כללי לקוח השתמש במודעה באופן אחר ממה שרציתי

• הוסף לסימניות
מצטער, אתם חיים במצגת.
צפייה נעימה!

• הוסף לסימניות
גם אם דינקיס ושות' טועים בגדול, הם עשו לכם אחלה סימולציה של כל הטענות האפשריות מצד לקוחותיכם, לכשיבואו ביום פקודה.
ועל זה נאמר: גזור ושמור.

• הוסף לסימניות
אם עשיתי לוגו למוסד מסויים, זכותו לשים אותו איפה שהוא רוצה כולל על עזריאלי, רק דבר אחד שיהיה ברור.

אל תגע בלוגו.
ברגע שהלקוח נגע בלוגו הוא כבר לא יצירה שלי. זהו.

רק אבהיר את פני הדברים באופן ברור, אני יודעת שדינקיס ומרדכי מחכים שנכתוב שכל ה'גזל' רק כי יכולנו להרוויח יותר. אז שלא.

קובץ פתוח עולה יותר
קובץ סגור עולה פחות.

זה ברור?

ולמה? כי אם נתתי ללקוח את הלוגו בפוטושופ פתוח, הסרתי מעלי כל קשר ללוגו בדיוק כמו הנעליים שקנית מהסנדלר.

אבל אם הלקוח קנה בחצי מחיר לוגו בקובץ סגור הוא יודע שהוא לא יכול לעשות שינויים וכל שינוי שהוא עשה זה גזל גמור. הוא רוצה שיפנה אלי שוב, או שאשפץ אפי' בחינם, או שיבקש יפה ויקבל קובץ פתוח ויוסיף כמה פרוטות.

הכסף שאני מבקשת על קובץ פתוח זה על כך שאני יודעת שהלקוח יכול להרוס את פרי עמלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינקיס;243056:
סליחה שלא הבנתי מה הקשר זכויות יוצרים לכאן.
אם אני אקנה מחר מסנדלר נעליים, זכותי לעשות עם הנעליים מה שבא לי.
והסנדלר של הנעליים היוקרתיות יהיה אותו בוריס, אבל עדיין קניתי ממנו אותם.

עצה ידידותית

אם מחר תפתח חנות נעליים,
לא כדאי לך לקנות נעליים של מותג כלשהו
לעשות בהם שינוי
ולהציב אותם בחלון הראוה

וד"ל

• הוסף לסימניות
תפסיקו לבכות.
"איגוד הגרפיקאים" יודעים לבכות מרה מרה את אבדנו של העיצוב / זכויות היוצרים / שעות העבודה וכו' וכו'.
אבל בואו לא נסחף, אם השם שלך לא כתוב שם, זה לא אמור לעניין אותך. הלקוח קנה, עשה עם זה מה שעשה. הוא לא יבין לעולם על מה את בוכה. "שילמתי על העבודה, קיבלתי, לא ביקשתי ממך לשנות, אז מה קרה?"
והוא צודק. למרות שזה נורא עצוב, עד כדי העלאת אשכול עצוב מלא ניחומים בפרוג.
חבל לאכול את הלב. הם לא מבינים וגם לא יבינו לעולם.

• הוסף לסימניות
עצה טובה לדינקיס וכל השאר שחושבים כמוהו כשאתם יוצאים מגרפיקאי תבקשו שהוא יכתוב לכם שהזכויות יוצרים עוברים אליכים ותשלמו על זה בהתאם
אחרת תגיעו למקומות מאוד לא נעימים
לפחות כך סיפר לי לקוח שעמד בפני תביעה של 250 אלף דולר כן שמעתם את הסכום נכון
אגב הוא זכה כי הוא הצליח להוכיח שלתובע אין זכות יוצרים על התמונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינקיס;243050:
בבואי למערכת העיתון ותרא הגרפיקאית המקומית את הפרינט ותפן כה וכה ותרא כי אין זה מתאים לעימוד הכללי, ותפתחהו בפוטושופ ותסדרהו ותעמדהו מחדש לעיתון הלוהט דחג הפסח..

איך בדיוק כל זה יקרה אם היא מקבלת קובץ סגור

• הוסף לסימניות
צריך לקחת כל דבר עם המון פרופורציה... לא להסחף!
אם לקוח לקח מודעה עלובה שחור לבן, צבע אותה ומתח אותה... זבש"ו, טוב שלא בא לבקש ממני להגדיל ולמתוח ולצבוע... כי מה לעשות? לקחת קובץ שחור לבן ולצבוע אותו בצבעי אדום שחור וצהוב, זה אחד הדברים השנואים עלי מאז ומעולם. מה גם שהוא לא ירצה שאנסה לשפר את הקובץ כי "ח"ו מספיק שלמתי לך על הגרפיקה ותצבע לי את זה ב-50 ש" לא יותר, ושיהיה בולט, והרבה הרבה אדום"
אבל אם לקוח יקח איזה באנר ענק שעשיתי, מושקע מאוד, ורק ימחק (בפוטו שופ[או יותר גרוע, בוורד] עם ריבוע לבן) את שם האירוע ויחליף באירוע חדש - אז אני אכעס, ועוד איך!!
אז נכון, זה באמת לא בסדר, אבל צריך לדעת באיזה מקרים לבוא בתביעה ללקוח ובאיזה מקרים לא.
יכול להיות שהתביעה מוצדקת בכל מקרה. אבל לא שווה להתמקח על דברים פעוטי ערך.
וסתם שתדעו, הגרפיקאים בעתון עובדים בהמון לחץ ועם המון לקוחות שמבינים בבגדים, רהיטים ועוד.. אבל לא בגרפיקה, ואם ב-3.00 לפנות בוקר הם מגלים שהמודעה משום מה לא מתאימה לגודל, הם ח"ו לא יעירו אותכם על זה, אלא ימתחו ויכווצו לפי ראות עיניהם, מה שמצחיק הוא שהלקוח תמיד יהיה מבסו ט(כן, בטח, כולם שמו לב למודעה המכוערת ועשו תחרות בין כל הנוכחים בבית מי יצליח לקרוא את מה שכתוב, ממילא התוכן נכנס לראש והם באו לקנות) ורק הגרפיקאי יעמוד ויבכה כל הלילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינקיס;243056:
סליחה שלא הבנתי מה הקשר זכויות יוצרים לכאן.
אני ק-נ-י-ת-י גרפיקה ממעצב, זכותי לעשות עם זה מה שאני רוצה.
אם אני אקנה מחר מסנדלר נעליים, זכותי לעשות עם הנעליים מה שבא לי.
לעולם הגרפיקאי המהולל ישאר XXX והסנדלר של הנעליים היוקרתיות יהיה אותו בוריס, אבל עדיין קניתי ממנו אותם.
לצורך העניין, אם אני זמר וקניתי שיר ממלחין, זכותי לעשות עם השיר ככל העולה על רוחי. כמובן שהשיר לעולם יהיה שייך לאותו מלחין, אני לא אוכל לקחת את זה שהוא הלחין את השיר לעולם, אבל עדיין אני יכול לעשות עם השיר הזה מיליונים של דולרים ולא יהיה למלחין שום פתח לתבוע ממני יותר כסף על השיר. [אלא א"כ זה מעוגן בחוזה בכתב או בע"פ... כמובן]

לא לא ושוב פעם לא!!
אתה לא קנית את העיצוב, אלא את הזכות להדפיס את זה בגדול מודעה חצי גיליון.
אתה רוצה לפרסם את זב גם בעיתון? תבקש אישור מהמעצב, יכול להיות שהוא יגיד לך 'בכיף - למה לא?' ויכול להיות שהוא ידרוש על זה תשלום.

אני לא מוכרת את העיצוב, אל את המוצר - רצית כרטיס ביקור, בכיף. אל תשתמש בזה לפרסום בעיתון!! וזה חלק מנוסח חוזה עם גרפיקאי:

זכויות יוצרים
א. המעצבת מוכרת ללקוח במסגרת הסכם זה את זכויות השימוש החד פעמיות
במוצר המעוצב על כל חלקיו, עבור פרסום במוצר זה בלבד,לא כולל מהדורות נוספות
וזהות של מוצר זה כמו שהוא.
ב. מעבר להדפסת מוצר זה, כל שימוש נוסף בעצוב הגרפי, או בחלק ממנו, לצרכים
מסחריים ו\או מניבי הכנסה, ובכלל זה הדפסתו או הדפסתו החלקית במוצר אחר
או ע"ג מוצרים אחרים, חייב אישור בכתב של המעצבת, ויותנה בתשלום נוסף
למעצבת כפי שיוסכם על שני הצדדים.

יש?

קרה לי סיפור שעיצבן אותי נורא - ארגון מסויים ביקש ממני עלון תורני שבועי. אמרתי בכיף - נתתי מחיר על עיצוב ראשוני של העלון, ועל כל עלון חצי מחיר ממחיר העיצוב.
הם חשבו 'לעקוף' אותי, כי חיפשו משהו בחינם.. אמרו לי בסדר, תתחילי לעבוד. יום לפני ההורדה לדפוס הבנתי מגמגומים פה ושם ש..
הם מתכוונים לקחת את העיצוב, ולתת לאיזה 'גרפיקאי' שעובד על וורד ופוואר פוינט (בחינם, כמובן) לעמד את העלון כל שבוע מחדש על העיצוב שלי, זה נשמע לך בסדר???!!!

הם גם טענו - מה, אנחנו קונים ממך את העיצוב, זכותנו לעשות מה שבא לנו עם זה!
אז אמרתי להם שאין מה לדבר, אני לא מוכרת את העיצוב אלא הם מקבלים כל שבוע מחדש את הזכות להדפיס ולהפיץ אותו. רוצים לקנות את העיצוב? אין בעיה, שלמו על זה 5000 ש"ח.. וגם אם היו מסכימים לא בטוח שהייתי מסכימה למכור עיצוב שלי ושאנשים יעשו בזה כעולה בעיניהם!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה