כללי לקוח השתמש במודעה באופן אחר ממה שרציתי

• הוסף לסימניות
לפני כשבוע פנה אלי לקוח בבקשה לעצב לו מודעות לבנינים על חנות אוכל שהוא פותח לפני פסח בשחור לבן עשיתי לו את העבודה
למחרת הוא מתקשר שאם לא אכפת לי לשלוח את זה במייל שלי לעיתון מקומון שיוצא באזורינו הבלגתי למרות שאם הייתי יודעת שזה לפרסום בעיתון הייתי מתיחסת אחרת אז הורדתי את שמי ושלחתי לעיתון וכרגע אני חוזרת משבע ברכות ועוברת ליד החנות והנה שלט על בד בגודל 3 מטר תלוי על הדלת של החנות ועל הגדר הסמוכה עם המודעה שעשיתי ב-צ-ב-ע-ו-נ-י!!! איך הוא יכול לעשות את זה?
אני לא יודעת מה לומר איך להגיב? מילא אם היה צובע בצבעים נורמלים בצבע צהוב אדום וירוק שמעתם על כזה חיבור של צבעים ברמה הכי אטומה שיש?
איך יתכן שהצליח לצבוע מודעה שנשלחה במייל? יש כזו אפשרות? מה לומר? להתייחס? לכל העירנים אני לא יכולה ללכת לישון עזרו לי!

• הוסף לסימניות
איך יתכן?
הבנאדם שלח את המודעה לדפוס, בטח שלחת לו את המודעה בPDF שאותו ניתן לפתוח באילוס' למשל ולצבוע.
פשוט מאד.
תאמיני לי שאין לו נקיפות מצפון על זה

• הוסף לסימניות
החתמת אותו על חוזה?
ציינת בחוזה שהעיצוב הוא לסוג מסויים של פרסום בלבד והתמחור בהתאם?

• הוסף לסימניות
כשאת מקבלת קובץ PDF באילוסטריטור הוא נפתח לכל אות בודדת איך הוא הצליח לעשות את זה? בדפוס ישבו כמה שעות כדי לצבוע לו ?
בקשר לנקיפות מצפון אני ממש לא דואגת.......

• הוסף לסימניות
הקובץ נפתח באילוס' בערך כמו קובץ שעשית לו קונוורט לטקסטים

• הוסף לסימניות
תגידו, אין חוקים בגרפיקה? בואו נקים וועד גרפיקאים
כל לקוח הישר בעיניו יעשה? אין ברירה זה לילה וצריך ללכת לישון אולי מחר אני אקום יותר רגועה?! לילה טוב לכוווווווווולם!

• הוסף לסימניות
לנו יש חוקים.
ללקוח אין!

• הוסף לסימניות
פרידה, משתתפת בצערך...
כדי שלהבא לא יקרו לך ולחברי הפורום דברים כאלו - יש דרך פשוטה למנוע זאת.
בסגירה מאילוסטרייטור לPDF יש הרבה אפשרויות. רובנו לוחצים על "אישור" אוטומטית, אבל חשוב לשים לב! יש פקודם שמבטלת את האופציה שהPDF יפתח באילוסטרייטור כויקטורי ויוצרת מצב בו קובץ PDF יפתח באילוסטרייטור בדיוק כפי שהוא נפתח בפוטושופ.
אינני זוכרת כרגע את הפקודה המדוייקת והאילוס שלי סגור כרגע, אבל לא יהיה קשה למצוא את זה. אם אחד מהחברים מוצא ויכול להעלות את שם הפקודה (עם צילום מסך יהיה יותר טוב) זה יועיל מאוד לכולם.
מה שנחמד זה שהאילוס קצת חכם אז אחרי שתשמרו ככה פעם אחת הוא ישמור לכם אוטומטית בצורה כזו את כל קבצי הPDF הבאים עלינו לטובה...
ובא לציון גואל - וגנבים לא יגנובו...

• הוסף לסימניות
לא ניסיתי, אבל צתאים לי שזה הפקודה
מחר עדן תאשר :)

קבצים מצורפים

• Untitled-3.jpg
    KB 57.4 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
כנגד ארבעה גזלנים דיברה התורה.

אחד חכם-זה שיידע לקחת קובץ jpg דל שומן עם סימן מים ואייקון של "כל הזכויות שמורות" ולהפוך אותו לשלט המתאים לנתיבי איילון.

אחד רשע-זה שיעמוד לך על הראש שתתן לו קובץ פתוח, על מנת שיוכל להתעלל בו כאוות נפשו.

אחד תם-הוא אשכרה לא יודע שיש בעיה קשה של זכויות יוצרים כאשר הוא משתמש בעיצוב של כרטיס ביקור, מתוך סקיצה ששלחת לו עם 72 די פי איי מצ'וקמקים והופך אותו לפרוספקט מהודר.

וזה שלא יודע לחמול- שמבקש גרפיקה תוך שעתיים ועומד על הראש ומלחיץ וכשהכל מוכן הוא מתאדה כאבק פורח. וכשאתה מנסה להתקשר אליו ולהזכיר, הוא עוד צועק עליך שלא סיפקת את הסחורה ומוצא מיני אמתלאות למה הוא לא צריך לשלם.

עבדים היינו....

• הוסף לסימניות
כדי שזה לא יקרה שוב כמה כללים:

1. חוזה/הזמנת עבודה מסודר/ת.

2. סקיצות שולחים רק בjpg באיכות נמוכה.

3. לא מורידים קרדיט ממודעה גם אם היא רק בגדר סקיצה.

לא בטוח שלא תהיינה תקלות אח"כ (כי אנשים נצלנים ולא אמינים-תמיד יש)
מה שבטוח הוא שניתן להפחית אותן.

• הוסף לסימניות
מצער מאד ופוגע
הוא גנב במלוא מובן המילה
רק תגידו כבר איך סוגרים באמת קובץ לפידיאף כך שבאמת לא יוכלו להשתמש בו שוב כי גם אני כבר נתקלתי בכזה דבר
והעלתי כאן שאלה ואף אחד לא ענה תשובה
בבקשה זה חשוב וגם דחוף

• הוסף לסימניות
לכל הניכווים...
האשכולות האלה רצים יותר מידי. צר לי על כולם. כניראה שאין מה לעשות אלא להגיש ללקוח סקיצה כזאת(הכיתוב הגדול) ושהוא ישבור ת'ראש:). וברצינות אין מה לעשות פשוט צריך לשים את שימכם בצבע "עצבני" (לא חותמת מים) ולא במקום שניתן לעבד את התמונה כמו בכיתוב הקטן(של "האיש הקטן" {ברשותך איש קטן השתמשתי בעבודה שלך וגם נתתי לך קרדיט:)}). לאור 10 המכות של המעצב אין ברירה גם אם ללקוח זה לא מתאים! העיקר שלכם זה מתאים!

קבצים מצורפים

• 46.jpg
    KB 83.6 · צפיות: 25
  • 45.jpg
    KB 78.4 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
יש אופציה באילוס' לעשות פלטן- ז"א לשטח את השכבות וכן לעשות ריסטרייז שזה הופך הכל לשכבה אחת.
זה בתפריט object > rasterize
רק צריך לשים לב שאתם לא שומרים את הקובץ עם הפקודה הזאת כי אז הלך לכם כל השעות שהשקעתם

אגב אני הייתי שוקלת עו"ד (לא מזמן היה פה אחד לא זוכר את שמו) לפחות לבדוק אפשרות לתביעה

• הוסף לסימניות
הסתר פנים צודק בכל מילה
ובפרט מהאחרון שאינו יודע לחמול
שלדאבונינו זה קורה לכל גרפיקאי
ומי שיבדוק באשכולות ליד, לכל עורך וידיאו

• הוסף לסימניות
סלחו לי עמיתיי. אני מתעסק בעיקר בפרסום ופחות בגרפיקה, ואינני מצליח להבין איפה כאן הבעיה.

האם הלקוח אמור לשלם לפי כמות פרסומים?!

הרי הלקוח הזמין מודעה ברמה של פרסום בבניינים. אם הוא יבחר לפרסם זאת בעמוד הראשון של הניו-יורק טיימס תהיה איזשהי בעיה למישהו?!

הרי הגרפיקאית לא עבדה יותר. העבודה שהיא עשתה היתה מהירה ובאיכות ירודה, מה שמתאים בדיוק לתלות בחדרי מדרגות מלוכלכים, אז מה אם הוא משתמש עם זה במקומות אחרים?!

אני באמת רוצה להבין. האם יש כללים שלא ידועים לי?

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שהיא לקחה לו תמחור לפי עיצוב שחור לבן והוא צבע את המודעה בצבעוני.

• הוסף לסימניות
נו, ולכן?

האם היא עבדה יותר? האם הוא לא שילם לה על העבודה הזולה אותה הוא ביקש ממנה?

• הוסף לסימניות
מכיוון שאינך מתחום הגרפיקה אינך מבין את גודל השערוריה.
עיצוב מודעה, בצבעוני או בשחור לבן, דורש עבודה רבה: בניית אלמנטים, קומפוזיציה, טיפוגרפיה (הכוללת בחירת פונט ומיקומיו השונים בגדלים שונים) ועוד דברים רבים.
כשלקוח לוקח מודעה כזו ומשתמש באלמנטים בחופשיות למרות שנסגרו לו רק כקובץ סגור - הרי זו גניבה. מחר הוא יכול להשתמש באלמנטים בלבד כדי ליצור לו מודעה חדשה, מחרתיים הוא ישתמש רק בטקסט, וכדו'.
כשגרפיקאי מביא ללקוח קובץ סגור זה מבטיח לו שהלקוח יחזור אליו ולא יעשה עם עבודתו עבודות נוספות כאוות נפשו.
ועל כך קמה זעקתינו...

• הוסף לסימניות
אני הייתי פותח על הלקוח כזה ג'ורה שהיה רואה שחור, בלי־עין־הרע.

זו פשוט חוצפה גועלית...

אני חושב שצריך להתחיל לעבוד עם כל מיני חברות "הוצאה לפועל".

ולהבא: צריך פשוט להבהיר מראש שהמוצר מיועד לשימוש למטרה אחת בלבד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה