התייעצות לקוח מבקש שאכתוב שהזכויות שלו

• הוסף לסימניות
שלום וברכה. זמירון לשמחה משפחתית. בניה התחלתית ואז סבבים של תיקונים. חלק מהטקסטים אני הבאתי וחלק הם העתיקו מהרשת או הקלידו מספרי שירים. אין שם טקסטים עם זכויות יוצרים, אולי למעט 3 פיוטים פרטיים מתוך עשרות, ואולי גם זה לא.
עכשיו הלקוח מבקש תיקון אחרון: שיהיה כתוב בשער
"הוצאה לאור: (שם שהוא המציא)
כל הזכויות שמורות
להזמנות (מייל שלו) או בטלפון (שלו)"

והשם שלי עם הפרטים כתוב מתחת לכל זה.
האם זה יעביר את הזכויות אליו או משהו כזה? או שלא אמור להיות לי אכפת?

• הוסף לסימניות
אם הוא שילם על זה, לכאורה זכותו למכור את זה.
כמובן שזה תלוי מה היה הסיכום המדוייק.

• הוסף לסימניות
אם הוא שילם על זה, לכאורה זכותו למכור את זה.
כלומר ללכת עם ה-PDF לבית דפוס ולהדפיס עוד בעצמו ולמכור? עם זה אין לי בעיה.
אבל גם זכותי למכור את זה, נכון?

• הוסף לסימניות
כתבתם חוזה?

• הוסף לסימניות
כלומר ללכת עם ה-PDF לבית דפוס ולהדפיס עוד בעצמו ולמכור? עם זה אין לי בעיה.
אבל גם זכותי למכור את זה, נכון?
למה זכותך למכור? אם היית מעמד של ש"ס עוז והדר מותר לך להדפיס ולמכור?

• הוסף לסימניות
למה זכותך למכור? אם היית מעמד של ש"ס עוז והדר מותר לך להדפיס ולמכור?
לא, כי הטקסט לא שלי. אבל פה הטקסט לא שלהם יותר משהוא שלי. אדהכי והכי - למה אני שואל בכלל? נכתוב להם מה שהם רוצים, ולמעט 3 השירים אני יכול להשתמש.

• הוסף לסימניות
עוד שאלה- אני מעצבת ם מזכרות מרהיבות במוצרים ייחודים עם טיפוגרפיה אמנותית.
איך אני יכולה להגן את הגרפיקה שלי-כדי שהמדפיס או בתי ההפקה לא יעתיקו וישתמשו בעיצוב שלי?

• הוסף לסימניות
כל עוד משלמים על העבודה זה הופך את הלקוח לבעלים על העבודה וזכותו להדפיס 20,000 עותקים או מליון.
נראה לי שהעתת גרפיקה ליצירה אחרת היא בעייתית יותר ויש לשלם על זה בנפרד.

• הוסף לסימניות
ישנו חוק של כל הזכויות שמורות על יצירות אומנות, כשיש חוזה תלוי מה מכרתם לו את האופציה לשימוש אישי / לשימוש מסחרי (-וגם מסחרי תלוי כמות העתקים ועוד...)
לדג: שימוש ח"פ באיור מתומחר אחרת כאשר הוא מיועד לשימוש אישי, או כאיור לספר שיוצא באלפי העתקים.
מי שהשתמש שלא כדין ביצירת אומנות יכול להתבע בבית משפט.

• הוסף לסימניות
אני שואלת לגבי הדפוס שאני מדפיסה, לא מכרתי לו כלום רק הדפסתי אצלו, ברעיון הוא יכול להעתיק את הקובץ אליו ולהשתמש בו וכו מה עושים עם זה?

• הוסף לסימניות
אני שואלת לגבי הדפוס שאני מדפיסה, לא מכרתי לו כלום רק הדפסתי אצלו, ברעיון הוא יכול להעתיק את הקובץ אליו ולהשתמש בו וכו מה עושים עם זה?
זה פלילי, ממליץ לנסות גם להחתים אותם.

• הוסף לסימניות
לא שווה לו להסתכן, וא"כ תביעה על גניבת זכויות יוצרים. אגב, אותו רעיון הוא בשימוש בגופנים לא חוקיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה