כללי לקוח לא משלם

• הוסף לסימניות
מה הייתם עושים במקרה כזה?
הגיע אלי לקוח לפני כמה חודשים שהוא מעונין בעבודות גרפיקה לירחון על בסיס שעות וכו' לטווח ארוך
התחלתי לעבוד עבורו עם מודעה אחת לא שלחתי לו את הpdf הסופי אבל הוא השתמש בjpeg הסופי מאז הוא לא עונה מיילים טלפונים ולא כלום
בהחלה עוד ענה ואמר שהיום יפקיד את הכסף וכו' ואח"כ הפסיק לא לטלפון שלי ולא של בעלי
מה שמעצבן אותי זה שהירחון הזה עדין קיים! וזה לא סכום גדול הוא לא יפשוט רגל מזה....
לוותר? תאמת היא לא אכפת לי אבל עוד כמה כאלה ואני כבר לא ארוויח כלום.....
מה דעתכם לעשות?

• הוסף לסימניות
חוזה יש?

• הוסף לסימניות
התכתבות שביקש את העבודה או משהו... אם כן, תשלחי לו דואר רשום + אישור מסירה התראה לפני הליכה לבי"ד, אולי יעזור.

• הוסף לסימניות
..

בעיה מוכרת, לפעמים גם כשיש חוזה- הם מתעלמים וכשזה עבודה קטנה לא שייך ללכת דין תורה וגם בדר"כ אנשים מן השורה נרתעים מדברים כאלו
ברור שהכי קל לוותר, השאלה אם זה נכון
נתקלתי בזה כבר כמה פעמים ואני גם אשמח לעצות מהותיקים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;1302587:
התכתבות שביקש את העבודה או משהו... אם כן, תשלחי לו דואר רשום + אישור מסירה התראה לפני הליכה לבי"ד, אולי יעזור.
זה לא סכום כזה גדול שזה שווה את זה

• הוסף לסימניות
להתקשר מטלפון שהוא לא מכיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SHIRSHIR;1302593:
להתקשר מטלפון שהוא לא מכיר.
ניסיתי הוא ענה ואמר שהיום הוא מפקיד
ו.......... כלום

• הוסף לסימניות
אז פשוט לנדנד, בסוף ימאס לו.

• הוסף לסימניות
התראה עדיין לא צריך לממש... לפעמים העלות זה רק המכתב הרשום.

• הוסף לסימניות
תודיעי לו שאת נותנת לו שבוע לשלם, ואם לא, תדאגי שאף גרפיקאי אחר בפורום הגרפיקאים שאת חברה בו לו יהיה מוכן לעבוד איתו מאחר והוא ייחשב לקוח שלא משלם ושמו יפורסם בפורומים הסגורים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1302635:
תודיעי לו שאת נותנת לו שבוע לשלם, ואם לא, תדאגי שאף גרפיקאי אחר בפורום הגרפיקאים שאת חברה בו לו יהיה מוכן לעבוד איתו מאחר והוא ייחשב לקוח שלא משלם ושמו יפורסם בפורומים הסגורים.

חשוב קודם לבדוק את זה עם רב.

• הוסף לסימניות
ברור, אבל זכור לי שאם יודעים שמישהו לא משלם את חובותיו או משהו כזה, מותר להזהיר את הציבור. צריך לבדוק כמובן.
בכל אופן כל אחד חושש לשמו הטוב איך שלא יהיה

• הוסף לסימניות
יתכן שכדאי להחליט, שאין למסור עבודה - בכל פורמט שהוא - ללא סימן מים.

• הוסף לסימניות
אם אין ברירה אחרת
אפשר ללכת לרב או למישהו מכובד שהלקוח מכיר
לספר לו את הסיפור ולבקש שהוא יתערב
וישאל 'בעדינות' את הלקוח למה הוא לא משלם לפלוני/ת אלמוני/ת

לא תמיד אנשים מסכימים להתערב בענין
אבל שווה לבדוק את האופציה

נ.ב.
כמובן שצריך לברר האם אפשר לעשות זאת מבחינה הלכתית (צריך לפני זה להזהיר את הלקוח שתנקטו בצעדים כאלו וכו')

• הוסף לסימניות
אם הוא עורך ירחון יש לו כנראה מייל, גם לזה הוא לא עונה?

• הוסף לסימניות
העיקר לא לוותר לו!!

יש לי לקוח שחייב לי מאתיים וכמה שקלים. כבר שנתיים וחצי!!
יש לו אתר ידוע חי ובועט.

ואני בשביל הפרנציפ לא מוותרת לו.
וזה יגמר או כשאני אשלח אליו בחור שיקח את התשלום במקום. או שאתבע אותו על סכום מפולפל של הלנת שכר.

אבל לוותר? שישכח מזה. זה הכסף שלי!!

• הוסף לסימניות
תפסיקו לשאול על חוזה.
במקרים כאלו זה לא יעזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ShBracha;1303242:
תפסיקו לשאול על חוזה.
במקרים כאלו זה לא יעזור.
זה נכון, מי שמתעלם מטלפונים כאלו יתעלם גם מחוזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מר נחמיאס;1303024:
אם הוא עורך ירחון יש לו כנראה מייל, גם לזה הוא לא עונה?
נכון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה