שיבוא לקנות יגידו לו, לא זה בחינם.. רק תפרסם אותנו בעד, זה נשמע רע, נכון ?
אותו הדבר, אם מעצבת תחליט להיכנס לשוק ולתת 20 עיצובים ראשונים בחינם 'עלי'.. לרגל ההשקה - מקובל. מבצע מוגדר, ועדיין בחינם כך שיוכלו להתנסות ועל הדרך תנכס לעצמה תיק עבודות כדי להמשיך הלאה, אם היא נורא רוצה המלצות, או שתיקח פרוייקט של אירוע, או מיתוג ותעשה אותו בחינם באופן ח"פ - לזה תוכלי לקרוא חדירה לשוק, כי כולם ידברו על המיתוג היפה של האירוע וכו'...

אך אם היא מתחילה בגמגום כזה.. השכנה מבקשת והיא 'מסכימה' לא לזה יקרא חדירה לשוק. לזה יקרא ניצול וסחיטה וחודר אסרטיביות מצד נותנת השירות.
החשיפה המזערית הזאת בנישה הזולה הזאת - מתכון בטוח לדשדוש מקצועי וחוסר ביטחון...

וואו!
כמה מדויק, כל מילה!

• הוסף לסימניות
האמת שלקרובי משפחה אני מעדיפה לעשות בחינם לפעמים
ככה הם יפחדו לשגע אותי, גם ככה אני עושה טובה...
לא משנה שמי שמעריך במשפחה שילם טבין ותקילין מרצונו הוא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה