כללי לקוח מביא טקסט בלי רמה - מה לעשות?

• הוסף לסימניות
אני אמור לעצב חוברת והלקוח מביא לי את הטקסט. כתיבה בלי רמה מינימלית, ניסוח זוועה, בושה לפרסם. לכאורה זה לא ענייני. אבל לא הייתי רוצה שידעו שאני קשור לזה איכשהו... וחוץ מזה שמעצבן לעבוד על משהו כזה.
מצד שני - חבל לי לוותר, זו עבודה גדולה.
ניסיתי לרמוז, וכבר אמרתי די במפורש, שכדאי לשפר את הטקסט כי הוא לא מקצועי. אבל הוא מרוצה מהכיתוב וטוען שמישהו מקצועי כתב לו אז זה. מה עושים?

• הוסף לסימניות
עושים את העבודה, לוקחים את הכסף, ואומרים תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;86426:
וחוץ מזה שמעצבן לעבוד על משהו כזה.
מצד שני - חבל לי לוותר, זו עבודה גדולה.
מה עושים?

כנ"ל, ולוקחים כפול, כי לא נהנית לעבוד על זה. :) (או יותר נכון התעצבנת כנ"ל)

• הוסף לסימניות
בדרך כלל עם הלקחים האלו, אחרי הכל כשהם רואים דבר מושלם הם רוצים להחליף הטקס

• הוסף לסימניות
זה קורה לפעמים...
אבל צריך לתת קצת הצעה לשיפור במקום, לא להפוך לו לגמרי את הטקסט, בדרך אגב לומר: אולי יותר יפה לכתוב כך או אחרת, וכך הוא לא מרגיש שפסלו לו ממש את הטקסט

• הוסף לסימניות
מה קורה אם מעירים בצורה עדינה?

כי לפעמים הלקוחות הם אנשים טובים בדבר מסויים,
אך בטקסטים הם לא,
או שהם לא מבינים את חשיבות הכתיבה הנכונה/הטובה/המקצועית
ואיך זה מסווג אותם בתור עסק/שירות.

לדעתי - - -
כדאי להעיר, או לפחות לתת את תשומת לב הלקוח לעניין.
ואם הוא מתעקש או שזה גובל ביותר עבודה מצדך (ללא תוספת תשלום),
אז את ממש לא צריכה להתערב - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;86426:
וכבר אמרתי די במפורש, שכדאי לשפר את הטקסט כי הוא לא מקצועי. אבל הוא מרוצה מהכיתוב וטוען שמישהו מקצועי כתב לו אז זה. מה עושים?
והנה התשובה

נכתב ע"י bla_bla_bl;86470:
כדאי להעיר, או לפחות לתת את תשומת לב הלקוח לעניין.

• הוסף לסימניות
במקרה כזה לשקול לא לשים את השם שלך על החוברת.
למנוע בושות.;)

• הוסף לסימניות
למה לא תעלה 'קטעים נבחרים' שנהנה גם אנחנו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה